Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rusher4587

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Homárra sok elképesztően szövevényes sztori érkezik, miközben a hétköznapok tele vannak rém egyszerű, egyértelmű fogyasztóvédelmi kérdésekkel is. GYIK rovatunkban ilyenekre adunk rövidebb-hosszabb, sorvezetőként bármikor elővehető válaszokat. Ezúttal cipő témában. Nem vagyok egy balhézós típus,…..
rusher4587 2018.08.25 20:19:17
Ha jól értem, már van tapasztalatod ezekkel az olcsó ipari hulladékokkal, amiket ezekben a "cipő"boltokban árulnak, ezek után el sem tudom képzelni, mi vitt rá, hogy még több pénzt fizess nekik.
Nekem folyamatos problémáim vannak a létező összes cipőmmel, leszámítva a túrabakancsokat, de azok sem árban, sem megjelenésben nem felelnek meg mindennapos használatra a legtöbb embernek.
Én gyerekkorom óta nagyon próbára teszem a cipőimet, egy-egy darabot, amit megveszek, szinte állandóan használok, ha tetszik, amíg be nem szennyeződik, vagy büdös nem lesz, nem tisztítom, mert az tényleg árthat a cipőnek. Sok kilométert kapnak aszfalton naponta, 82 Kg vagyok, gyakran +10/15 kiló van rajtam hátizsákban is, szóval közel 100 kilót kell elviselniük órákon át, hetente többször, hosszú ideig.
Személyes tapasztalatból azt mondhatom, hogy ár/érték arányban a Decathlonban találod meg a legjobb cipőket, de bárhol is keresel, a túracipők (sokféle terepre létezik) lesznek a legtartósabb, legkényelmesebb darabok, mert ezeket eleve nehéz terepre, hosszú gyaloglásra tervezik. A sportcipők jobban amortizálódnak (tervezetten), kényelmesek, de rövidebb élettartamúak. A nagy és drága világmárkákat azért lehet elfelejteni, mert annyival nem jobbak, mint amennyivel többe kerülnek. Egy vagyont költöttem Nike, Adidas, de főleg Puma cuccokra, fölöslegesen, 2 évnél tovább egyik sem bírta.
Ha elfogadható áron akarsz kényelmes és tartós cipőt venni, a már említett Decathlonban vagy SportsDirect-ben keresgélj (Hervist felejtsd el!)
A Karrimor sem rossz, de Merrel-eket is kapsz már 15-ért, ezt a márkát pl. ajánlani tudom, de vannak egyéb félcipők is a nagy túramárkáktól, amik iszonyat tartósak (Lowa, Hanwag, Meindl, Salomon, de ezek drágábbak), ami nálam 2 évet jelent mindennapos használattal.
Ha nő vagy, és csak a csini kis topánkák érdekelnek, akkor nem tudok segíteni, gyanítom, így nem is nagyon lehet, el sem tudom képzelni, hogy lehet az említett formában, méretben normális cipőt csinálni, szerintem sehogy.
A Decathlon saját márkáitól sem kell megijedni, baráti körben volt olyan Quechua túrabakancs, amiben 1500+ kilométer volt, hegyi terepen (Pilis, Mátra, Kárpátok), és még egyben volt a talpa, a membrán is vízálló maradt, mindezt szaros 15 rongyért!
Combat Gear Blog 6sh117 2017.11.02 10:25:46
 ..
rusher4587 2017.11.10 17:35:40
Pontosan ilyenem van, és az eddigi hátránya talán az előnye is!
Tény, hogy az anyag nem valami bizalomgerjesztő, nagyon vékonynak, sérülékenynek tűnik, de talán ezért is roppant könnyű a rendszer, szellőzéssel sem volt bajom!
A zsebek patentjai iszonyat erősek, azt hittem az első kinyitási próbálkozásnál, hogy hibás terméket kaptam, attól féltem, hogy kiszakadnak a patentok az anyagból, de ez szerencsére (még) nem következett be, viszont erősen ajánlott bejáratni őket, éles helyzetben akadályozni fog, vagy idegből úgy megrántja az ember a tárzseb fülét, hogy tényleg valami kárt okoz, pláne kesztyűben, ahol matatni sem egyszerű, hogy kinyissuk valahogy ügyeskedve.
Engem ez az első órákban akadályozott a tárcserében, és még most is lenen mit javítanom a technikámon, meg a patentok szívósságán.
És akkor ennyit a negatívumokról!
A teljes szettben benne van a hátizsák, matrac huzat, jópofa hordtáska, na meg a kézikönyv (tudom, hogy sok terméknél alap, de ez a füzetecske prémium érzést kölcsönöz az egész mellénynek, talán ezért még jobban szeretem).
Lehet hozzá kapni egy jó kis univerzális pisztoly combtokot is, annak mindenképp tervezem a beszerzését.
Idáig egy egész napos játékon használtam, GBBR tárakkal, amik éles súlyban vannak, szóval jó nehezek, és baromi erős hátfájást kap tőle az ember, ha 8 ilyen tárat a mellkasán/hasán cipel egész nap!
Én nem tudom, mit találtak el ennél a málhánál, de a hátfájás elmaradt. Igaz, hogy a hátizsákot is hordtam ellensúlynak, benne tartalék ruhával, kajával (két bányász szendvics), és 2 liter vízzel, de máskor is használtam ekkora ellensúlyt, mégis erős hátfájásom volt Nerpában, chest rig-ekben, Plate Carrier-ekben, nem számított.
Szóval nagyon kényelmes viselet.
Van egy nagyméretű zseb, kb. 5 literes, ami a párnázott övről lóg oldalt, az ember combjához lehet szíjazni, azt hiszem, gázálarcnak szánták, de tökéletesen bevált tárdobóként, nem is volt szükségem ilyen célra másik zsákot felszerelni rá!
Könnyű volt felvenni-levenni, pedig megtöltve mindenét elég komoly súlya van!
Számomra az is nagy pozitívum, hogy nincs külön a deréköv, egyszerre tudja az ember nyitni, magára ölteni, vagy levenni az egészet, nem kell külön darabokkal bajlódni, külön hevedert hordani egy különálló molle övhöz stb.
Cofi használta rajtam a mentőfület, kb. tíz métert vontatott nagy sebességgel, igaz, fűben húzott, és én is próbáltam lábbal lökni magam, de általában nem sikerült eltalálni a ritmust, és 1 méteres szakaszonként kereken 100 kilót ráncigált végig, és nem hallottam reccsenést, szakadást, nem is találtam utólag hibát!
A hátizsákról semmi rosszat nem tudok írni. Nyilván puritán, de nekem jól működött, a vállpántoknak jó a párnázottságuk, kényelmes volt egész nap hordani, eléggé jól sikerült elrendezni benne a dolgokat, mióta megvan, nem is gondolkodom másik hátizsák beszerzésében!
És akkor a beépített téli álcahuzatról nem is beszéltem...
A hátnál viszont nincs semmilyen légáteresztő réteg, izzadni fog az ember alatta!
Szóval nekem összességében bizonyított az egész rendszer, főleg azért, mert nagy súllyal próbáltam ki, és megoldást hozott egy nagyon komoly problémára.
Rohadt drága volt, de nem bántam meg, hogy megvettem! ;)
rusher4587 2017.10.20 19:46:47
@dudi01: +1
Van egy lángálló UTP nadrágom, eredeti, usákoktól.
4-5 alkalommal volt mosva, szigorúan 30/40 fokon, teljesen kifakult, azon túl pedig a színe is valamelyest megváltozott!
Az SJCAM egy jó minőségű kamerákat gyártó cég, mely a GoPro vetélytársa kíván lenni. Az SJ7-es modelljükkel ők is beléptek a 4K-s kamerák világába. Bár sok gyártó hirdeti kameráját 4K-sként, de ezek mint interpolált videókat készítenek, így jobb minőséget nem kaptunk, hanem csak egy szoftveresen…..
Volt régebben egy országimázs reklám. Csak vigyorogtam, hogy a soknyi pénzen elkészített filmecskében strandpapucsba bújtatott lúdtalppal, szarul megcsinált műfogsorral próbáljuk ájulásra bírni a külföldet. Akkor azt hittem, lejjebb már nincs. Holott... Azon töprengek, hova a jó búbánatos francba…..