Regisztráció Blogot indítok
Adatok
r-v-timi

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábbi posztunkban olvasónk, a leendő apa azon bukott ki, hogy a Péterfy kórházban ingyen, OEP-finanszírozásban nem mehetett be az ultrahangra a feleségével, 9900-ért viszont igen. Az érintett - aki ezt a kommentek közé már megírta - itt válaszol: Tisztelt Homár, mint…..
r-v-timi 2010.08.05 09:15:07
Az eredeti posztot nem olvastam...
Én a SOTE-re jártam a legutóbbi terhességemmel, nem volt fogadott dokim.
Az UH-ra nem jöhetett be hozzátartozó (bár láttam néha, hogy "nagyon nagy" dokik privát betegei bevihették az apát... De nem is ez a lényeg, bár mindig sokan voltak, de mindig maximálisan elégedett voltam, elmagyarázta a szonográfus, hogy mit lát, mi hol van, kérdezték, hogy szeretném-e tudni a nemét. És ha haza szerettem volna vinni az élményt a családnak 500-ért volt a hagyományos kép 1000ért a "színes" (de ez nem mindegyik gépen volt elérhető, úgyhogy ki kellett fogni, hogy olyan helyre legyen az időpont a több rendelőből ahol van modernebb gép. és párezer forintért lehetett kérni videóra rögzítést. Szerintem tök korrekt, mert egy-két képet ki tudott fizetni olyan család is, akinek esetleg a 4D nem fér bele.
Természetesen a 4D-s rendelés nekünk is egész más volt, családi muri, nagyon kedves szonográfus, 2Xfél órás vizsgálat (az elsőn nem mutatta az arcát a kicsi) hiába próbálkozott a hölgy mindennek, kólával, csokival kínált, séta stb. Majd megbeszéltük, hogy akkor a vizsgálati díj felét fizetem, 2 hét múlva visszamentem akkor újabb mozi és csak a másik felét fizettem ki a vizsgálati díjnak, megkaptam mind2 vizsgálat DVD-jét, és egy csomó képet CD-n meg egy kinyomtatott képet.
Szóval értem-látom a különbséget a TB és a magán rendelés között, de szerintem lehet kompromisszumot kötni, néhány intézménynek megy