Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemlétezik

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Könnyen lehet, hogy a mai posztért kapok majd hideget-meleget, de mégis kiteszem Judit levelét, mert azt gondolom, a blog olvasói és hozzászólói (vagyis Ti) számtalanszor bebizonyítottátok már, hogy igazi közösségként működtök. Márpedig itt most egy fiatal lány kér tanácsot,…..
nemlétezik 2012.08.02 15:26:03
Kedves Judit!
Legyél hálás a szüleidnek és ugyanakkor használd jól ki, hogy finanszírozzák az egyetemen tölthető idődet! Ilyen többet nem lesz!
Csatlakozom azokhoz akik kitartásra buzdítanak: majdnem mindegy milyen diplomád lesz, de bizonyítsd be magadnak, hogy képes vagy valamit végigcsinálni azért mert ezt tartod helyesnek akkor is ha nem ez a legkellemesebb. Ha ezt nem tanulod meg, ha nem leszel képes a kellemes dolgokról lemondani azért mert valami mást fontosabbnak tartasz nem leszel alkalmas még a családi életre sem. Kell egy ilyen alapélmény, mint egy elvégzett főiskola!
Azt jól látod, hogy az elképzelésedet konkretizálni kell, nem elég általában a Grand Canyonba beleszeretni. Konkrét elképzelésed meg csak akkor lesz ha látsz magad körül hiteles embereket akikre úgy tekintesz mint példaképekre. Keress ilyeneket!
Az is egy nagy igazság, hogy csak magadra szabad hallgatnod, a saját döntésed kell legyen a vágyaid késleletetése vagy feláldozása is, meg az is egy nagy igazság, hogy csak hiteles példák közül tudsz követendő célt választani, olyan célt amit a Te életedben minden másnál fontosabbá teszel.
Az ember így van kitalálva.
Még azt gondolom, hogy egy nő életében a biológiai meghatározottságok miatt szerencsésebb ha előbb jönnek a családi örömök mint a karrier kiteljesedése. Bármilyen sikeres leszel 40 évesen, már nem fogsz tudni annyi örömet találni gyermektelenül az életben mint amennyi amúgy igenis van benne. Másrészt ha 40 évesen van már egy jól működő családod, nagyok a kölkeid, nincs az a szakmai kihívás ami megállítson egy ilyen nőt!
Ha megvan a diplomád, vegyél egy hátizsákot és nézz körül a Grand Kanyonban! Ha ez az amit a leginkább szeretnél akkor ezzel kell kezdeni! Ma már legalább útlevelet kapsz hozzá, az se kis dolog! Ha aztán csavarogtál eleget, pár év múlva gyere vissza Borsodba. Egész másképp fogod látni! Akkor válassz majd magadnak célokat!
Legyél boldog, azt kívánom!