Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sub_og

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ilyen volt - ilyen lesz: A Szent Pál Akadémia új könyvtárépülete A Facebook-oldalán közzétett nyílt levélben szólította meg Gábor György filozófus, volt vallásügyi kormánytanácsadó Mészáros István László volt országgyűlési képviselőt, a Szent Pál Akadémia rektorhelyettesét arról, mi a véleménye a…..
Nem Bill Haley és nem is a most 90 évesen elhunyt Chuck Berry találta ki a rock and rollt, de még csak nem is a 20. század találmánya a legnépszerűbb zenei műfaj – állítja egy brit zenetörténész provokatív könyve. “A Rock and Roll titkos története – A modern zene misztikus gyökerei” című könyvében…..
sub_og 2017.04.07 00:09:16
Az ókori misztériumvallások közé mindenképp vegyük fel a zsidóságot, egész konkrétan Dávid királyt, aki a frigyláda Jeruzsálembe felvitele kapcsán rendezett partit viszonylag hiányos öltözetben táncolta végig. Mikál, a régi rendet képviselve, le is akadt rendesen. Ami nem csoda, hiszen az esemény nagyban emlékeztetett egy mai goa fesztiválra.

"Dávid pedig teljes erejébõl tánczol vala az Úr elõtt, és gyolcs efódot övedzett magára Dávid. Dávid azért és Izráelnek egész háza felvivék az Úr ládáját énekléssel és trombitaszóval. Lõn pedig, hogy mikor az Úr ládája Dávid városába ért, Mikál, Saulnak leánya kinéz vala az ablakon, és látván, hogy Dávid király ugrál és tánczol az Úr elõtt, megútálá õt szívében. Mikor pedig bevitték az Úr ládáját, és elhelyezék azt az õ helyére a sátornak közepére, melyet számára Dávid felállíttatott: akkor áldozott Dávid egészen égõáldozatokat és hálaadó áldozatokat, az Úr elõtt. ... Mikor pedig Dávid hazament, kijöve Mikál, a Saul leánya Dávid eleibe, és monda: Mily dicsõséges vala ma Izráel királya, ki az õ szolgáinak szolgálói elõtt felfosztózott vala ma, mint a hogy egy esztelen szokott felfosztózni! És monda Dávid Mikálnak: Az Úr elõtt, ki inkább engem választott, mint atyádat és az õ egész házanépét, hogy az Úr népének, Izráelnek fejedelme legyek, igen, az Úr elõtt örvendezém. Sõt minél inkább megalázom magamat és minél alábbvaló leszek a magam szemei elõtt: annál dicséretreméltóbb leszek a szolgálók elõtt, a kikrõl te szólasz."
Advent utolsó hétvégéjén, december 17-én, szombat este robbant a hír, hogy Kálmán Olga felmondott az ATV-nél. Bár az eset két nappal korábban történt, a hírt nem az érintettek, hanem az index hozta nyilvánosságra. Azóta 72 óra alatt a témáról legalább 70 cikk és számos blogbejegyzés született. A…..
Szolidaritási nyilatkozatot adott ki a Hetek című lap a Népszabadság-ügyben. Csatlakozunk a közleményhez, mert aggasztónak és példátlannak tartjuk, ami az elmúlt 24 órában a lappal történt. Volt, amikor mi magunk is élesen vitáztunk a Népszabadsággal, de úgy véljük, az érveket soha nem…..
Áder János köztársasági elnök táviratot küldött Barack Obamának, tolmácsolva a magyar nép együttérzését is az Orlandóban történt tragédia kapcsán. A magyarországi egyházvezetők közül elsőként Németh Sándor, a Hit Gyülekezete lelkésze fejezte ki részvétét a floridai mészárlás áldozatai…..
Katolikus, református és kisebb egyházakhoz tartozó egyetemista fiatalokat célzott meg a néhány hónapja “Felház” néven indult kezdeményezés, amelynek legfrissebb videójára – amelyben Orbán Gáspár is megszólal – a média is felfigyelt. A sajtóérdeklődés érthetően a miniszterelnök fiának szólt, de a…..
Belsőség A nyeretlen bajnok 2014.09.29 18:20:01
Hogy miért is kedvelem én sok, nagy sztárnál és híresebb bajnoknál jobban ezt a nyomott orrú, kopaszodó kis embert? Miért is gondolom úgy - és miért is gondolják így azok is, akik vele versenyeztek -, hogy az egyik legnagyobb ikon annak ellenére, hogy egyetlen bajnokságot sőt:…..
sub_og 2014.09.29 22:08:09
TComment Így neveljünk barmot 2014.03.26 06:15:00
Létezik egy dolog, ami ha nincs, akkor bunkó vagy, ellenben ha túlzásba viszed, akkor is bunkó vagy. Előzékenységnek hívják és így irtják ki a kezdőkből. Azonos című írásunk kommentposztja...
linux Átállunk ingyenes Linuxra 2011.08.04 21:48:00
Húsz nap múlva, augusztus 25-én lesz húszéves a Linux, és ezt az alkalmat kihasználva a következő húsz bejegyzésben bemutatom, hogy miként lehet átállni a nyílt és ingyenes operációs rendszerre. Az egyik legnépszerűbb disztribúció, az Ubuntu Linux lesz a példa, mert sok magyar…..
sub_og 2011.08.05 23:59:37
@Zabalint: Van Linux Mint Debian Edition is.
Debian Testing-en alapul, tehát folyamatos frissítésű, nincsenek féléves vagy éves ciklusok.
Belsőség Gyulavitéz, a puhapöcs 2011.03.15 07:50:00
Sportautó-szakírónk erősen gondolkozik rajta, hogy emblematikus sportkocsiját eladja. Elképzelhető, hogy Swift lesz az Integrából. Vélemények az azonos című írásunkról...
w Észre tért hű Felvidékünk 2010.06.13 06:32:00
Szlovákia választott, és tanulságos, ahogy. Azért is, mert élnek ott magyarok, és mert a szomszédaink arra vannak, hogy megnézhessük, mit lehet másképp csinálni és gondolni nagyjából ugyanezzel az emberanyaggal, hasonló éghajlattal és geopolitikai helyzettel. Kiesett, nagyot…..
Múlt vasárnap Jano látoptt Debrecenben egy csúnya balesetet, ami a leírás alapján érthetetlen, hogy egyáltalán miért következett be. Sajnos sok ilyet látok, a napokban majdnem ugyanezt produkálta az Üllői úton is Pesten egy kopasz twingos, aki cikázott, előzgetett index nélkül…..
sub_og 2010.06.12 21:13:07
@Reggie: Gondold végig. Mentek 60-nal párhuzamosan, te a külső sávban kicsivel a furgon mögött. Valahol a bal homloklebenyed egy zugában regisztrálsz egy zebrát. Gyalogost NEM látsz. Egyszercsak a furgon a belső sávban megáll. Mikre gondolsz? 1. Mi a f@sznak áll meg!? 2. Megvan! Lehet, hogy gyalogos van mögötte! 3. De nem látom. 4. Fékezni kéne nekem is. 4. Most már látom. De késő!!!
Ne feledd, ezt egy olyan valaki írja neked, aki naponta több gyalogost enged át zebrán, mint Budapest egész lakossága együttvéve.
sub_og 2010.06.12 21:21:18
@sosem: Tényleg nem kell nyálazni! A nagy odafigyelés mellett ugyanis az átlagosnál jobban szeretek HALADNI is. Volt már, hogy a járdasziget rossz oldalán haladva telibekaptam a szabályosan balra kanyarodót! Nyugi nem lett baja (legalábbis az embernek). Kíváncsi vagyok, arról milyen posztok születtek volna... Szerintem sokat segít, ha az ember tudja magáról hogy hülye.
Szögezzük le az elején. Az előbb bejött a dolgozóba az Éva, a feleségem és aranyvasárnap ide vagy oda a májfunkcióim azonnali és átfogó kivizsgálását akarta elrendelni. Annyira sárga vagyok az irigységtől. Azt hiszem, azt ismert univerzumban és azon kívül nincs klasszabb…..
sub_og 2009.12.20 23:34:45
A többi hír tömegében szinte elveszik az új 911 GT3 RS-ről szóló, de az igazi finomságot kedvelők azért biztosan rákattintottak. Mert ők tudják, hogy az RS nem csak egy Porsche, az RS egy 36 évvel ezelőtt született igazi nemesi család sarja. Az 1973-ban debütált Carrera RS által…..