Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AttisCode

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kaptam egy levelet magánban, de mivel szinte minden ellenérvet/kérdést gyorsan felsorakoztatott amit vártam, inkább itt válaszolok rá. Tehát az érem másik oldalának levele: " Szia Viktor! Ma meghokkenve olvastam a bejegyzeseidet. Automatikus kereskedesnek nincs ertelme, mert fizikusok…..
AttisCode 2012.07.29 22:39:55
A sikeres robotot nagyjából ugyanaz különbözteti meg a sikertelentől, mint a demo számlán nyereséges tradert az éles számlán nyereséges tradertől: a pszihológia.

Ugyanis hiába tesztelsz és optimalizálsz egy robotot a végletekig, Te (az Ember) leszel az aki azonnal kikapcsolja, amint 10% dd alá megy, pedig a teszteken simán hagytad akár 50% alá is menni, mert úgy mondjuk folyamatosan tudott keresni akár 300%-ot egy hónap alatt.
A saját robotom akarta így kivégezni a számlámat. Teszteltem, tehát TUDTAM, hogy ez benne van a működésében, de a piac akkorát változott, hogy megkétszereződött a dd. A számla 1/3-nál állítottam le a robotot, utána pár nappal a piac megfordult és látszott, hogy a számla, vagy ha úgy tetszik az a stratégia illetve a benne foglalt MM mégis kibírta volna. De a "volna" valódi pénznél nem számít.
Azóta kézzel lassan visszatermelem a számlát, aminek során végre megtaláltam a saját stratégiámat. Napról napra egyre kevesebb kötésből egyre eredményesebben kötök.

Remek ez az írás, Én is átmentem hasonló fázisokon. Számtalan robotot írtam, számtalan a piacon kapható robotot megvettem vagy megszereztem, teszteltem de végül éles számlára egyiket sem engedném rá.

Készítettem inkább egy félautomata robotot, azért, hogy egyszerre minél több páron kereskedjen. Meg kell határozni elemzéssel a nevezetes támasz/ellenállás szinteket és az irányt, csak a többi a robot dolga.

Egyébként nyereséges robotot alapvetően nem nehéz írni, csak a megfelelő méretű számlával kell rendelkeznünk hozzá. Ezt úgy értem, hogy bármikor mutatok backtesten szépen egyenl