Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kopeti

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
             A Magyar Nemzeti Bank több alapítványt hozott létre a magyar közgazdaságtudományi képzés megújítása érdekében. Új karokat alapítanak a Kecskeméti Főiskolán, és új doktori iskolát hoznak létre. Matolcsy György a VS.hu-nak nyilatkozott a terveiről.    …..
kopeti 2014.08.29 14:00:12
@idelle: pedig rengeteg új elem van, pl ez egy teljesen új fajta profitabilitás számítás:
“A 45,3 millió eurós üzleti beruházás, vagyis az Eiffel Palace segíti a jegybanki mérleget: bevételi oldalon 6,5-7 százalék körüli éves megtérülést hoz a befektetés, kiadási oldalon 2.1 százalékos alapkamat a költség, nettó 5 százalékos hozammal évi közel 1 milliárd forinttal járul hozza a pozitív jegybanki eredményhez, ahhoz tehát, hogy a jegybank a következő években se terhelje veszteséggel a költségvetést.”
(Matolcsy, vs.hu)

Lefordítom: minél drágábban vesszük, annál jobb üzlet. Ilyet az ortodox közgazdaságtan nem tud!
    Fokasz Nikosz mai nyilatkozata szerint a Semjén-féle plágiumügy nem létezik. Fokasz professzor, az ELTE TÁTK Szociológiai Tanszékének  vezetője, egyetemi tanár, az MTA doktora. Semmi okom kételkedni a szavában.      Ez a poszt Semjénről egyáltalán…..
kopeti 2012.11.22 10:45:05
@jotunder: Társadalomtudományokban (legalábbis közgazdaságtanban), pont ugyanúgy a nemzetközi peer reviewed, magas impakt faktoru (mi ugy nevezzuk: "top five"), folyoiratokban való publikálás az etalon, mint természettudományban, ugyhogy minden ezzel ellentétes komment porhintés. Csak a magyar egyetemi közgazdászok elhanyagolható számának sikerült ezt akár egyszer is megugrania életében.
Lopott, csalt, hazudott. Elhúz-e? Ezzel a feltűnő címlappal és az érintett arcképével jelent meg a Magyar Narancs, még a plágium-bizottság jelentésének közzététele előtt. De a többi baloldali médium sem volt sokkal kíméletesebb az államfőnkhöz az utóbbi hetekben. Azt se…..
 A néhai SzDSz-t a jobboldali véleményformálók hosszú éveken keresztül azzal vádolták, hogy csekély támogatottságuk ellenére a kormányzati tevékenységet és kommunikációt nagyban meghatározták. Pepitában ugyanez történik ma, amikor a KDNP politikusai köszönnek vissza…..
A Kétfarkú Kutya Párt főpolgármester-jelöltje elsőként gyűjtötte össze a jelöltállításhoz szükséges közel 30 ezer ajánlószelvényt - olvasható a szervezet közleményében. Bár a választási bizottság honlapja alapján még egyetlen indulni szándékozó sem nyújtotta be a…..
Eddig csak egyszer foglalkoztam a közvélemény-kutatásokkal, s tulajdonképpen nem is terveztem, hogy ismét megteszem. Bár nem vagyok szakembere a kérdésnek – mindig meg is lep, amikor az egyes cégek részéről a mintavételhez és a statisztikai eljárásokhoz láthatóan (és…..
w Libera nos! 2008.03.25 05:30:00
A technikai elemzés stimmel, ám szükségszerűen jelenidejű. Ma és holnap még az a kérdés, lesz-e SZDSZ, vagy kiírják a szappanoperából, mint Buzimisit a Barátok köztből. De a pártpaletta nem az ország; az országban nem pártok élnek, hanem emberek. Akiknek egy részét…..