Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Veszett Fejsze (törölt)

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aszongya nekünk az újság hétfőn: "Az LMP, a 4K!, a Szolidaritás, az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért (EMS) és további szervezetek képezhetik a magyar politika új pólusát, amely demokratikus, rendszerkritikus és európai értékek köré szerveződve elnyerheti 2014-ben a…..
Veszett Fejsze (törölt) 2012.08.10 10:58:38
@iii: a többes számot olvasd egyesnek; könnyebb így fogalmazni, és végül is több embernek szól.

"A viták nem arról szólnak, hogy egymást le- vagy meggyőzzük."
Amire te gondolsz, az az egymás melletti elbeszélés. A vita lényege pont az, hogy a felek kifejtsék állaspontjuk mögött a tartalmi részleteket, tisztázzák a félreértés okát, és belátásra bírják a tévedésben lévőt, meggyőzzék őt annyira, hogy legközelebb ugyanarról már ne kelljen vitát nyitni, legyen evidens.

"Ilyet soha nem láttam, hogy egy alapálláspont egy vita folyamán megváltozna, nem is ez a cél."
Nem a faszt, már bocsánat. Privát szférában mindennaposak a szakmai viták (állami valószínűleg kötöttebb, tekintélyelvűbb). Termelni kell maximális hatékonysággal és biztonsággal, vita azon szokott kialakulni, hogy erre mennyit és hogyan kell költeni, vagy merrefelé kell lépni. Ezen viták pont azért szükségesek, hogy a cég ne járjon tévúton, mert akkor csődbe fog menni.

Amikor azt mondtam, hogy nincs affinitás a kritikára, akkor épp arról beszéltem, hogy halljátok, de akkor is csak a régi nótát fújjátok, újra és újra. Hiába szólnánk hozzátok, elbeszéltek mellettünk. Így nem lehet közös nevezőre jutni, nem lehet előre lépni, aminek a vége az lesz, hogy az átlagember megunja, tojik a lelkes csapatra, és az országgal együtt leél újabb 40 évet LMP nélkül. Értem én, hogy nektek ez nem elég, csak pont leszarom - ha egyszer lesz olyan alternatíva, amelyik ért a szóból, majd beszélgetek azzal. Nem erőszak ez, emberek - mindenki azzal foglalkozhat, amit felvállalt.
Veszett Fejsze (törölt) 2012.08.10 11:14:21
@iii: talán azért nem hiszek a kvótákban, mert tököm kezd már telelenni a mindentszabályzós hatalmasságokkal. Amit viszont a hátulütőiről és vonzatairól mondtam, azokat fenntartom.

Azt, hogy az LMP-ben elég sok nő van, tisztelem (főleg a nőket, akik ilyesmit bevállalnak), de nem szabad megfeledkezni arról, hogy a nők egy része nem képviselő, nem hivatalnok, hanem olyan melós, aki kötött munkaidőben gályázik egy multinál, vagy kisvállalkozónál. Ha csak a pártoknál van kvóta, azzal a melós nők nem mennek sokra, ha meg általánosabbá válik, akkor komoly üzleti és szociális kérdéseket fog fölvetni.
Veszett Fejsze (törölt) 2012.08.10 12:33:28
@iii: akkor nem maradt más hátra, mint erőt, egészséget, és kitartást kívánni a munkátokhoz, aztán visszatérni a sajátomhoz, már csak 98 év és 201 nap van hátra a nyugdíjig, azt meg már fél lábon állva is, ugye :-)

Egyébként az "Ez nem fog megváltozni", illetve az "Aki meg akarja változtatni, csatlakozzon" kijelentések mintha logikailag ütnék egymást. De ezt csak úgy megjegyeztem :-)
Jó dolog lehet ma kormányoligarchának és Orbán Viktor barátjának lenni egyszerre. Igaz, hogy az ország a hűbérbirtok intézőjének néz polgármester helyett, de ki nem szarja le, ha közben dől a pályázati pénz, Simicska koma csurrant ezt azt a Közgépes érdi…..
Veszett Fejsze (törölt) 2012.08.08 18:04:13
@a szív fészkei: nincs jó csőcselék, de az sincs jól, hogy még egy aprócska beijesztésre sem futja a néptől. Kétmillió kurvaanyázó torokból elég jól megérthetne a hatalom pár dolgot, de én azért örülni szoktam, hogy ilyen balfasz ellenzékek mellett sosem megy ki kétmillió, mert ha ott valaki átesne a ló másik oldalára, nem volna megállás, égne minden.
Veszett Fejsze (törölt) 2012.08.08 22:14:41
@Knósszosz: lehet, hogy az LMP komolyan vette Debreczenit... csak nem merik kimondani. Talán pont attól félnek, ami a te reakciód is: döbbenettől, haragtól.
Alternatíva? Majd, ha létrehozzuk magunknak.
Veszett Fejsze (törölt) 2012.08.09 03:59:46
@Expatblog: nem annyira a pénzügyi háttérről van szó, inkább a jelenlétről. Írogatnak pár blogot, holott pénz nélkül az volna a minimum, hogy mindenkinek van egy-egy, tükörmásolatokkal az összes ingyenes szolgáltatónál. Na és persze aktív részvétel a kommentelők között, mert most kicsit úgy tűnik, hogy leírják, egy pipa a rubrikába, napi/heti/havi penzum letudva.
Kismillió dolog van, amit pusztán az online jelenléttel meg lehetne tenni, lóvé nélkül is, csak bele kell feküdni, és akarni kell. Itt néhány blogger tízszer akkora melót végez, és sokszor akkora ismertséggel rendelkezik, nulla apparátus, nulla aktív szimpatizáns-tábor mellett, valami, már-már érthetetlen önszorgalomból, vagy talán jó adag mazochizmusból :-)

Adakozni? 249 milliót kaptak idén párttámogatásra, 80-at alapítványra, és tavalyról áthoztak 141 milliót, ezeken felül a parlamenti frakciójuknak jutott még 107 millió. Hadd' ne kelljen már ezeken túl a kisembernek a zsebébe nyúlni olyanokért, akik az adott kisembert nem is látják, hangját nem hallják, problémáira jellemzően nem, vagy nem jól reagálnak. Tanulják meg beosztani azt, amit kapnak; kormányon ugyanez a feladat, csak a kassza, és az igények nagysága változik. Szokjanak hozzá.
Mi kopogtatócédulával, meg szavazattal tudunk támogatni, aki egy küszöb fölötti szervezetben ülve ennél többet vár, az nagyon el van tájolva. Meg az is, aki azt hiszi, hogy a hozzájuk vágott tízezresek munkakedvet, kitartást, és hasonlókat generálnak.
Vannak pillanatok amikor nézel egy embert és olyan érzésed van, hogy az átbillenésének vagy tanúja. Ilyen érzésem volt nekem amikor Török Gábor blogján elolvastam Sólyom László aszófői beszédét.  (akinek túl hosszú, kivonatolva itt) Sólyom nem a kedvenc köztársasági…..
Varánusz Hofiország összefogása 2012.08.07 05:42:02
Lassan olyan érzésem van, mintha a szép emlékű Hofi Géza által megálmodott falugyűlés lenne az egész ország. Tudod - ha nem, katt ide - benne vagyunk a slamasztikában, oszt akinek tipptye van az hordja szorgos halomba! - mondják a pártok, mikor a kormányváltásról esik szó. De az…..
Veszett Fejsze (törölt) 2012.08.07 21:52:13
@simple observer 1.0: '14-ben akkor sem lesz frissítés, ha koalícióban jutnak be, meg akkor sem, ha véletlenül önállóan tarolnak. Joggal mondhatnák az öregek, hogy ejnye már, fiatalok, fialó kocát akartok vágni? Szétterülne a fejükön a magabiztos, üdvözült mosoly, és kezdődne minden elölről. Úgy 2002-től.
Ez a véleményem még változhat, de most ennyit nézek ki belőlük, tekintettel az abszolút nulla közeli aktivitásukra.
Fiatal, küldetéstudatos (hehehe - de enélkül minek csinálni?) szociként én már tutira kiváltam volna a pártból, és vagy sikerül hasonló fiatalokat összegyűjtve elindítani valami újat, vagy elkapálgatnék otthon csendesen. A nevemet ehhez már biztosan nem adnám.
Veszett Fejsze (törölt) 2012.08.07 21:59:31
@renevol: "vannak technokrata szemléletű gazdasági szakemberek a pártban, és ENNEK ELLENÉRE olyan a pártprogram/politika, amilyen"
Bár a bloggazda már eldöntötte a menetet, a mezei logika alapján azért csak tennék egy apró megjegyzést, így, a végére: ha a pártpolitika olyan, amilyen, akkor megkérdőjeleződik a mögötte állók technokrata szemlélete is. Politikusok ezek elsősorban, nem szakemberek, mert a szigorú értelemben vett szakember, na az aztán az igazi szemellenzős fajta, magasról tesz a politikai érdekekre, akármire, és egyszerűen nem tud olyat mondani, ami nem a száraz szakma.
Szóval én úgy gondolom, ők csak hiszik, meg még esetleg hirdetik magukról a technokrataságot - éppen csak tévednek.
Veszett Fejsze (törölt) 2012.08.07 23:18:35
@simple observer 1.0: rühellheted a küldetéstudatosokat, de arra kíváncsi volnék, hogy mi egyéb mozgathat valakit egy közösség érdekében végzett munka során. Ha csak a pénz, akkor az annyit is ér; ha van "majd én megmutatom" gondolat, akkor máris ott a küldetéstudat. Egy minimális mértékben szerintem ebből baj nem lehet.
Azt hiszem, belelátsz valamit az ifjú szocikba, ami nincs ott. Ha valamire várnak, akkor az a vének tanácsának döntése.
És amikor kormányon vannak, bizony lefogják az önjelölt böllérek kezét azok, akik igen jól járnak a vének kormányra kerülésével... Hiszen ha ott kezdődne a mészárlás, abba a holdudvar is belebukna. Megnyert választás után pedig ugyan ki akarna bukni?
Mindenesetre azt tartom: közvéleményt felrázni, valami meglepően újat, ráadásul megszokhatót villantani most még lehet, választások előtt vagy győzelem után annál kevésbé. Ha valami kurvára nem hiányzik senkinek, az egy belharcoló kormányerő.
Micsoda átalakulás: Szegedi Csanád elvesztette magában a jobbikost, de megtalálta a zsidót. Isteni szerencse, hogy az Európa Parlamenti képviselő fixen megvan, rettenetes pofára esés lenne ennyi szenvedés után elveszteni a nettó 6200 eurós fizetéses, egy középpárt kádereit…..
Veszett Fejsze (törölt) 2012.08.06 22:35:37
@lbm: Nem vágyott itt túl sok ember szavazófülkékre... Csak a napos oldalra, igen. Legális utakra Bécsbe, valutára, szabadságra, ó, igen. A kötöttségekről, kötelezettségekről, felelősségvállalásról nem nagyon volt szó, nem is erőltette senki ezt a vonalat, na de nem is véletlenül, hiszen így lehetett vér nélkül átmenetet teremteni a valódiból a bújtatott szocializmusba.
Demokrácia... Néha mintha azt hinnék a kommentelők, vagy a bloggerek, hogy ez a szó milliókat fűt, meg hogy valami húdenagy jelentése van a közember számára. Lószart van, azt. Egy szó, ami mögött nincs semmiféle tartalom. Sokaknak ez azzal kezdődik, hogy lehet szavazni - de ennyivel véget is ér. Nem is kell pártszinten nézni, elég a döglődő civil mozgalmakra tekinteni: nincs támogatottságuk, nincs tömegbázisuk, mert amiért küzdenének, annak meg az emberek között nincs becsülete, tekintélye.
Tudod, mi lett volna a közakarat, ha azokat a kérdéseket anno felteszik? Minimum az országos riadalom, de talán még tüntettek is volna azért, hogy ne változzon meg semmi, mert azelőtt legalább jó volt. Kegyetlenül hangzik, de túl sokan élnek még azokból, akik visszasírják a régi világot, sőt világokat - mert van, akinek 30 évvel ezelőtt lenne jó, meg van, akinek százzal.
Persze, egyiküknek se lenne jó igazából, de az ember már csak olyan, hogy amit szépnek vagy jónak gondol, ahhoz ragaszkodik, de ami nem tetszik, arról megfeledkezik, vagy mást képzel a helyébe. Meg kellett volna tanítani az embereknek azt, hogy múlt helyett a jövőt képzeljék el, abból még akár lehetett is volna valami.
Veszett Fejsze (törölt) 2012.08.07 00:03:13
@a szív fészkei: hisztériáztam volna? Nem. Csak szóltam, hogy ne sirassuk valaminek a hanyatlását, ami nem is volt a miénk.

"Ki kell Orvbánt, mint a mai kor legmérgezőbbjét bírni, hogy tudjuk, mi az, amire egyáltalán nincs szükségünk többet"
Ha lassan is, de alakulsz :-) Ez a lényeg: ki kell bírni. Illetve, amit még kellene: figyelni, kiismerni - és végül kihasználni a felismert gyenge pontjait.
Veszett Fejsze (törölt) 2012.08.07 01:27:58
index.hu/belfold/2012/08/07/ujbaloldali_polus_az_lmp-korul/

Csigó cikkeit olvasva néha azt éreztem, erős tévedésben leledzik, és a statisztikái inkább a reményeit tükrözik, mint a valóságot.
Mindenesetre nem csodálkoznék, ha egy év múlva már nem létezne a mai formában ismert LMP...
Általános nézet, hogy az Orbánnal szemben álló ellenzék harmatgyenge. Nincs ezen mit szépíteni, tényleg az. De a gyengeség mértékével akkor szembesülsz igazán, mikor egyik másik beül a tévébe, és elkezdi mondani mi minden fordul meg az ő kis buksijában. Te meg csak nézed…..
Veszett Fejsze (törölt) 2012.08.02 22:11:12
@szőlőbányász: passzív ellenállás az, amikor a versenyszféra melósai megegyeznek a munkaadóikkal, aztán közös erővel felfüggesztik mindenféle adó és járulék befizetését a kincstár felé, jól megfogalmazott követeléseik előterjesztése mellett. Deák Ferencék módszere ugyan nem pont ilyen volt, na de a világ sem, amiben éltek.

Mi értelme van a Parlamentben kifejteni bármit? Érdekel az ott valakit? És nézi a nép, kintről, okosan értékelve? Egyik sem. Ellenzékből közvetlenül a népnek kell elmondani, a köztudatot kell bombázni vele, aztán, ha tetszik a köznek, majd megtalálja a módját annak, hogy a Parlamentben a többi némuljon el, és az arra érdemes beszéljen sokat.
Mi vagyunk azok, akik előtt ki kell fejteni a dolgokat. Sőt, még inkább "célpontoknak" mondhatók a nem netezők, a semmiről sem tudó (vagy csak egyoldalúan halló) emberkék.
Veszett Fejsze (törölt) 2012.08.03 02:22:59
@szőlőbányász: hunyd be a szemedet, és képzeld magad elé azt, hogy egy gúnyosan elhúzott szájú politikus a "minden idők legpéldátlanabb mértékű" felhatalmazásának birtokában a következőket mondja: tetszettek volna szavazni menni. Meg még azt is mondja, hogy: höhöhö.

Elképzelhető-e ez? Simán. Szart se ér a darabszám, ha le lehet fordítani jól hangzó százalékra - és azt bizony le lehet, és van erre vevő közeg is. Kiközösítenék Orbánt a nyugatiak, nem találkoznának vele? Most se zavarja ez különösebben. Tiltakozna az AI, az USA nagykövete, Reding asszony, a VB, vagy akárki más? Nem mentek azzal túl sokra eddig sem. Meg mi sem. És arról még nem is beszéltem, hogy az az ellenzék, amely két évnyi ilyen-olyan hőbörgéssel tulajdonképpen semmit nem tudott meggátolni, amit Orbánék keresztül akartak nyomni a rendszeren - szóval, ez az ellenzék, vagy úgy általában a csendes elutasítók ugyan mi a franctól jelentenének hirtelen bármiféle potenciált, vagy legalább reményt.

Nézz már körbe, de hit és bizalom, meg beleképzelések nélkül, csak úgy figyelve az embereket. A "láthatatlan többség" magasról szarik az egészre, napi gondjaiktól félnek, és ha az utolsó falat kenyerük is odalesz, akkor nem türelmesen elzárkózni, hanem menekülni, vagy ütni fognak. Milliónyian (2012-ben!) sírják vissza a magyarországi demokráciából azt a részt, amikor még nem volt, helyette Kádár adott melót, kaját, házat, ócsóbenzint. Reménységeink és jövőnk, a fiatalok, vállrándítva vagy sírva fordítanak hátat ennek az egésznek, Skype van, szia, anya, szia, apa, ha sikerül, küldök pénzt. Az aktívabbak megosztottsága elképesztő mértékű, és szinte bárki kihasználható bárki ellen, annyi mára a tüske, a vélt vagy valós sérelem, itt közmegegyezésben hinni valami elképesztően nagy rizikófaktor elfogadását jelenti. Tűrhetetlenül nagy rizikófaktort, főleg annak fényében nézve, hogy a közmegegyezésre "utána" sokkal nagyobb szükségünk lenne.

Téveszme az, hogy a nép sosem tanul. Dehogyisnem. Ha foglalkoznak vele. Merthogy értékrendileg erős lemaradásban van, évtizedek politikája inkább a kényelméről gondoskodott, nem pedig a kitanításáról. Máig sem foglalkozik a tanításukkal senki, meg is értem, hiszen elég sok pofon elcsattanna, ha meg kellene magyarázni, miért is lett oda az egykori kényelem.

Parlamenti közvetítés? Vajon hányan nézik rendszeresen, és ebből mennyi az, aki nem tévé előtt mocskolódó hívőként, hanem tudatos megfigyelőként teszi? Ki lehet indulni abból, hogy az MTVA szerint pl. 2011. 46. hetének hétfőjén 72 ezren nézték, ezzel a 15. helyen szerepelt az m2 táblázatában, az első három helyen pedig a Telesport, a Maradj talpon ismétlése (!), illetve az Esti mese állt. Bő fél évvel ezelőtt, bő egy évnyi Orbán után, a választópolgárok egy százaléka sem kapcsolt rá a parlamenti közvetítésre, és a nyakam merném arra tenni, hogy tízezer ember még ebből sem nézte, mert akkor kajáltak, vagy mentek el szarni egy jót, és lusták voltak arra a kis időre kikapcsolni a tévét.
Hiába nincs cenzúra, ha nem szól szinte senkihez. Talán többen néznék, ha a riporter elől menekülő képviselők nyakát a saját választói szorongatnák, és azt üvöltenék a képébe: "Válaszolj, a kurva anyádat, azért küldtünk ide, azért fizetünk!" - de ilyesmihez még nagyon sokat kell tanulnunk. És legfőképp önmagunkról.

Az a kellemetlen igazság, hogy senki nem tud mit kezdeni a mostani helyzettel, Orbánnal, a Fidesszel, a hívek hitével, vagy a saját kétségbeesésével, az ötlettelenséggel. Ez a "maradj távol" című ötlet mintha a jövőbeni csalódás magyarázatát készítené elő, széttárt kezekkel egy "mit tehettünk volna", és kész. Állandóan az jár a fejemben, hogy vajon miért nem opció, hanem egyenesen elvárás lett nálunk a "nyújts feléje védő kart"? Mert hogy szépen le van írva, az még nem elég magyarázat.
Veszett Fejsze (törölt) 2012.08.03 10:17:31
@szőlőbányász: fussunk neki még egyszer, mert láthatóan nem ment át.
Te magad is írsz a manyup-vagyon sorsával kapcsolatos közönyről, Kádár népének továbbéléséről, és így tovább. Egy, csak egy dolgot árulj el nekem:

Ha egyszer ennyire nyilvánvaló, hogy senki nem száll szembe Orbánnal, és szerezhet akár 100 %-ot is pusztán amiatt, mert senki más nem AKAR indulni ellene (holott lehetne), senki nem AKAR ellene szavazni (holott lehetne) - akkor miből gondolod, hogy nem Orbánt érdemli az ország? Azt írod:

"Lehet, hogy a nyugat nem tesz értünk semmit, de nekik sem adom meg azt a lehetőséget, hogy azt mondják, mint a békamenet után: ha a magyaroknak Orbán kell..."

A hallgatás beleegyezés, nem indulni, nem szavazni pedig hallgatás. Ha valamivel, hát ezekkel pontosan a fent idézett lehetőséget adjátok meg a nyugatnak. Meg nekünk is. Persze, mindenki nagyon elgondolkodna a 98 % kontra 2 % eredményen, pláne egyötödös részvételi arány mellett; de ugyan miért NE gondolja azt bárki, hogy nekünk ez így megfelel? Hiszen nem tiltottak le senkit, egyszerűen csak feladtuk, engedtük, hagytuk...

Képzeljétek a medence másik végére a gyerekeiteket: azé lesz, aki először átjut. Részemről, ha ehhez szabálytalanul viselkedve futnom kell a pocsolyámban úszás helyett, szart kell dobálnom, motorcsónakot kell lékelnem, vagy épp ki kell innom az összes szaros vizet, akkor is neki fogok kezdeni, mert a gyerekemet nem adom. De nektek, megsértődve a medence szélén álldogállóknak sem, az kurvaélet.

Ja, még valami: persze, hogy azt mondaná a nyakszorongatást átélő képviselő, hogy ő épp tartózkodott. Csak én meg pont leszarnám. Felhatalmazást kapott arra is, hogy másoknak közvetítsen bizonyos üzeneteket, szóval bátran adja tovább a nyakszorongatást az illetékesebbeknek.