Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wenceslas

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó a segged, gyere, elviszlek egy hotelba! - hangzik a felkérés a brüsszeli RITS filmművészeti iskola végzős diájának dokumentumfilmjében, amely Európa szerte nagy visszhangot váltott ki. Sophie Peeters rejtett kamerával forgatott filmet olyan nőkről, akikkel szemben mindennapi…..
Wenceslas 2012.08.04 13:31:34
Témaválasztásom indokolja: Magyarországon is nagyon aktuális lehet ez a dokumentumfilm. Elég csak a nemrég megtörtént pécsi tragikus esetre gondolni, az esetet pillanatokon belül a rasszista szélsőjobb igyekezett kisajátítani, tematizálni. Sokan a liberális társadalmat vádolták ezekért a támadásokért, holott a liberalizmus alapja nem valamiféle keresztény morális relativizmus, hanem a humanizmus, éppen ezért abszurd is hibáztatni a fimben bemutatott jelenségért, hallo. A nők jogainak kivívása és biztosítása alapvető része a liberális hagyománynak.

oké, 2 dolog, kedves blogszerző.
"a liberalizmus alapja nem valamiféle keresztény morális relativizmus, hanem a humanizmus, éppen ezért abszurd is hibáztatni a fimben bemutatott jelenségért"
1, Nem a liberalizmus okolható, ez igaz.
2, Keresztény morális relativizmus? Oké, tudom mire gondolsz, egyházanként más és más a módszertan, az applikáció, hogy mi bűn és mi nem. De.
Mondom de.
A fiatalok akiket a videón látsz egyrészt csini öltönyt hordanak, másrészt jó Nike csukát. Nem hiszem, hogy ide érdemes keverni bármiféle vallási indíttatást. Másfelől a szexizmus sajna az ateisták között is megjelenik (magam szkeptikus vagyok, elsősorban agnosztikus). Erre egy egyszerű példa Richard Dawkins kis kommentje Rebecca Watsonnak. (vagy hallottál róla, vagy kiguglizhatod).

Az erkölcsi relativizmus nem hiszem, hogy vallási következmény. Te most fogod a konzervatív vádakat és gyakorlatilag fejre állítod őket.