Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eddieblog

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Németországtól Magyarországon át Dublinig ível a mai poszt, ám Rumi írása egyúttal belső utazás is. Kiderül belőle, hogyan lesz egy Németországban született, részben Magyarországon felnőtt, jelenleg Írországban élő emberből magyar, s hogyan marad az, miközben a három…..
eddieblog 2013.03.04 15:14:35
@Turchi: Talan azert megy haza, mert elnek meg ott baratai, esetleg egy-ket csaladtag, miazmas.
S mivel kulfoldon mar megelte azt az erzest, hogy nem kell feltetlenul atgyalogolnia a masikon ahhoz, hogy elni tudjon, igy eleg nehezen birja elviselni az egyre melyebbre sullyedo otthoni legkort.
eddieblog 2013.03.04 15:29:30
@Turchi: Ha azt mondom, hogy mar egy perc alatt is erzel valamit, ami nem jo, akkor elhiszed?
Itt arrol van szo, hogy "nyugaton" tenyleg sokkal kevesebbet gorcsolnek az emberek [vagy egyaltalan nem], es ezt minden percben erezni lehet. Ez lesz a termeszetes!
Aztan hazalatogatunk [velem is megesett mar], megprobalunk figyelni a szep dolgokra, de valahogy megsem az igazi a legkor.
Ugy is mondhatnam, hogy jo volna a kivilagitott Budai Varat megcsodalni Dublinban, tehat valahogy osszemosni a hazai tagadhatatlan szepseget a kulfoldi nyugalommal.
Ezert lehet az, hogy a kint elok erzekenyebbek lesznek azzal a "sullyedo" allapottal szemben, amit Te ott elve esetleg nem erzekelsz ennyire szelsosegesen.

Bocsanat az ekezetek hianyaert, ezen a billentyuzeten kicsit maceras elovarazsolni oket.
eddieblog 2013.03.04 15:33:37
@Spacecake: El sem tudod kepzelni, hogy milyen szerencses vagyok! Kezdek eljutni abba az allapotba, hogy beke van a lelkemben, es ez nagyon jo erzes.
Amugy az altalad emlitett mondas felol nezve mindenki agyba-fobe rugdoshatna a masikat. Az sem vezetne sehova.
Akkor inkabb megprobalok segiteni! Hogy ezt valaki befogadja-e vagy sem, az mar nem az en dolgom.
Mostanában megszaporodtak az írországi posztok, a mai is onnan, egészen pontosan Shannonból érkezett és amennyire meg tudom ítélni, egész reális képet fest. Vagy ha nem, majd ti megcáfoltok. „Ugyan született már néhány írás Írországról, de mivel friss tapasztalataimat…..
eddieblog 2012.12.17 02:21:47
@tildy:): Figyelem az oldalon az "eloeletedet", tipikusan olyan user vagy, akivel nem erdemes beszelgetni.
Erdekes, hogy a vegen mar sertettsegtol atitatott szemelyeskedo hangvetelt utsz meg, ebben pedig en biztosan nem leszek partner.
Amugy sincs sok hozzaszolasom ezen a blogon, es ezen a jovoben sem fogok valtoztani, mert en mar kinottem abbol a korbol, hogy szellel szembe probaljak vizelni.
A Hataratkelo koltozese ota igen erdekes tarsasag verbuvalodott itt ossze, akik borzaszto okosak, vagy csak azok akarnak lenni, de valahogy nem sikerul nekik.

Sajnalom azokat az informaciora ehes olvasokat, akiknek vegig kell szenvedniuk ezt a sok fals sztorit, ami itt megjelenik. Az irasok jelentos reszenek koze nincs a valosaghoz, mindossze arra lehet hasznalni oket, hogy a frusztralt tomeg zuzhassa egymast.

Akinek inge, az most gyorsan kapja magara!
eddieblog 2012.12.17 09:28:03
@DieNanny: Eszem agaban nincs vitatkozni, es elemzesekbe bocsatkozni az Index olvasotaborat illetoen, de megigerem, hogy elgondolkodom azon, amit irtal. :)

Ami pedig a Hataratkelest illetti...
Ha valaki kivandorlokent ir egy orszagrol, akkor az az adat lesz hiteles, ami a helyi fizetes aranyaihoz lesz merve, vagyis a bevetel/kiadas egymashoz valo viszonya a helyi valutaban kifejezve.
Ha valaki beszamolot ir egy utazasrol, es azt mondja, hogy elkoltottem x jent japanban, ami ennyi es ennyi forint, akkor az nem kivandorlo, hanem turista.
Azt hiszem, hogy kette kene valasztani ezt a ket fogalmat, mert -mint ahogy fentebb is irtam- egy epesszel rendelkezo emigrans soha nem szamolja vissza sem a keresetet, sem a kiadasait annak az orszagnak a penzere, ahonnan jott.
Nem igaz, hogy Magyarországról nem lehet sok mindent elintézni, az sem, hogy ne lehetne rendesen angolul megtanulni – írja mai posztunk szerzője, Kriszti, aki Dublinban végzett el egy főiskolát és találta meg a helyét. Ami még ennél is fontosabb: levetkőzte az otthonról magával…..
Tegnap a német vendéglátóipart néztük meg egy kicsit közelebbről, ma a spektrum másik vége kerül terítékre. Mai szerzőnk, Er ugyanis egy angliai egyetemen végzi a PhD-jét, onnan küldte el beszámolóját. „Valamikor összevitatkoztam az osztályfőnökömmel a kis falusi…..
Egy nyughatatlan, állandóan kereső ember írta a mai posztot, aki élt már Londonban, Madridban, aztán hazahúzta a szíve Magyarországra, de kis idő múltán megint felkerekedett. P.A. történetét igazán jól talán a következő mondata foglalja össze: „próbálok a jelenben élni,…..
Régóta vártam már az ománi országfelelős beszámolójára, és íme, nem is hiába, hiszen itt van Abaya posztja, amiből kiderül, hogy nem kell mindent elhinni az útikalauzoknak, miként az is, miért fordulhat elő, hogy a vendéget másik szobában ültetik le családi látogatás…..
Határátkelő Amit a sors hoz 2012.10.20 06:57:00
Németországon, Skócián és Anglián át egészen Magyarországig vissza ível Péter útja, aki IT-s végezettséggel volt mosogató és szobapincér is, míg végül aztán Magyarországon helyezkedett el, ismét a szakmájában. Tanulságok? Azok is akadnak... „Volt szerencsém kalandozni…..
Elég régen esett szó Írországról (konkrétan még „odaát"), így épp itt az ideje, hogy ellátogassunk Dublinba. Franky posztja egyfelől markáns véleményt is megfogalmaz, másrészt sok benne a hasznos infó is, úgyhogy mindenképpen érdemes elolvasni. TROLLFIGYELŐ: Trollt…..