Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Miro Kiss Ida

31 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Chile Új óvodák 2014.10.21 01:07:32
Majdnem 1920 új óvodai férőhelyet fognak létrehozni Marga-Marga megyében. Az oktatási reform lépéseit sokan vitatják, helytelennek tartják a kormány koncepcióját többek közt maguk a diákok is, akik évek alatt, az egész országot megrázva kiharcolták, hogy végre megtörténjen…..
“Emberemlékezet óta nem volt példa ilyen megmozdulásra” – harsogja a Magyar Nemzet online címoldala. Hm. Ezek szerint elég rövidnek tartja a kormánypárti lap a zemberek emlékezetét: alig pár hete volt egy hasonló ellenzéki megmozdulás az Opera előtt. Azt persze…..
 Most az a veszély fenyeget, hogy a balliberális oldal csalódik, letörik. Illetve emiatt elkezdi viccelődéssel, cikizéssel elütni a dolgot, szervezés, aktivizálódás, cselekvés helyett. Nem magyarázni, nem cikizni, nem kritizálni kell, nem ekézni kell, ki kell menni…..
Csak nekem furcsa, hogy az alábbi két mai hír elvileg ugyanarról a cégről szól? 2014-től elektronikus lehet a BKV-jegy 2014-től a papíralapú jegy- és bérletfajtákat elektronikus díjfizetési mód válthatja fel, valamint részben új jegyrendszer léphet életbe, melynek legfőbb…..
Chile Repül az idő... 2011.10.12 17:20:00
Másfél év telt el a földrengés óta. Háromszor is jártam Talcában, tréningeket tartottam, és egyénileg is dolgoztam az iskolákban-óvodákban pedagógusokkal. Többségük poszt-traumatikus stressz-szindromában szenvedett. Én is. Olykor, egy-egy földmozgáskor még előjön a…..
– Szövegelemzés – A Boszorkány zsiráffülekkel című írásban megjegyeztem: nem nehéz példát találni arra, hogy Hermione Granger sakálfülekkel támad neki valakinek. Azonban megesik, hogy a sakálordítás értelmes beszédnek álcázza magát. Alább egy ilyen esetet…..
Onlinemarketing blog Carpe diem 2011.05.26 01:16:07
A Facebook a mostani idők abszolút divat szava és divat szolgáltatása. Egész egyszerűen nincs lehetőség elkerülni, nincs lehetőség nem kezdeni vele valamit. Persze használni nem kötelező, de tudomásul sem venni - az bizony luxus.Így aztán mennek is a cégek szépen mind fölfelé,…..
Mindenki tudja, hogy egy egyedi faltól falig beépített gardrób maximális helykihasználással aranyat érhet. Nincsenek hézagok, megmaradó porosodó üres lukak csak a bútorfelület mindenhol. Nem is olyan rég egyik megrendelőnk panaszolta, hogy miért nem tervezik a házakat úgy hogy…..
w Amire nincs magyarázat 2010.07.05 05:00:00
Amikor nincs magyarázat, akkor a Zemberek költenek maguknak. Spekulálnak, konteókat gyártanak, és nagy élvezettel osztják meg azokat egymással. Ezért nem hibáztathatók, az emberi elme nem tűri a vákuumot, akkor érzi jól magát, ha érti a világot. A kormány eddig majdnem minden…..
Miro Kiss Ida 2010.07.05 16:11:40
@VDJ: "Miért van az az érzésem, hogyha Orbán bizonyítana, azt balról akkor sem ismernék el soha?"

Mert magadból indulsz ki.
Miro Kiss Ida 2010.07.05 16:11:40
@Fehérszakál: "Minap az EUS támogatások szétosztásáért felelős intézetet lerohanta 30-40 AVH-s, az összes számítógépet, szervert, telefont azonnal kikapcsoltattak, minden dolgozónak megtiltották, hogy a saját telefonján beszéljen, az embereket nem engedték dolgozni, sorban rugják ki a dolgozókat és a vezetőket is. Az ártetlan héthöznapi dolgozókról is jellemzést kértek a megfélemlített főnökeiktől, hogy ki az aki nem fidesz szimpatizáns. Az épületből se ki se be nem engedtek senkit."

Ezek az emberek, és a családi-baráti körül ezután biztosan még jobban fogják szeretni a fideszt.
A debilitás-dementia vonal új gyöngyszemét olvashatjátok, egészen frissiben bukkantunk rá. Meglehetős ideig azt hittem, hogy paródia — de nem, ez maga (mega) a költészet!Frankovics György: KárpátokA Kárpátok közt húzódik hazáms, lássátok magyar vagyoknem…..
Miro Kiss Ida 2010.07.02 00:34:42
@Csípőből Derivált Ejakuláció: "Fájdalmas. Mint mikor az ember tépkedi a bőrt a körmei mellett, vagy elvakarja pattanását." Ezek a szeparációs szorongás tipikus tünetei. Hiányzik a lelkednek a masszázs...
Chile Utcák és terek 2010.07.02 00:09:00
Kora délután értem a városba. Cecilia - akit nem ismertem addig személyesen - nem várt a buszállomáson. A Turbus és a Condorbus, a két nagyvállalat, külön pályaudvart tart fenn. Az üzlethelyiségek többnyire üresek. A szállásom valahol a központban van, csak sejtem, merre.…..
 Talca az a város, ahol először éreztem otthon magamat Chilében. A zárt beépítésű földszintes utcák magyar kisvárosokra emlékeztetnek. A tágas, francia stílusú főtér őshonos, de gesztenyére hasonlító fákkal és szökőkutakkal, körül historikus és szecessziós…..
Chile Romos utca Talcában 2010.07.01 18:08:58
 ..
A FIDESZ-ben sorra tűnnek fel harcos amazonok, akik a jobb oldali politikai marketing "szigorú apa" képét tematizálják a politikában.Pelczné Gál Ildikó vagy Ékes Ilonka után, most Hoffman Rózsa hinti az igét az oktatáspolitikai fronton. Érdekes magyar sajátosság, hogy…..
Chile Az ut Talcaba 2010.06.23 18:12:00
 Santiago utan felszantatlan oszi kukoricafoldek, gyumolcsosok es vegeerhetetlen szoloultetvenyek kozott haladt a busz a panamerikai autouton. Curico kozeleben megszaporodtak a megaposztereken a novenyvedoszer- es mutragyahirdetesek. Egyre tobb orias munkagep latszott a foldeken.…..
Chile Most a meccs az első 2010.06.21 15:04:00
 Elhalasztottam egy nappal az utazást. Ma délelőtt Chile-Svájc meccs. Ezt nem lehet kihagyni. A környéken már fújják a vuvuzelát, szombaton kétezer pesoért árulták a főutcán.Az első chilei meccset a múlt héten Pinera elnök Dichatoban nézte óriás kivetítőn. Dichatot…..
Uraim, jól jegyezzék meg ezeket a pillanatokat. Talán most még nem értik, de úgy fognak visszaemlékezni erre, mint életük legnagyobb pillanataira. A pillanatra, amikor férfiként kezükbe vették a sorsukat, felemelték a fejüket és azt mondták, nem. Nem lehet, hogy csak egy álom…..
Miro Kiss Ida 2010.06.21 14:58:59
Chile Holnap Talcába utazom 2010.06.21 01:42:00
 Holnap reggel korán Talca városba utazom. A busz oda-vissza 12 ezer peso (5 ezer HUF). Harmadannyiba kerül, mint egy hónappal a földrengés után. Akkor a Pán-amerikai autóút tele volt hasadásokkal, és egy gyönyörű régi híd, pont Talca előtt, beomlott. A kocsik csak kerülővel…..
 David McKay nem kispályás. Miután átküldött nekem PayPal-on kemény 100 dollárt, beszélt a mexikói EFT-találkozó szervezőivel. Megígérte, hogy a találkozóról kiadott DVD-kből befolyó összeg felét nekem küldik. Lorena Garces ecuadori pszichológusnő, a site-ján havonta…..
Chile Jótett helyébe jót várj 2010.06.17 00:31:47
Több mint egy évig hetenként két-három oldalt fordítottam angolról spanyolra. Addig tartott ez, amíg a Craig-féle site teljes archivumának spanyolra fordítása el nem készült. Akkor David megköszönte a munkámat, és elbúcsúztunk.Igaz, közben elküldte nekem Gary Craig oktató…..
Chile Mindenről David tehet! 2010.06.15 23:42:00
 Mármint David McKay. No nem az elméleti fizikus, még csak nem is a skót színész. Hanem David McKay, a kanadai gépészmérnök, aki Mexikóba nősült. Pueblában él (ezért egy kicsit irigylem). Az elmúlt húsz évben pszichoterapeutává képezte magát, az Érzelmi Felszabadulás…..
Egy kis időrend. Múlt csütörtökön a parlamenti házbizottság megtárgyalta az e heti két ülésnap napirendjét. Ettől a ponttól lehetett tudni, miket fognak tárgyalni most - elvileg.Pénteken a Fidesz az ellenzék számára váratlanul beterjesztett egy törvényjavaslatot a választási…..
Miro Kiss Ida 2010.06.15 15:59:14
@Chaoyang: A fidesz győzelméről az mszp meg a szadesz tehet.
Ez olyan, mint amikor a rablógyilkos azzal védekezik a bíróságon, hogy nehéz gyermekkora volt.