Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Metro van Kenmetro

0 bejegyzést írt és 119 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még a blog rendszeres olvasói közt is kevesen vannak talán, akik még emlékeznek arra, hogy az egész dolog úgy indult, hogy kissé parttalan vitába keveredetem a magyar kreacionisták önjelölt képviselőivel, és a blog lehetőséget adott arra, hogy rézsletesebben írhassak…..
Metro van Kenmetro 2014.08.24 15:49:19
Kedves Blog író,

Semjén Úr helyretette Darwint... indexes cikke vezetett az Ön oldalára, s habár többször cenzúrázták már ezen véleményemet a blogokon, bízva az Ön felvilágosultabb voltában leírnám...

Olvasva a cikkeit, de Önt nem ismerve egy feltételezéssel élnék...

Ön a természet tudományok terén bizonyára bizonyos területhez jobban ért, mint másik területekhez. Ergo nem tudhat mindent. Így bizonyos kérdésekben mások véleményét fogadja el, másokra hivatkozik.

A történelem során a tudományt ugrásszerűen sokszor újszerű nem a "rendszerbe" illó gondolatok mozdították el, sőt a tudomány sokszor saját magát írta felül. Ergo, ami ma "tény" az már holnap nem az.

Általánosságban mondható, minél többet tud a tudomány, annál több kérdése támad, ergo nem érünk el a "mindent tudáshoz".

A tudományban nincs és tudtommal nem is volt olyan szakember, aki tévedhetetlen volna, vagy aki a tudomány minden területét a "legjobban" ismerné/ismerte volna a tudós társadalom szerint. Ergo minden tudós elfogad (zárójelben is alig merem leírni, hogy "elhisz") bizonyos dolgokat más tudósoknak. Hát még az átlag ember, akinek még annyi ismerete sincs a tudományokról, mint esetleg a tudósoknak vagy Önnek. Ebből kifolyólag, ilyen értelemben mondanám, hogy a tudomány nem tény, hanem hit, melynek bizonyos "tényeire" ugyanúgy találhatnak a "szabályrendszeren" belül visszaigazolásokat a követőik/"hívőik", mint pl. a katolikusok az egyház tanításában a dogmáikra.

Mielőtt félre értésbe esne, nem gondolom, hogy a tudomány hókuszpókusz lenne, vagy ördögi.

Ugyanakkor sajnálattal látom, hogy a tudomány hasonló szélsőséges időszakát éli, mint a katolikus egyház az inkvizíciók idején, s a mai tudományos körök folytatnak inkvizíciót sokszor az istenhívő emberekkel/tudósokkal szemben, ledegradálva hitüket valamiféle babonának. (Ezt nem személyesen Önnek írom, hanem általánosságban a mai tudományról/tudósokról.) Holott valahol a tudomány "majd egyszer mindent tudunk" nézete is csak egy régi vallás, ami igaz, hogy a zsidó-keresztény vallásokkal egyidős lehet. Ebből kifolyólag kellene - legalább - kellő tisztelettel viseltetni a mai ateista tudósoknak az istenhívők iránt.

Magam részéről én abban hiszek, hogy a Jóisten azért adta a tudományt az embernek, hogy Őhozzá kerüljünk minél közelebb. Életünk egy olyasfajta függvény, amiben közelíthetünk az ORIGO-hoz, de soha el nem érhetjük. Így mindenfajta ateista tudósnak hibás/téves az életfelfogása, habár eredményeik sokszor megkérdőjelezhetetlenek. Könnyű ezt belátni, hiszen sok bűnöző tudhatja, hogy 2X2=4, még sem gondolnánk, hogy a bűnük (lopás, gyilkosság, akármi...) helyes volna. Leegyszerűsítve a tudomány semmilyen úton módon nem tudta igazolni, hogy valaha mindent tudó lesz, így aki ebben hisz, ugyanolyan vak hívő, mint néhány vallásos fundamentalista.

Tisztelettel:

Metro van Kenmetro, Obi van Kenobi unkabátyja
Metro van Kenmetro 2014.08.24 16:01:41
@Münci66:

Kedves Münci, egy tévedés mindenképpen van az írásában. Mivel a kreacionisták szerint az Isten hozta létre az időt, így a mi volt előtt kérdés eleve hülyeség...
Lakásfókusz 2014.06.25 17:07:14
Vajon a Fradi stadion vagy a Nemzeti Eszközkezelő kerül többe? A Kossuth tér felújítására, vagy szocpolra költött többet a kormány? 2013-ban összesen 182,1 milliárd forint költségvetési pénz jutott lakhatással kapcsolatos célokra, ráadásul ennek az összegnek a harmada a 2004…..
Nemrégiben a kezembe akadt Jáki Szaniszló egy kis könyve, vagy inkább füzetecskéje, melynek címe: "Miért él a kérdés: van-e lélek?". Nem tudom, pontosan, hogy nekem miért van meg, remélem, nem adtam ki rá pénzt, mert nem éri meg. Úgy rémlik valamikor régen lágymányosi új…..
Metro van Kenmetro 2013.09.09 16:25:49
@Brendel Mátyás:
csak pár példát említek, bibliai példákkal, hogy lásd milyen sokoldalú egy könyv:
1 arrogancia: akik azt gondolják, hogy a tudomány "minden tudáshoz" vezet - bibliai példa Bábel tornya, Tudás fája
2 csalódás: steven hawkins és a tolószéke, vagy a b_zik, akik nem tudják megemészteni, hogy b_zik - bibliai példa Heródes (Keresztelő Szent János) lefejeztetője
3 felelősség vállalás teljes hiány: carpe diem, hedonizmus - bibliai példa Szodoma és Gomorra
Metro van Kenmetro 2013.09.09 16:33:22
@Brendel Mátyás: Nem vitázom veled a részletekről.
Tehát olyan gondollak, mint amilyennek leírt az általam védett kommentelő.

Pont ezt hiányolod nem? Hogy nem hozok érveket.

Belefáradtam a hozzád hasonlókkal folytatandó szélmalom harcba, csak annyit írtam, amit muszájnak érzetem.

Az, hogy értő olvasásból egyest kaphattál, az iskolában, és nem érted, hogy Jáki hol, mit, és miért ír, az pedig a te bajod.

Na szevasz, Szürke, te brémai muzsikus!
Metro van Kenmetro 2013.09.09 16:48:51
@Brendel Mátyás:
""Itt van a két lányom, még nem voltak együtt férfival, kihozom őket nektek és tegyetek velük, amit akartok." Móz I. 19:8."

Na pont ezért nem vitázom veled, mert kiragadsz mondatokat is félre magyarázol.

Véletlenül sem arról szól a történet, hogy a két férfi, akit a házába fogadott és menedéket adott nekik, azokat akarta megvédeni...

"És szólíták Lótot, mondván néki: Hol vannak a férfiak, a kik te hozzád jövének az éjjel? Hozd ki azokat mi hozzánk, hadd ismerjük őket." Mózes 19,5

ezt ismered-e? Tudot mit jelent? Ugyanis itt a megismerés nem a bratyizást jelenti, csak csöppet pongyola a magyar fordítás, hanem itt a hátulról való nem önkéntes megismerésről van szó...

Bizonyára ezt is tudtad csak nem lényeges szerinted...

Meg mindjárt jössz, hogy de a lányainál fontosabbak az idegenek szarral, de az előbbiekben látott tájékozatlanságodból kifolyólag nem folytatom tovább a magyarázást...

Szevasz Füles
A Heti Válasz mai számát ezzel a borítóval sikerült megjelentetni. A vonatkozó cikk a neten csak kivonatolva olvasható. Az európai értelemben vett polgári liberális lap szerint azzal veszélyeztetik a melegjogok a heterók mindennapi boldogságát, hogy néhány országban már tilos…..
„Sok pszichiáter naivan úgy tekintette a{z 1973-as} döntést, mint egy diagnózis egyszerű törlését annak érdekében, hogy megszűnjenek az igazságtalanságok. A valóságban azonban igazságtalanságokat teremtett a homoszexuális irányultságú emberrel szemben azáltal, hogy az…..
Metro van Kenmetro 2013.06.25 21:14:01
@Lord_Valdez: "Pontosan ezt magyaráztam neked.
" Én meg azt, hogy azért mert nem egyszerű a meghatározása, attól az még létezik...

"De igen, még ha esetleg nem is annyira triviális módon." Nem és nem és nem, tipikus csúsztatás, amit csinálsz.

Természetes szaporodásról beszéltem. Mond már meg egy homok delfinnek, hogy csináljon fel egy nőstény delfint, hisz csak akarnia kell...
Amit a homok emberek csinálnak esetlegesen, ha nem biszexek, akkor az minden csak nem természetes módon zajlik. Ha természetesen, akkor meg nem homokok, hanem biszexek. Ezt nem én mondom, hanem ez a tény. Ez a biszex és a homok közötti különbség.
Metro van Kenmetro 2013.06.26 11:57:53
@Lord_Valdez: Ja és pont arra akartam rávilágítani az evolúcióval kapcsolatban, hogy a fajok meghatározásának nehézségeiben van a darwinista evolúció buktatója, ugyanakkor a fajta evolúció (ami szűkebb kör) sokkal jobban lefedi a valóságot, számtalan bizonyítékot is felhozva, nem pedig hiányzó láncszemeket kreál, mint a "fajok evolúciója".
Biztos egy kalap alá vehető a zsidók nem zsidóval, a feketék fehérrel való házasságának tiltása a melegházasság nemlétével? Az érintettek másképp gondolják. Sőt: ateisták, marxisták és melegek közt is vannak a melegházasság ellen küzdők. A párizsi tüntetéseken…..
Metro van Kenmetro 2013.06.11 11:37:38
@kesztió: Szerintem meg majd rajtad fognak röhögni, hogy nini még egy ...

lobbista.
Az alábbi videón látható amerikai nő anyja hét és fél hónapos várandós volt, amikor úgy döntött: megöleti kislányát. Ilyen előrehaladott állapotban már az úgynevezett vegyszeres feltöltést alkalmazzák, ami abból áll, hogy az anya méhébe sós oldatot fecskendeznek, amit…..
Metro van Kenmetro 2013.05.14 09:09:10
@nemecsek ernő áruló: Te igen okos, attól függ, hogy fog-e szexelni, hogy hogyan neveled. Embere válogatja a módszert, mármint nem feltétlenül a szülő, hanem különböző gyerekeket más-más tarthat vissza akármilyen dologtól, akár a szextől is. Nem lehet általánosítani... Van amelyik gyerek a tiltástól retten vissza, van amelyik pedig a szép szótól. DE a lényeg, hogy NE kezdjenek hamar szexelni...
A módszer, hogyan éri el az ember az a gyereken és a szülőn múlik. Mint fentebb írtam van olyan gyerek, akit agyon is lehetne ütni, akkor is lázadna, mert nem érti, őt meg kell győzni, de van akinek elég a tiltás.
Egy jó szülő megtalálja, hogy melyik gyereknél mit alkalmazzon... Az más kérdés, hogy a lusta szülő, meg azt mondja szexelj, de védekezz, mert ez sokkalta pihentetőbb, mint elérni azt, hogy ne kezdjen 16 évesen szexelni...

Már csak azért sem, mert hiába mondja az orvos tudomány, hogy pl. a fogamzásgátló tabletták, veszélytelenek mégis statisztikailag (többek között ezért IS), nehezebben esnek teherbe a nők, amikor már próbálkoznának...
Metro van Kenmetro 2013.05.14 09:17:39
@bbjnick: Bele-bele olvasgattam a vitáidba a nemecsekkel, meg a lerchenfelder és csak annyi jutott eszembe...
"Te jó Isten, hova kerültünk?"...:D:D:D:D

Tudod ki korpa közé keveredik meg eszik a disznók...

Ahogyan elnézem hiába próbáljuk meggyőzni a fejet (és az agyat), kicsit úgy lehet itt érdemi vitát folytatni egyesekkel, mintha az lenne a módszer, hogy neki futásból fejjel bontsunk le egy betonfalat...
Majd kb. 5.000-ikre sikerül, ha addig be nem törik a fejünk....:D:D
Metro van Kenmetro 2013.05.14 09:21:25
@nemecsek ernő áruló: Azzal dugom homokba a fejem, hogy megpróbálom így vagy úgy elérni, hogy ne szexeljen???

Láttál már struccot? Az nem azért dugja homokba a fejét, mert hű, de nagyon küzd...

Kettőnk közül pont te akarsz a kisebb ellenállás felé menni a gyerekkel szemben...

Jó hogy nem arra tanítod, hogy drogozz, de csak mértékkel, meg használj steril tűt...

Furcsa elképzeléseid vannak!
Ha a kormányzat és az ország vezetői sorozatos hibái hátterében egyszerűen csak a butaság és a felkészületlenség állna, ahogy az sokáig legalább "remélhető" volt, már akkor sem lenne épp rózsás a helyzet, ennél azonban sajnos úgy tűnik, sokkal aggasztóbb a valóság. Mára…..
Metro van Kenmetro 2012.07.29 11:16:40
@szoja122: Maga a templomba járás, az odafigyelés, és az értő hallgatása az igének, az aktív részvétel a misén és hallottak hétköznapi alkalmazása is hasznos lehetne a gyűlölet ellen. Minden vasárnapi misén elhangzik, hogy "Békességet hagyok rátok, az én békémet adom nektek. Köszöntsétek egymást a béke jelével!" Ahogy fentebb leírtam úgy kellene misére járni, és persze lehet, hogy sok képmutató is megy, de lehet, hogy egy-egy dolgot, azért ők is csak-csak megfogadnak, és ha eggyel kevesebb rosszat követnek el már megéri. Amit meg sokszor hall az ember, az előbb utóbb megragad benne, ha járnának misére és sokszor hallanák a szeretet és így a békesség fontosságát kevesebb lenne a gyűlölet.
Metro van Kenmetro 2012.07.29 21:51:31
@Csacsicska: Az milyen demokrácia, ill. demokrácia párti ország, amelyik mondvacsinált indokkal (ügynök beismerte, hogy blöffölt vegyifegyver ügyben) lerohanhatja Irakot? Amerika nem demokrácia, hanem látszat demokrácia más országokkal szemben meg gazdasági- és kultúrdiktatúra.