Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tapsiful

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most néhány napig még több itt az állat, mert ránk bíztak egy kölcsön retrievert, amíg a gazdái síelnek. Idősebb, joviális, rendkívül udvarias és jól nevelt, szakmájára nézve szarvasgombász a retriever, akire a Szetter halálosan féltékeny, és óvodás szinten durcás velem szemben, amióta itt van az…..
Annak örömére, hogy a kiscsaj betöltötte a hat hót, nekem megjött a menzeszem. Mikor mondtam férjemnek, akkor azzal viccelődött, hogy akkor szuper, neki is lehet állni a következő babának. Jót nevettem (és szörnyülködtem) rajta, de aztán belegondoltam, hogy egyre több ismerőstől hallom, hogy 15-18…..
Előszó: Szeretném leszögezni, hogy minden jelenség alól, minden fotóstípusra nézve vannak kivételek, vannak, akik gyönyörű dolgokat csinálnak, de nem szeretném folyton odaírni, hogy "tisztelet a kivételnek", mert aki ezt az írást érti, aki ismeri a jelenséget, az pontosan tudja, ki kivétel, és ki…..
AnnGel blogja 2014.03.27 19:03:31
Lehet gratulálni az új munkakörömhöz. Yey!..
tapsiful 2014.03.28 18:01:01
A másik, ami itt a lakásvásárlás kapcsán felmerült bennem, az autók. Hogy tudniillik könyvek foglalják el az ember elől az élőhelyet, az egy dolog. Ugyanakkor itt a fővárosban (nem tudom, máshol hogy megy ez) egészen elképesztő mértékben foglalják az emberek helyét az autóik.…..
tapsiful 2014.02.22 07:39:45
@isolde: nem tudom, törvényileg hol hogyan van, de 12-13 évesen azért már erősen kamaszodik és önállósodik a gyerek... biztos vannak kivételek, de nekem nem tűnik életszerűnek, hogy ebben az életkorban igényelje vagy akár tolerálja, hogy "mindig Anya kell a levegőzéséhez". Ez ebben az életkorban azért már sok a szülőből, képzelj el egy 12 éves fiút, akit mindig anyuci kísérget, hát, az nekem nem tűnik zökkenőmentesnek. A "gyerek levegőzéséhez te is kellesz mindig" és a "nem engedheted el egyedül" között azért ilyen szempontból lényeges különbség van, azt hiszem.
Az van, hogy egészen ambivalens viszonyba kerültem a könyveimmel.  Elmondom.  A könyveim szépen ülnek a polcon, jelenleg ABC-sorrendben, de voltak már szín szerint is rendezve. Főként magyar nyelvű regények, sok szakmai könyv, idegtudomány és pszichoterápia, útikönyvek,…..
isolde A medve nem játék 2013.11.09 20:44:08
Egyébként pedig fel vagyok háborodva ezen a Balogh József-ügyön. Nem azon, hogy nem mondott le BJ, azt én teljesen megértem, minek is mondott volna le, ha nem muszáj. Azon vagyok felháborodva, hogy ezt itt így meg lehet csinálni: hogy nincs közfelháborodás. Hogyhogy nem…..
tapsiful 2013.11.11 08:24:50
@zsuzsi730: "mondjuk Terike is megérne egy misét, ezek után vajon miért megy még hozzá is ehhez a vadbaromhoz?"

hozzámenni azért megy, mert akkor nem kötelezhető rá, hogy ellene tanúskodjon, nem?

és hogy miért nem hagyja ott, hát, én olyasmire tippelnék, hogy azért, mert

1) hova menne, ha el kéne mennie onnan? nyilván nem lenne elég elköltöznie a házból, hanem a teljes közösséget ott kéne hagynia, de kihez menne? miből? mit dolgozna? ki adna neki munkát? amúgy is ki adna munkát egy középkorú nőnek egy faluban, de azok után, hogy negatív politikai jelentősége lett?

2) és nyilván nem csak ő, de minden pereputtya is ettől a... ööö... nem elég ehhez az én szókincsem, szóval ettől a lénytől függ, és nem csak a saját egzisztenciájával lehet fenyegetni, de az összes rokonát ki lehet rúgatni, le lehet csukatni, meg lehet veretni

3) alighanem abban nőtt fel, hogy egy nőnek ezt tűrnie KELL, mert eleve, az ő hibája, ha megverik (de sajnos úgy is belesodródhat ilyen kapcsolatba valaki, hogy nem így nevelték, csak az elején szégyelli bevallani, aztán meg már annyira megtörte a dolog, hogy létezni is szégyell)

szóval én azt megértem, ha úgy érzi, hogy nem tud elmenni, és csak az lehet a megoldás, ha minden tőle telhetőt elkövet, hogy minél később jöjjön a következő "kezelés"
tapsiful 2013.11.11 11:06:32
@farfadet: "Én személy szerint SOHA nem tűrném ezt el (nem a levegőbe beszélek), és sosem értettem, bárki más miért viseli el, akár évekig."

Az az igazság, hogy ez nem úgy kezdődik, hogy találkozol egy pasival, aki az első randin közli, hogy "nyuszi, én bizony majd megcsaplak, mint a kettőhúsz", alaposan végigméred, és úgy gondolod, hogy áhh, ugyan már, belefér.

Ilyen kapcsolatba nem akkor kerül bele az ember, amikor erős, és amikor meg tudja védeni magát, hanem nagyon sokszor akkor, amikor valami más miatt teljesen padlót fogott, és nem teljesen önmaga. Vannak olyan helyzetek, amikor érzelmileg iszonyú kiszolgáltatott lesz a legerősebb ember is (például ha elveszt valaki hozzá nagyon közel állót).

És azért itt többnyire nem csak fizikai erőszakról van szó, hanem ez lelkileg is folyamatosan szétdarálja az áldozatot. szóval nincs az, hogy rájössz, hogy "ohh, ez gáz, de hát én erősebb vagyok ennél", mert az a gondolat, hogy meg tudnád védeni magad, vagy hogy megérdemelnéd, hogy megvédd magad, sokszor már az első ütés előtt teljesen erodálódott.

Szóval az a helyzet, hogy bár mindenki úgy gondolja, hogy ő ezt sosem tűrné, ez szerintem nem feltétlenül van így, mert ezek a helyzetek sunyik és összetettek, és nagyon sokszor éppen azért lehet beléjük keveredni, mert mindenki tudja, hogy ő ezt sosem tűrné, és épp ezért nem ismeri és nem veszi észre az apró jeleket.

És amikor arról van szó, hogy de hát Terike miért nem koccol, akkor azért tényleg, HOVÁ menne az a szerencsétlen, ahol a zura nem tud sem utána, sem a családja után nyúlni?
tapsiful 2013.11.13 12:17:21
@farfadet: őszintén sajnálom, hogy ilyen nehéz dolgokat kellett átélned...

szerencsére végül az általam látott példákban is ki tudtak lépni az áldozatok a kapcsolatból, de az is látszott, hogy miért tartott olyan sokáig és miért volt olyan nehéz, és azóta inkább ünneplendő, nagy fordulatnak, mint elvárható minimumnak tartom, ha valaki ki tud szabadulni egy ilyen helyzetből
isolde Ez a nap más, mint a többi 2013.10.29 06:49:12
Fél éves lett a gyönyörű, pici Lány! ..
Hű, volt itt anyósom három napig, és miután elaludt a Lány, felvettem a szűk farmeromat és a csizmámat és átmentünk a férjemmel kettesben a tőlünk öt percnyire található étterembe és ettem egy mézes-kacsamelles-karamellizált-körtés salátát és ittam egy dl rozét, hát…..
Van ez a sztori a köztiszteletben álló apukáról, már többször belefutottam az interneten. Úgy tűnik, mintha mindenki tudná, kiről van szó, nekem halvány fogalmam sincsen. Mindegy, a történet kb. annyi, hogy befolyásos férj bántalmazza feleségét, készül látlelet is, válnak,…..
isolde Négy hónapos 2013.08.29 21:04:59
Ma van a szülinapja a Lánynak, tud oldalra fordulni, okosan nézni, macskahangon nyávogni, egyszerre több, a fejénél nagyobb játékot a szájába tömni, és hangosan nevetni, amikor csiklandozzák. Valamint a héten életében először utazott a BKV-n. ..
Az erős nőről mint olyanról, arról nekem mindig az anyai nagyanyám jut eszembe. Nagyon fiatalon maradt özvegy, három gyerekkel, a legkisebb volt valami kétéves. Egyedül nevelte fel őket, persze ott élt a faluban a család, a bátyjai meg azoknak a családja, segítették egymást, de…..
marsbéli krónikák Utolért 2013.08.09 21:48:41
Azt hittem, mi leszünk a kivétel. Hallottam sokfelől pedig, hogy senki nem ússza meg. Na, de majd az én gyerekem, gondoltam. Hiszen olyan okos, érett, érdeklődő, blabla, nem lehet szarral kiszúrni a szemét. Gondosan ügyeltem rá, nehogy valaki megismertesse velük. Erre nem kiszúrta a…..
Egyébként most tényleg, mi ez az egész a gonosz öregasszonyokkal? Ma reggel is mellettem álltak meg és szidták a reumatológust, mert szabadságon volt, amikor az egyiknek nyilallott a dereka, meg a menyüket, mert itatta a hányós unokát ahelyett, hogy infúzióra vitte volna, meg a…..
isolde No milk today 2013.07.08 11:00:03
Hát akkor tejeskávé, jegeskávé, kakaó, cserpes joghurt, füstölt sajtok, camembert, márványsajt, feta, mozzarella, mascarpone, túrós táska, kakaós csiga, lekváros bukta, túró rudi, mandulás magnum, málnás cornetto, dömötöri fagylaltkelyhek, csokipuding, sajtos rúd, spar teljes…..
Tegnap volt a kedvenc nagymamám temetése, és azon gondolkodtam mostanában, hogy mire is emlékszem vele kapcsolatban. De nem erről akarok írni itt, mert az nem lenne idevaló, vagyis nem róla, hanem a környezetről, amit teremtett és ahol a gyerekkorom egy részét töltöttem. És…..
tapsiful 2013.07.02 22:57:42
isolde Én kérek elnézést 2013.06.25 11:10:16
Jól van, tudom, szerezzem vissza a józan ítélőképességemet, hát én igyekszem, tényleg. ..
Libertarian Fel ne akasszuk? 2013.06.20 00:00:00
Annak a budapesti villamosvezetőnek az esetén háborog a magyar internet, aki felpofozott egy nőt, miután az a jármű elé lépett. A nő védelmében persze minden sajtóorgánum hozzáteszi, jó hangsúlyosan, hogy az illető angol volt, nő, és ráadásul terhes is (ami, ha jól vettem ki,…..
Bár a kedvencem a Nina Simone-féle cover, de most inkább hallgassuk magát George Harrisont 1971-ből, végülis ő írta. Ó, istenem, komolyan mindjárt előkeresem a trapézfarmeromat meg a bőrmadzagon lógó peace-jelemet. Egyébként, kis trivia, ha valakit érdekel, a Here comes the sun…..
tapsiful 2013.04.10 21:58:19
A híradások szerint a mai napra tervezett ellenzéki nagygyűléseket a rossz idő miatt nem tartják meg. Elgondolkodtam, hogyan alakult volna a magyar történelem, ha 1848. március 15-én is úgy szakad a hó, mint most. A márciusi ifjak ott ültek volna a Pilvaxban, és aggódva…..
tapsiful 2013.03.15 16:14:59
@Silvestris: hát, igen, nehéz komolyan venni a nagy tutimegmondást, amikor az alapvető történelmi tényeknek sikerül így mellélőni... :)

A bejegyzés szerzőjének pedig nem ártana legalább az alapfogalmak szintjén megismerkednie a magyar történelemmel, már ha arról (vagy annak kapcsán a jelenről) szeretne értekezni :(
Tegnap a német vendéglátóipart néztük meg egy kicsit közelebbről, ma a spektrum másik vége kerül terítékre. Mai szerzőnk, Er ugyanis egy angliai egyetemen végzi a PhD-jét, onnan küldte el beszámolóját. „Valamikor összevitatkoztam az osztályfőnökömmel a kis falusi…..