Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KeleMan

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan kértétek már, hogy írjak biztonsági kamerás teszteket is, leginkább az olcsóbb szegmensből. Itt van tehát az egyik legközkedveltebb és legolcsóbb darab: a neves ESCam QF001. HD felbontást, távoli stream-et, kétirányú mozgatást, kétirányú hangátvitelt, helyi és távoli rögzítést, VMS-t, és még…..
KeleMan 2017.01.09 01:41:53
Én nem nevezném magam profinak, de azért van rálátásom a témára, és szereltem is fel már néhány rendszert. Sok tényező van még a képminőségen kívül, ami miatt amatőr eszköznek lehet nevezni ezt a kamerát, a képminőségbe nem is mennék bele, az nem is olyan vészes. Én a megbízhatóságot venném előre, abban nem szoktak remekelni a kínai kütyük, de sajnos a többtízezres kamerák is meglebően rosszul szoktak szerepelni. Gondolok itt arra, hogy ha van egy áramszünet (még rosszabb a pillanatnyi kimaradás), akkor mennyire gyorsan és megbízhatóan éled fel a kütyü. Sajnos az ilyenek többsége gyakran lefagy, vagy nem talál vissza a wifire. A másik gond éppen a wifi, amit könnyű blokkolni, kiiktatni. És akkor megette a fene a távoli rögzítést. Ebben az esetben talán jobb a kártyára (is) rögzíteni, mert a butább betörő nem gondolja, hogy a kamera rögzítene. Én egyébként csak olyan kamerát preferálok, ami böngészőből konfigolható, betekinthető és a video stream szabvány, amit egy NAS server tud rögzíteni. Jó még, ha maga a kamera "tolja" fel a képet / videót FTP-n, ha esemény van. És ne csatlakozzon fel semmilyen kínai szerverre, viszont tudjak megadni egyéni IP-t, portot, non Admin jelszót... A kellő bejövő portokat meg én adom meg a routeren - legjobb, ha csak a Server felé - és akkor nem könnyen törik fel. Ugyan nem 5e-ért, de 10-15 körül már vannak ilyenek is. Persze aki nem nagyon járatos a témában, pl. nem tud din.DNS-t beállítani, annak jó választás egy Yi, vagy egy ilyen kamera, hogy néha "haza" tudjon nézni. Az meg, hogy "biztonsági kamera" az nem minőségi kérdés, hanem egy kategória. Így hívják ezeket. Egy álkameránál mindenképpen jobb, sokszor elég az elrettentés is.
KeleMan 2017.01.12 00:38:43
@gipsykillah: Ezek szerint te az a fajta informatikus vagy, aki azt mondja, hogy nem kell a windowsba jelszót beállítani, jegyeztessünk meg minden jelszót a böngészővel, frissíteni is hülyeség, és a telefonon is kikapcsolod a pin kódot meg a képernyőzárat, mert NEM AKARSZ ilyen hülyeségekkel foglalkozni.
Ez mindenkinek saját döntése, de engem azért zavarna, ha bármikor hozzáférnének a személyes adataimhoz, fotóimhoz, kameraképemhez.
Szerintem ott kezdődik egy biztonsági kamera, hogy lehetőséget ad arra, hogy eldönthessem mennyire akarom levédeni a dolgokat. Amúgy nekem is van - az általad nagyon kedvelt - Xiaomi kamera, és annak ellenére, hogy az lenne a lényege, hogy egyszerű legyen beállítani, mégis egy kezdőnek órákig kell vele pöcsölni, mire sikerül regisztrálni az appba meg végigjátszani a párosítási rituálét, ha vége hajlandó csatlakozni. Nagy valószínűséggel még mókolni kell a firmware frissítéssel, ha nem akarod, hogy kínaiul vartyogjon. És ha minden megvan, akkor is csak telefonon tudod nézni a képet, és azt is csak azon az egy telefonon, amire felkínlódtad. Ennyit arról, hogy "bedugod és működik"!!!
Ti megszoktátok már a VÉDA kapukat az utakon? Hogy jövet-menet figyelik mindent jól csináltok-e, nem telefonáltok, nem érintitek a záróvonalat, és azonnal megálltok, ha sárgára vált a jelzőlámpa? Hogy éjszaka sincs nyugalom, mert a vöröslő szemeikkel akkor is figyelnek? A "szupertrafipaxok" tavaszi…..
KeleMan 2016.09.02 08:49:16
@Mr. Big: Köszönöm a gyors választ. A táp illesztés nem okoz gondot, építettem már olyan kütyüt, amiben kommunikált egymással egy Nano(5V) és egy ESP. Igazából attól jobban tartok, hogy a Sirf3 miatt nem működne rendesen. Nem nagyon foglalkoztam még GPS modullal. De közben gondolkodtam, lehet, hogy a sebesség miatt is érdemesebb azt a plusz 800Ft-ot rákölteni.
KeleMan 2016.09.02 09:02:41
@fda: "50 helyett 65-el végigrombol..." Szoktál te autót vezetni (mondjuk városon kívül)? Egy 2 órás autópályázás után kanyarodj le mellékútra. Az 50 ilyenkor olyan, mintha állnál. Szerencsére az én autómban van limiter, és ilyenkor muszáj bekapcsolni, mert ha nem figyelek, már hip-hop 80. Ahogy a szerző is írta, ez a kütyü nem is a vadállatoknak kell, azok veszne blokkolót. A véda kapuját amúgy is látni már messziről, meg ott a tábla is. Ez arra jó csak, ha ismeretlen úton éppen nem figyelsz oda, de nagyrészt betartod a szabályokat, akkor nehogy már egy kis figyelmetlenség miatt legomboljanak rólad 30-40e forintot.
KeleMan 2016.09.03 21:30:10
@Srác9: Az, hogy a három mondatos hozzászólásodban 5 "márkát" is említesz mutatja, hogy annyira SZNOB vagy, hogy teljesen felesleges veled vitatkozni, így nem is fogok. Bezzeg, ha Steve Jobs találta volna ki ezt az eszközt, és 150e Ft lenne, akkor neked is tetszene. Már csak azt nem értem, hogy mi a ráknak okoskodsz itt egy szakmai blogban, mikor nagy valószínűséggel azt sem tudod mi az az Arduino.
Hétvégén Suiningban, Délnyugat-Kína Szecsuan tartományában a meteorológiai szolgálat 40 fokot jósolt. Nem kellett volna! Máris elindultak a helyiek egy kicsit hűsölni...
Nos hát első sorban a beszerzéséről annyit, hogy elsétáltunk az Aldiba és megvettük ez a "kincset". Kemény 99 huf -ba fájt, amit így megkóstolva sajnálok érte, mert ez borzalom. Maga a doboz a Silver kannát váltotta/váltja és ha a külsőt kellene pontozni akkor én 8/10 -et adok…..
KeleMan 2016.06.21 09:33:53