Regisztráció Blogot indítok
Adatok
golbblog

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én pedig attól félek, hogy pont ugyanolyan lesz vírus után is. Vigyázat, lendületes írás jön...
golbblog 2020.04.14 20:51:40
@apro_marosan_petergabor: ez fidesz propaganda volt. Az Origo-n lehet ilyeneket olvasni :)
A koronavírus-járvány kezelésére a világ országai és tudományos szakemberei eddig háromféle stratégiával álltak elő. Ezek közül az egyik már megdőlt, a másik pedig mellékhatásai miatt kivitelezhetetlennek látszik, és lassan egyértelműen meghaladottá válik. A harmadik stratégia összetett,…..
Hajónapló Hétfő. 2019.11.18 15:25:19
Ezt most gyorsan leírom mielőtt elfelejtem. Ebéd közben hallgatom a Klubrádiót. Bizonyos Horváth Balázs nevű jeles tudóst egyetemi tanárt faggat a kérdező az új könyve kapcsán. Szóval a rend kedvéért leszögezem ez egy könyvreklám.  A  szerző súlyos kijelentéseket tesz, melyekről nem nyit vitát, de…..
golbblog 2020.03.08 21:17:40
Elolvasam a könyvet. Online vettem meg itt, ahol olcsobb: www.interkonyv.hu/konyvek/horvath_balazs_a_beteg_bolygo Nem rövid 495 oldal, tehát ahhoz, hogy vitatkozni tudj vele először végik kell rágni magad rajta. Viszont ha elolvastad, szerinem már nem fogsz vele vitatkozni. Lenyügöző, brilliáns és egyben realista. A könyv többek között nem arról szól, hogy egy-egy ember élete esetleg kényelmesebb lett az idők folyamán. Hanem arról, hogy te is most egészen biztosan rosszabb egészségi állapotban vagy mint az korodbeli gyüjtögető/vadászó ősember 12 000 évvel ezelőtt. Neki soha nem fájt a háta, 70 éves korában is jól hallott és látott és egészen biztosan, több jó foga volt, gyorsabban lefutott 100 métert, vagy akár 30 Km-et, jobb volt a BMI-je, változatosabban és tápanyagokban gazdagabban táplálkozott, egészen biztosan erősebb és kitartóbb volt minden tekintetben etc. De ajánlom elolvasni a könyvet, hogy tudj vele vitatkozni. Igaza van, a kipusztulás felé tartunk öles léptekkel.
golbblog 2020.03.09 17:16:16
A könyv egyik fejezete pont az általad felvetettekkel foglalkozik hosszan. Amíg el nem olvastam még én is így tudtam mint te. Nem akarom lelőni a poént de a lényeg az, a születéskor várható életkor azért nőtt meg mert drasztikusan csökkent a gyermekhalandóság, és az orvostudomány megmenti azokat is akiket korábban nem mentettek meg. Ez jó lehet az egyénnek de egészen biztosan nem jó a fajunknak. Azzal, hogy mindenkit megmentünk, silányabb genetikájú lett az egész humán faj beleértve mindkettőnket.

Ugyanakkor a modern társadalomban 6-ból 1 megfogant embrió születik meg a többiek "elvéreznek" már az anyaméhben. Az az 1 lehet, hogy elél aztán 70 évig, de az esetek többségében úgy, hogy az utolsó 10 évében ilyen-olyan fogyatékossággal, hátfájással, izületi fájdalommal, se nem lát se nem hall rendesen. Ugyanakkor a természeti népeknél 1 helyett 4 születik meg.
www.screencast.com/t/IM5GefKKUt Persze 2-öt megettek a tigrisek vagy eltiportak a mamutok, de a maradék kettő jó egészségben megérte a 63-65 éves kort, úgy hogy még az utolsó napokban is lefutott egy félmaratont. Tehát azok a gyerekek nincsenek beleszámítva az átlagéletkorba akik MEG SE TUDTAK SZÜLETNI! Az apa/anya dohányzása, elhízása, genetikai silánysága vagy az egyéb környezeti ártalmak miatt. De itt egy táblázat azokkal a betegségekkel amikben ők majdnem biztos nem szenvedtek: www.screencast.com/t/zxCZSvOQpols

Étkezés: Sokkal változatosabban táplálkoztak mint a civilizált ember: www.screencast.com/t/2XKx7JdCpJ4x

Ez a táblázat meg azt mutatja, hogy hiába igyekszel se te se én nem tudunk annyi hasznos tápanyagot bevinni a szervezetbe mint egy paleolit ember: www.screencast.com/t/edOgnUSQkC

A másik pedig az, hogy ez az életforma egészen biztosan nem fenntartható. Csak a te életedben a föld népessége megduplázódott. A föld véges erőforrásai nem tesznek lehetővég végtelen növekedést.
golbblog 2020.03.10 11:01:51
"Aztán...az ember értéke nem elsősorban a fizikai állapota" - index.hu/tudomany/til/2020/03/10/kevesebb_iq/ - A könyv pontosan erről ír. Azaz mind fizikálisan mind szellemileg degenerálódunk.

Stephen Hawking: - Horváth Balázs szerint amivel hajlamos vagyok egyetérteni, teljesen mindegy, mert akkor született volna helyette valaki más hasonló kaliberrel. Nem véletlen, hogy sokszor nem tudjuk eldönteni, hogy az adott találmány esetében kié az elsőség. Ha nincs Newton kb. ugyanitt tartanánk csak nem az ő nevét ismerjük.

A könyv egyébként enciklipédikus és általában minden állítása mellé találsz több forrásanyagot. A felhasznált irodalomjegyzék 12 oldal (minden oldalon kb. 30 könyv, tanulmány etc.) az internetes hivatkozok száma 298.