Regisztráció Blogot indítok
Adatok
devileyes

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon kubai típusú unorthodox kommunizmusra készül a 100% Magyar Posta, amikor vegyesbolttá alakul? Vagy felfedeztek egy népcsoportot, akik kizárólag a Postára járnak, oda viszont naponta? Zsolt szerint a kiskereskedelem az alapszolgáltatás rovására megy, ami ugye alapból hátrányos…..
devileyes 2012.07.27 22:32:50
Kedves laikus!
Lépj be a világunkba...
Attól hogy maga a Magyar Posta Zrt állami tulajdonú,még nem minden posta állami.
Magánszemélyek,egyéni vállalkozók üzemeltetik a kisebb hivatalokat.(szoros összefüggésben és együttműködésben a Zrt-vel)Aug.1-én piacnyitás (Mo-on nem csak a Magyar Posta Zrt fog küldeményfelvétellel és egyéb ilyen nyalánkságokkal foglalkozni,szóval ne lepődjetek meg,ha a nagyi által feladott levelet nem Mariska a postás fogja vinni,hanem egy csinos,német feliratos autóból kipattan egy srác,aki betömi a mami levelét a ládátokba)lesz,ami igazán mélyen fogja érinteni magát a Postát és a vállalkozókat egyaránt.Ezért próbál mindenki javítani a helyzetén.Egy kis cukor,egy kis csoki,egy kis szappan meg még ki tudja,hogy mi.Tulajtól függ.A vállalkozó jutalékos rendszerben van...ugye amennyit teljesít,az után kapja meg a maga részét a Zrt-től.So-so,nem jár rosszul,még akkor sem,ha alkalmazottai vannak,és nem ő ül bent egész nap a kedves,vagy olykor nem annyira kedves ügyfelekkel szemben.Mivel vállalkozó,az alkalmazottait úgy fizeti ki,ahogy ő akarja.Nála nincs se jutalék,se "kajajegy" se semmi.Nála "örülj,hogy van munkád,ha nem tetszik a rendszer,állj fel,van helyetted öt másik" van.
Aki az államinál van,kap a forgalmazásai után jutalékot fizetés kiegészítés gyanánt...Forgalmazásai alatt értsd sorsjegy eladás,biztosítás kötés,ect.Sőt!Náluk "értékesítés" terén bizonyos szinteket el kell érni ahhoz,hogy egyáltalán menni kelljen másnap dolgozni.Ezért van a tukmálás,amit már az iskolákban tanítanak.Gondoljatok már bele...csak úgy egész egyszerűen.annak a szerencsétlennek sem esik jól a folyamatos "áá,nem nem kell.hagyjon ilyennel békén. nem érdekel"(és akkor ezek még csak a finomabb változatok voltak).Senki sem szereti,ha már-már erőszakosan rá akarnak valamit sózni.
És még akkor ott vannak a kedves ügyfelek.a dráága ügyfelek.akik azt hiszik,hogy ha az ablak vagy pult másik felén vagy,akkor te magad vagy a posta.az fel sem merül bennük,hogy téged madzagon rángatnak,mégis bájos mosollyal az arcodon magyarázod el neki 623-adjára is,hogy "Csókolom,hát értse már meg,hogy az a tízezres már nem kell hozzá!".és ő mégis elkéri a panaszkönyvet,és panaszt tesz,hogy hogy beszéltél vele.nem megköszöni,hanem panaszt tesz.nem azzal foglalkozik,hogy "jééé,vannak még becsületes emberek".nem.a hangnem nem tetszik neki,ezért bejelentést tesz.a panasz beérkezik,két héten belül kint vannak az ellenőrök,akik kiforgatnak még a bugyidból is.kiforgatja a fiókjaid,a szavaidat is...sőt!ha valami olyat talál,ami "levéltartalom" lehet,akkor szemrebbenés nélkül meggyanúsíthat,hogy te azt levélből vetted ki.tehát,te aki az ablak mögött ülsz megkárosítod az ügyfeleket és a Postát,lopsz,csalsz,hazudsz.emellett elviseled a mindennapos lelki terrort hol a felsőbb vezetéstől,hol az ügyfelektől.olyan nincs,hogy minden jó legyen!
És akkor jöhet a kérdés,hogy miért csinálja ezt akárki?! Kell hozzá némi elhivatottság,és szeretned kell azt,amit csinálsz.Meg...örülsz,hogy van,aki b*szogat,mert az azt jelenti,hogy van munkád!
devileyes 2012.07.27 22:41:21
@Mylady:
beviszed a sima,mezei,szabványos!(105 forcsis )leveled a postára.
ha szerencséd van,akkor nem ment még el akkor a kocsi,ládába kerül és elmegy az aznapi járattal.
a kisebb postákról bekerül a gyűjtőpostákra ládástól.
a gyűjtőkből a gócpontokba viszik.
onnan olk (Országos Logisztikai Központ)
vagy ember vagy gép válogatja szét irányítószám szerint.
aztán megint láda,gócpont,gyűjtőposta és megkapja a te postád.
a te postádnak 3 munkanapja van a "sima" levél kézbesítésére.
devileyes 2012.07.27 23:36:44
@agresszív kismalac:
97 % Statisztikai ( és ez a kulcsszó) garancia van rá,h másnapra odaér. Mkk mint megkülönböztetett kezelésü.azokat külön csoportosítják,külön is kezelik,bár egy ládában utaznak az ajánlott levelekkel.a kutya elásva a kézbesítö postánál van.elsöbbségi levelet aznap kell kézbesíteni,amikor megérkezik.

Ha csak párhuzamos rendszerekröl lenne szó,akkor egy álom lenne postán dolgozni.de itt logikátlan rendszerekröl beszélünk.
Valaki kitalálja,felveszi érte a lóvét,te meg paraszt a minimálbéredért kivitelezd úgy,h mindenkinek jó legyen,de közben tartsd be a szabályokat.