Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hajo_acs

3 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Movie Tank Jackie Brown ( 1997 ) 2014.02.01 16:00:00
Quentin Tarantinoval kapcsolatban három dologban vagyok egészen biztos: Először is, le kell szögezni, hogy ez az úriember páratlanul egyedi gengszterfilmeket készített pályája elején, majd valamiért abbahagyta ezen művek gyártását, holott ehhez a műfajhoz van igazán érzéke.…..
Az Amerikai botrány (American Hustle- a fordítás kérdését inkább mellőzzük) egy a ’70-es évek végén lezajlott, nagyszabásúnak nem nevezhető FBI akció történetét dolgozza fel, félig-meddig a valósából táplálkozva. De ahogy a cselekmény, úgy maga a film is egy…..
Mindig szeret a Xinhua - a kínai állami hírügynökség - katonai témákkal foglalkozni. Ezúttal a női tengerészgyalogság szigorú képzési gyakorlatán járt a fotósuk. Kínai feleséget valaki? Az egyik legbarátságosabb csapatépítő gyakorlat a céltábla fej feletti tartása…..
hajo_acs 2014.01.15 14:10:52
@Kakimaki0123456789:
Miért? A forgófény még megvan. :)
Az a tábla kb. 1/4 nm 20 km/h-s szélben, ami inkább szellő, már elég nehéz lehet rezzenéstelenül tartani. A szóráskép ehhez képest takaros.
Az IndaFilmre Karácsonyra felkerült Békés Pál Ünnep című adaptációjának zenéjét a rendező Schwechtje Mihály alkotótársa, a Quimby gitáros-énekese Kiss Tibi szerezte. A filmben főszerepben Börcsök Enikőt és Rezes Juditot láthatjuk. Az Ünnepnél Kiss Tibi a Rolling…..
Naked Stacie 2013.12.04 06:33:51
..
hajo_acs 2013.12.07 21:37:16
@ordasbacsi: Bábaasszony vagy? Nekem azokról a mellekről kurvára nem ez jut eszembe. Arccal előre közéjük bírnék zuhanni. Mosolya, fazonja, mellei nekem mind nagyon bejön. Nem volna igazság meghalnom addig, míg egy ilyenre rá nem segít az ég.
Hát ez elbukott. A 110 milliós büdzséből 1 hónap után még csak 77 milliót kapart össze világszerte. Ez bizony nem lesz elég ahhoz, hogy a stúdió berendelje a következő részeket... És már most felteszem a kérdést: baj-e ez nekünk? Volt-e annyira jó a Végjáték, hogy további…..
Vannak reménytelen küzdelmek: számomra az egyik ilyen annak elmagyarázása és elfogadtatása, hogy az elemző politikai véleménye, reménye és vágya nem része az elemzésnek. Nem azért, mert ezek ne lennének fontosak, hanem azért, mert hiszek a politikai vélemények szabadságában és…..
hajo_acs 2013.10.27 16:21:27
Az persze igaz, hogy rajtunk és csak rajtunk múlik, hogy a politika mit enged, engedhet meg magának. No de transzparens, vagy szívlapát?

Aztán meg egy olyan országban, ahol a nemzeti felemelkedés mérföldköveit csak hónapokon, heteken, napokon belül elbukott népfelkelések, forradalmak jelzik, és valójában máig nem fejeződött be a polgárosodás, kérdéses, hogy van-e értelme harcba szállni egy olyan társadalmi berendezkedésért, amelyen elég látványosan jelennek meg a rendszerszintű válság jelei.

Nem értek én ehhez. Nem ismerek felméréseket, szakirodalmat, és ha ismernék sem nagyon tudnám, hogyan értelmezzem. De azért az izgatna, hogy a kapitalizmus éppen aktuális válsága mennyire rendíti meg a nyugati típusú demokráciák társadalmi alapköveit. Hogy van ez arrafelé Gábor? Ez a gazdasági válság egyben a polgári demokrácia válsága is?

Mennyire képes ott ellenállni a "mi" vagyis a választópolgár, a civil szféra az egyre nagyobb, nyilvánvalóan nemzetek feletti hatalmat birtokló gazdasági tényezőinek, amely esetenként drasztikusan avatkozik a választópolgárok tömegeinek életébe úgy, hogy kisemmizi, lenullázza a megtakarításait, a nyugdíját, lerombolva sok esetben egy élet munkáját, családok nehezen felépített életterét.

Az eddigiekből úgy tűnik, az a politikai elit, amely elvileg az ottani polgárok megbízottja, nem nagyon tudott ezzel mit kezdeni. Nem tudtak érvényt szerezni sem visszamenőleg, sem a jövőre nézve a társadalmi igazságosság elvének, ami valahol mégiscsak a demokráciák egyik alapértéke. A fő bűnösök nem bűnhődnek, és a politika nem volt képes olyan garanciák megszerzésére sem, amelyek biztosítanák a választópolgárt arról, hogy nem teljesen kiszolgáltatott a gazdasági élet urainak.

Szóval az a kérdés, alternatíva-e még egyáltalán a polgári demokrácia?

Vagy mire a 2110-es választásokon a valódi demokratikus értékeket képviselő magyar párt nyer, addigra Európa már nagyon másmilyen lesz? A kérdés persze költői. Tudom, hogy Gábor sem tudja a választ.

Leginkább azt kéne elérni, hogy tőlünk függjön a válasz. Persze a poszt ugyanezt mondja.

De a jelek nem túl biztatóak. A legtisztább politikai erőnek (Erre itt mindjárt ugrani fognak!) tekinthető LMP töketlenkedése lehangoló. A másik "tiszta erő" a Jobbik színeváltozása meg azt mutatja, hogy a legitimáció érzete csak azért fontos, hogy a politikai szervezet piacosodhasson. Mennyit ér vajon 10.000 felmutatható biztos szavazó? És létezik-e visszaút az elvi politizáláshoz? Vagy ilyesmi soha nem is létezett? Hmmm?

Valami olyasmit érzek, mit ez a jóember itt kb. 81 éve

"Hová forduljon az ember, ha nem tartozik a harcosok közé,
nem dob be ablakot, nem tép föl uccaköveket?
Hová forduljon az ember, ha nem tartozik a harcosok közé
és nem elégedetlen, bár nem elégedett?

Hová forduljon az ember - ismétli megint az ismerős.
Borostás arca mintha látna, de szeme semmit se néz, akár a halé.
Milyen gyönge és bánatos! És bánata mily alapos, erős!
Meghalni semmiért sem tudna, de ha villamos ütné el,
bátran állna a halál elé.

Tudja mindazt, mit én tudok, de nem onnan tudja, ahonnan én.
Eszét külön, szivét külön szárnyalja be az egyröptü szó.
Madarat lát? - pihe suhan s a csontváz ott áll messzi
kopasz ág zörgő tetején - -
néki a fogalmak hideg vasak, miket csak messziről szemlélni jó.

Nézd! szólnék, de mit is mondjak? Meghallgat, de legbelül
egy öregre figyel
ki szomorúan mosolyogva őszi esőben lebontott hajjal bolyong
hűvös szelét már én is érzem s megrendülök.
El innen, el -
Ellenség ő, ellenségünk páralepte szemeivel -
nekünk vaskörmével kivül, a hideg kályhán csörömpöl, guggol a gond"

JA. (HOVÁ FORDULJON AZ EMBER...) 1932
Sexy Asian Girls Rua Mochiduki 2013.07.25 08:00:00
..
hajo_acs 2013.07.26 15:58:59
Szóval nem sok történt azóta, hogy sikerült behurcolni a műhelybe a hajót. Ha rendben lesz a műhely meg kikerülnek belőle a nagy gépek, teljes elánnal nekiesek. Szóval tavasszal. Isten bizony. De lehet, hogy kicsit addig is kapirgálom itt-ott. Jut eszembe a rézcsavarok negy…..
Izgat, milyen állapotban van a palánk. Ahol maradt rajta lakk, teljesen rendben van, ahol lekopott, ott megszürkült a felület. A múltkor lepörköltem az orr egy részén a lakkot, határozottan látszik a lakkozott és nem lakkozott felület határa. Ahol kicsit megázott a fa ott foltos is.…..
Vettem vagy négy éve a vaterán egy veterán hajótestet. A H. Kovács testvérek valamelyike készítette Szegeden, mahagóni palánkozás, 510x120 cm klasszikus külmotoros forma, az isten is siklásra teremtette. Eredetileg nem volt nagyon rossz állapotban, de mire elkészült a műhely, a…..