Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nescafé

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Teljesen egyedül, vagy családdal sem olyan könnyű nekiindulni, de egyedül, két gyerekkel pláne nem az. Márpedig mai szerzőnk, bj így vágott bele a franciaországi életbe, de úgy érezte, muszáj megpróbálnia. Te is hasonló helyzetben vagy, társ nélkül vágtál bele, esetleg gyerek(ek)kel a külföldi…..
Előre szólok, hogy ma Magyarországon maradunk (tehát aki részletes országleírást vár, az csalódni fog és várnia kell holnapig – csak hogy megelőzzem az ilyen típusú kommenteket), de időről időre fontosnak tartom, hogy a határátkelők motivációjáról is szó essék.…..
Nescafé 2012.12.03 17:13:00
@tsík: Neked ugye nincs még gyereked? Mert hogy ők mit csinálnának, amíg én boldogan mosolyogva üldögélek a hegy tetején, gyönyörködve a cseresznyevirágzásban... Magával a szemléletváltással egyébként teljesen egyetértek, csak hát nehéz ezt megoldani bizonyos korlátok közé kényszerítve.
Nescafé 2012.12.03 17:05:46
@Frejtág: Hahahaha.... Én is épp azon elmélkedtem, hogy milyen jó post ez, és hogyhogy elkerülik a frusztrált projektáló paranoiás elemek, csupa normális komment, erre tessék, itt ez a Helen... beletojik az egészbe.
Amúgy pedig: a bérleti kultúra annyira más nálunk, mint kint, itt az albérlőt alig védi valami, és igen, ha a munkát elveszítjük, a saját kecóban megvan a biztonság, hogy legalább a fedél marad. Egy albérletben lakónál ez nagyon nagy stressz, főleg 2 gyerekkel egyedül, családi háttér nélkül.
Írországból érkezett a mai történet, melyet hétköznapinak semmiképpen sem neveznék. Szerzője, drk nagyon jó állásajánlatra költözött ki, és még helyi viszonyok között is kifejezetten jól él. Pedig nagyon mélyről indult. Tanulságos történet, még tanulságosabb…..
Nescafé 2012.10.04 19:21:18
@rajen: Ó, anyám (aki már nem él)! Ez csúcs volt! Csatlakozom az előttem szólókhoz: alig bírtam elolvasni a röhögéstől. Ki ez a jó fej?