Regisztráció Blogot indítok
Adatok
edward

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegyük fel, egy gyerektáborban pedagógusként vagy gyerekvigyázóként dolgozol. Egyik nap sírva odajön hozzád három gyerek, mert nem tudják eldönteni, kié legyen a náluk lévő furulya. Alda, Borka és Cili a következő indokokkal hozakodnak elő: Alda: Nekem jár a furulya, mert én…..
valláskritika hit és evolúció 2014.10.10 19:55:51
2009-ben a Vatikánban konferenciát tartottak az evolúció témakörében, s erre a kreacionista "szakembereket" meg sem hívták. II. János Pál után ismét megállapítást nyert, hogy az evolúció nem áll ellentétben a teremtéstörténettel.  Ugyan magyarázza már el valaki, hogy az…..
edward 2014.10.11 20:35:59
Különböző emberekkel beszélgetve, de önismeret révén is tapasztalható, hogy a zemberek különböző tudatossággal élik meg az életüket. Különböző képpen élik meg azt, hogy mennyire tudatosak az érzelmeik által irányított életükről. Ki mennyire zárja be magát egy egy gondolatba v. érzelem állapotba, vagy éppen nyitja ki személyiségét, érzékelését szélesebb spektrumba (empátia, megérzések, tudatosság.)
Ismerünk öntudatlan lényeket, és az állatok tudatosságát is megfigyelhetjük, ha játszunk velük.
Az emberek is különböző képpen tudatosak a csecsemő és felnőt korukról.
Ezen tapasztalatokból összerakható egy skála különböző tudatossági fokozatokból és felismerhető egy evolúciós kapcsolat ezek között.
Logikus a kép, ha a lélek evolúcióját feltételezzük elsődleges létezőként, és a lelkek különböző evolúciós fokozaton inkarnálódnak különböző testekben és idegrendszerekben. Még logikusabb, ha a lelkek evolúcióját nem egyirányúnak hanem a saját gondolatok által különböző irányokban nyíló és záruló tudatokként szemléljük.
Mindenható teremtő Isten gondolhat egyszer olyant, hogy az legyen a kívánsága, ne legyen mindenható. Ezáltal a kívánság által mindenhatósága, és az erről való tudatossága csökken. Többször is eljátszhat azzal a gondolattal, hogy egyre kevesebb dolgot tehet meg, és teremtő ereje által valóban egyre kevesebb egyre korlátozottabb tapasztalatokat (univerzumokat) teremthet magának. Végső soron furcsa gondolatbörtönökbe is zárhatja magát. Képzelheti egyszer azt is, hogy ő csak egy egyszerű ember....

Persze ez messzebbre vezet, mint a Vatikán által hírdetett tanok.