Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kisdemi

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jómagam mindig is Windows-os gépeket használtam. Mind asztali, mind hordozható gépek esetén csak ilyenekkel kerültem kapcsolatba. A jelenleg használt Toshiba laptopom még 2008-ban lett beszerezve, eredetileg Vista operációs rendszerrel. Azóta történt egy s más, és mostanra eljutottam…..
Kisdemi 2014.08.27 18:45:29
Én már több mint egy évtizede mozgok az informatika területén rendszergazdaként. Volt már dolgom mindenfajta Windows-os rendszerrel, és kezdetben mindegyikben hittünk, hogy ez lesz a megváltó (kivéve talána Vista). De sajna alig akad olyan rendszer a microsoft háza táján, ami a mai napig állj a sarat. A számomra legmegbízhatóbb két rendszer az XP, és Windows 7 SP1, de sajnos ahogy már többen is említettétek a sok kis millió frissítés alaposan megtépázza a rendszer egységét, és sebességét. Nyugodtan ki lehet próbálni, fel kell rakni egy Windows XP SP3-t szüzen, megy is mint isten nyila, aztán hogy naprakész légy, ráengeded, azt a rengeteg frissítést, és máris meg van pusztulva a gép, több percre növekszik a boot idő. Windows 7 SP1, dettó. És ekkor jön a kegyelemdöfés, a vírusírtó, legyen az AVAST, vagy NOD32, esetleg bármi más, ezek ismét növelik a kis homokóra forgási idejét.
Ehhez képest ott az OSX, feltelepíted, és a szűz rendszerre, az azóta kijött frissítések sokasága helyett csak egy külömbözeti frissítést kell felraknod, minden megy tovább nincs lassulás, nincs gubanc. Persze itt is előfordulnak érdekességek, de ezek viszonylag elszigetelt esetek. Nem mondom hogy nem csúszik be néha gixer, de nagyon ritka az ilyen eset. És akkor frissítés! jön az újabb verzió, és ismét nincs semmi gubanc. Max 1 óra és újra használhatod a gépet. Tényleg meg tudom erősíteni, vírusok nincsenek, trójai programok szintén kerülik ezt a platformot, és a rendszer magát sem akarja harakirivel kinyírni.

Na és akkor a VAS:
Sok gyártó gépe megfordult már a kezeim között, de nehéz olyat taláni amelyik legalább meg tudja közelíteni azt a minőséget, amit az Apple diktál.
Rendezett belső, kiváló anyaghasználat, pontos precíz illesztések, CNC-vel maratott váz, lézerrel kipontozott led visszajelzések (nincsenek csicsa-micsa led-ek), mágneses zár mechanika, és töltés csatlakoztatás, kényelmes, világítós klaviatúra, minőségi akkumulátor (nem olyan ami 3 hónap után már csak 70%-os). Elég csak belekukkantani a gépbe, és még a lajikusnak is feltűnik, hogy ezt úgy tervezték, hogy szép, és praktikus legyen. Nem utolsó sorban elég strapabírók.

ui.:
Van jelenleg egy 2010-es fehér unibody Macbook-om, amiben egy 2.4Ghz-es Core2Duo dolgozik 4Gb ram társaságában, és egy 120Gb-os Samsung SSD. Ezen a gépen a jelenleg legfrissebbnek számító Mavericks rendszer fut, és mit mondjak le vagyok hidalva, mert még mindig hasít mint a villám. 15-20mp alatt feláll a rendszer az akkuja 88%-os, és vagy 3-3.5 órát is kibír, nem hangos, nem melegszik, csak teszi a dolgát. Ha jók az értesüléseim még a Yosemite is el fog rajta futni.

Hát röviden ennyit szerettem volna hozzáfűzni.
Kisdemi 2014.08.30 19:18:59
@Thoreau: Közben a kiváncsiság csak furdalta az oldalam, és próba képpen felraktam a közel 4 éves gépre a még meg sem jelent szoftver Public beta 2-es verzióját, lesz ami lesz alapon. Mitmondjak, az államat úgy kellett visszaraknom a helyére. Fut a rendszer mintha csak erre öntötték volna. Nincs akadás, nincs strandlabda. Persze vannak olyan funkciók, amik nem aktiválhatók (hand-off, continuity), de ezeket leszámítva semmi hiány nem éri az embert. A gép a legfrissebb rendszerrel is 3-3,5 órát elmegy.
Régóta meg kellett volna születnie ennek a leírásnak, de végre itt van, és aki még bizonytalan, vagy nem használta, végig követheti, miként működik az internetes utasfelvétel a wizznél.  Frissítés: Az online utasfelvétel formailag már nem így néz ki, de szerencsére nem lett…..
Kisdemi 2012.07.27 10:15:05
@lokoszt:
Igen, valahol láttam is, hogy csak reptéri utasfelvételre van lehetőség.
Szerinted akkor el kell hogy fogadják, az odautra vonatkozó "foglalási visszaigazoló papír"-t, illetve az útlevelet? (Ugyanis más papírunk nincs)
Tetszik Corfu, de azért mégiscsak haza szeretnénk repülni :)

Segítséged előre is köszönöm!
Kisdemi 2012.07.27 10:35:39
@lokoszt:
Köszönjük a hasznos infókat! :)