Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fodor Zsolt

16 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi az Affiliate marketing? Mivel nagyon sok hasznos anyagot találni az Affiliate marketing témakörben részben magyar, de főleg angol nyelvű oldalakon, nem célom, hogy újat találjak ki. Próbáltam kiválogatni a legérdekesebb és leghasznosabb cikkeket, ezeket fogom megosztani minden…..
// <img height="1" width="1" alt="" style="display:none" src="https://www.facebook.com/offsite_event.php?id=6007741344949&amp;value=0" /> Mikor először el akartam végezni ezt az elemzést még tavaly nyár végén, szomorúan konstatáltam, hogy minimális aktivitás észlelhető…..
A 444.hu rajongói oldalát március 14-én hozták létre, de komolyabban ma reggel indult be.Mikor 10 körül néztem, 2200 rajongója volt, mostmár több, mint 5000. Az oldal tulajdonosa és üzemeltetője a Magyar Jeti ZRt., csapata "15 férfiből és egy wordpress blogmotorból" áll,…..
Még tavaly, nemsokkal azután, hogy elkezdtem a blogolást, kitaláltam, hogy összehasonlítom az Index és az Origo facebookos tevékenységét. Elvégre online tartalom szolgáltatókról beszélünk, nyilván élen járnak ezen a területen.Tévedtem.  Bevezetés: Origo Szinte napra…..
Teljesítmény központúbb lett a Facebook hirdetési rendszere. Nehéz lesz jobb összefoglalót írni, mint a hivatalos tájékoztató, de igyekszem összefoglalni a lényeget, a Facebook által publikált képekkel, a teljesség igénye nélkül. :-) Ugyan már van lehetőség felvinni célt a…..
Előző bejegyzésemben azzal foglalkoztam, hogy mikor posztolnak a rajongói oldalak. Sokan lájkoltátok a posztot, ebből azt szűröm le, hogy érdekel titeket a téma, érdemes mélyebben is elmerülni benne. Érdekes információ, hogy mikor posztolnak az oldalak, azonban ez még csak fél…..
Amióta elkészítettem az első kis 500 soros rajongói oldal elemző és összehasonlító php szkriptemet, azóta folyton eszembe jut, hogy össze kéne hasonlítani a Pepsi  és a Coca Cola rajongói oldalát.Ennek soha nem az emlékezőtehetségem korlátai szabtak gátat, hanem az, hogy a…..
Fodor Zsolt 2013.03.19 23:05:05
@zerushunter: köszi a tippet, megnézem, bár extra nagy érdeklődést nem váltott ki a téma sajnos :)
1. A kutatás 280 oldalt vizsgáltam meg; arra voltam kíváncsi, mikor szoktak posztolni a magyar rajongói oldalak általában, és miként befolyásolja ezt egy oldal tevékenysége, és célközönsége? Az alábbi tevékenységek trendjeit fogjuk vizsgálni az elemzés során: BANKOK, HOTELEK…..
Ez az elemzés kicsit más lesz, mint az eddigiek. 3 hónapig nem osztottam meg semmit, mert a cégemmel együtt egy olyan rendszeren dolgoztam, amely képes a Facebookról a legértékesebb adatokat letölteni és információt készíteni belőle. Nem olyanokra gondolok, amiket bárki meg tud…..
Nézzük meg, hogy szereznek rajongókat az önkormányzatok? Eddig mindig nagy vállalatok tevékenységét vizsgáltuk, ahol feltételezhetően egy szakmailag képzett csapat dolgozik a minimálisnál nagyobb büdzséből azért, hogy több és több rajongót szerezzenek, illetve a már meg…..
Indul a Ferenciek terének átalakítása Gyalázat, erre bezzeg van pénz. Tényleg ez volt most a legfontosabb? Ebben a helyzetben? Amikor a hajléktalanóvodát lelkes civilek tartják fent, a tanárok, rendőrök pedig nemzetközi szinten is alulfizetettek? Én azt mondom: amíg ebben az…..
Fodor Zsolt 2012.10.28 02:40:13
@vuvuvu2: Ez mind igaz. Bentleyvel járni is fasza dolog, az is javítaná a komfortérzetemet, csak jelenleg nem engedhetem meg magamnak. 5 milliárd forintra becsülik, de általában másfél - kétszerese lesz a végére, tehát 8-10 milliárd forintról beszélünk. Ez még nem oldaná meg a költségvetési hiányt, de ha figyelembe vesszük, hogy kb. 100 000 nyugdíjas és tanár 13. havi fizetése lehetne ez, így már tényező, és kétlem, hogy ez a 100 000 ember inkább szép Ferenciek terét szeretne.
 Sokszor látunk amerikai marketing stratégiákat, tanítják őket az egyetemeken, azonban most, hogy 3 hetet kint töltöttem az Egyesült Államokban, már látom, hogy ezt nem lehet sem lemásolni, sem pedig megtanulni, ugyanis ez egy életforma. Félig tudatos, félig ösztönös, de…..
Fodor Zsolt 2012.10.03 22:05:53
@Boston2: Nagyon jó és érdekes a hozzászólásod, köszi. A "How are you?" - nak én is csak az első alkalommal dőltem be, de attól még kellemes érzés, még ha nem is igaz. Vagy talán nem a látszatra épül az életünk 95%-a? :)
Fodor Zsolt 2012.10.03 22:09:06
@kockapocak: Sajnos még ezzel sem szűkítetted kellően a prémium szolgáltatások célpontjainak körét. Általában megfizetem a jobb minőséget és sajnos sokszor csalódnom kell. 4 csillagos hotelben is kezeltek már úgy, hogy bántam, hogy odamentem. Prémium konditeremből is menekültem már, a legjobb étteremben is előfordult, hogy kiszámláztak 1 szelet kenyeret 120 forintért. :-) Egy kezemen meg tudom számolni, mi az, amit szívből tudnék ajánlani, és ezek már tényleg nagyon drága szolgáltatók. Egyszerűen nem értik meg a cégek, hogy az a plusz 5% mennyit számít!
Fodor Zsolt 2012.09.20 17:48:59
@pums12: Köszi a dícséretet! Sajnos nincsenek kint ismerőseim, lehet, úgy olcsóbban kijött volna a nyaralás:)
Válságos időket élünk. Az emberek nem szívesen telefonálnak, mióta minden perc két forinttal drágább. Micsoda mázli, hogy épp most jelenik meg a legújabb Iphone, nem igaz? De mit tehet a Telenor, aki nem árul Iphone 5 -öt, így nem tudja meglovagolni ezt a jókora hullámot?…..
Általánosságban A kuponos oldalakat nagyon sokan szeretik, de érdekes módon a két oldal Facebook oldala és rajongói egész máshogyan viselkednek. Vajon miért? Legújabb cikkünkben 2 merőben különböző környezetet és Facebook stratégiát mutatunk be. Hogy…..
Fodor Zsolt 2012.08.21 20:01:47
@p.dalma: Mi magunk is menedzselünk nagy oldalakat, köztük 300k+ oldalakat is. Számunkra is nagy dilemma, hogy ez mennyire fér bele és mennyi értelme van. Amit írsz, az teljesen igaz, viszont amit a cikkben írunk, az is tény, (azaz, hogy a hírfolyamba bekerülnek) és innen kezdve ez csak egy kis trükk, ami maximum egy kis presztízs vesztésbe kerül. De ahol az ajánlatok alatt "Kupon Krisztával" lehet beszélgetni, nem hiszem, hogy ez gondot okozna. :) Köszönjük a dicséretet, illetve az ötletet is, biztos be fogjuk építeni a későbbiekben. :)
Fodor Zsolt 2012.08.22 23:43:37
@annmbp: igen, ebben teljesen igazad van, nem is jutott eszünkbe beleírni, hogy a folyamatos posztolás egyéb kampány nélkül folyamatos leiratkozáshoz vezet. Kupon Világnál a sok kép kompenzálja talán, vagy ők elköltik azt a napi $10-et a látszat kedvéért :)
A múlt hét során egy olyan tevékenységet vettünk górcső alá, ahol a célcsoport és a felépített brand jellegéből fakadóan szinte bármilyen eszközt segítségül lehetett hívni az érdeklődés felkeltésére. Már előző cikkünkben is méltattuk a McDonalds és Burger King…..
Fodor Zsolt 2012.08.16 12:52:53
@$Norbert$: Köszönjük szépen! :)
Általánosságban Szerettem volna, ha az első posztunk érdekesre sikerül, ami nem egyszerű, mert olyan oldalakat kell találni, ahol sok aktivitás zajlik mind az oldal, mind pedig a rajongók részéről, illetve egy olyan elemzést készíteni, amely első látogató számára is…..
Áttekintés A Facebook 2011. október 7-én jelentette be az új megjelenésű Elemzések (Insights) oldalt és ezzel egyidőben bevezetett "Beszél róla" (Talking about) mérőszámot is.Nem tudom pontosan, hogy Magyarországon mikor jelent meg először a rajongók száma mellett a beszél…..