Regisztráció Blogot indítok
Adatok
merde

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor Orbán Viktor - kizárólag a nyugdíjukra előre gondoló magyar állampolgárok érdekében! - felszámolta a magánnyugdíjpénztárakat, előtte még jól megalázta és megzsarolta azokat, akik önként nem adták a sajátjukat. Ezután indult egy kicsike sajtókampány (nyilván az…..
merde 2012.10.26 17:08:44
@Önnek megyünk: Fejtegetéseid az általad elképzelt világban igazak lehetnek. Csakhogy a valóságban néhány száz éve mégiscsak működő kapitalizmus pénzügyi játékszabályait nem a Te és a hozzád hasonló lények téveszme rendszere fogja felülírni. Az ANYAGI ÉRDEK nem devalválódott a civilizációt megelőző időkben sem, az újkorban sem fog. Hatalmak jönnek-mennek, világvallások tenyésznek, majd eltűnnek: a pénzvilág ( árucsere ) által írt szabályok maradnak. Ezzel a rendszerrel, meg a Nyugati Civilizáció és a Felvilágosodás eszmeiségével kerültetek szembe, amikor a bankokat megadóztatjátok. Amikor a piaci versenyt torzítjátok. A te horizontodon valóban képes folyamatos elégedettség érzést indukálni ennek a megvalósulása. Magyarország tragédiája az, hogy sokan vagytok, akikkel nem lehet megértetni: Szent István nem értene egyet veletek, ha élne. Sőt! Elővenné a kardját. Nekünk , akik elfogadjuk a nyugati civilizáció pénzügyi játékszabályait, nagyon nehéz elképzelni az együtt gondolkodást veletek. A közeljövő pontosan megmutatja kinek van ma igaza. Az újkori magyar történelem bővelkedik óriási politikai abszurditásokkal, amelyek létrehozásához milliók támogatását tudták megszerezni az akkori politikusok. Ők eltűntek, az irracionális gondolkodású tömeg itt maradt.Köztük te is. Remélem soraimmal nem sértettelek meg. Nem volt célom.
Orbán Viktor bejelentette, hogy kb. felére fog csökkenni az állami részvétel a felsőoktatásban, majdnem mindenkinek ki kell fizetnie az egyetemi tanulmányai teljes költségét. Minimálisra csökkentik az állami ösztöndíjak számát. Ez persze nyilván nem lesz tandíj, mert ő a…..
Annak idején írtunk már arról itt a Nívó blogon, hogy a magyar EU-elnökség legnagyobb sikereinek a Roma stratégia és a Duna stratégia megalkotását és így európai szintre emelését tartják. Mi már annak idején is hiányoltuk, hogy a hangzatos név mögött megfoghatatlan, mit…..
merde 2012.07.26 07:59:52
Kedves Mindenki !
A Cigányok "felzárkóztatására" témát felvető bejegyzés a Tanárok felzárkóztatását javasolja. Nem a Cigány Tanárokét - mert olyan nincs és ha a többségi társadalmon múlik: nem is lesz. A cigányság társadalmi elfogadásához vezető út elsősorban miattunk, az előítéletes , idegenekkel szemben tartózkodó, nem befogadó kultúránk miatt járhatatlan. Tisztában vagyok azzal: véleményemmel nagyon kevesen értenek majd egyet. Súlyosan frusztrált többségi társadalmunkban elfogadhatatlan ötleteim sora:
1./ kirekesztő közfelfogásunk átnevelése. Lassú és áldozatos munka. A politikai elitünk sem maradhat ki belőle. A média alkalmas lehetne erre, de profitérdeke megakadályozza.
2./ közalkalmazotti státusz biztosítása a Cigányoknak, népességük arányában. Legyenek Cigány származású bírók, tanárok, rendőrök számára biztosított státuszok. ( Kitalálták ezt már tőlünk nyugatabbra ) Hja! Hallom a hurrogást: NINCSENEK, mert nem tanulnak. Igaz. De vajon a jelenlegi hatalmi elit befogadná őket ? A válasz egyértelmű: NEM!
3./ Ösztöndíj az alapfokú oktatástól kezdve a legszegényebb emberek családjának. A legszegényebbek között nem Cigányok is vannak.
4./ Cigánynak fizetett munkabért lehetne kevesebb közteherrel "jutalmazni" Felmerül a kérdés: ki a Cigány? Mert ismerve a nálunk szokásos morált, minden munkavállaló Cigányként jegyeztetné önmagát.

Fentiekről pontosan tudom: heveny illúzió ezt a mai Magyarországon elfogadottá tenni, bevezetni. A legnagyobb baj velünk, magyarokkal van.Ráadásul a jelenlegi hatalmi kurzus az emberek legrosszabb tulajdonságait erősíti. A bosszúvágyat, a részvétlenséget. Egyébként sem híres tulajdonságunk a szolidaritás, hírből sem ismerjük. A Cigány kultúra alkalmazkodóbb, elfogadóbb. Szolidárisabb. A véleményemre várhatóan acsarkodással reagálók nem tudják: a legszegényebb Roma közösség sem hagyja sorsára az elesetteket. Befogadják a csóró gádzsót is, ha látják a segítségre szorulását. Ezért nincsenek Cigány csövesek, példának okáért.
Mikor változunk meg ? Talán 1-2 generáció múlva. Addig marad a hárítás.
merde
merde 2012.07.30 09:32:05
Kedves Náci Honfitársaim !
Egyetlen bajom van veletek: nem tanultatok meg félni. Pedig bőven lett volna rá módotok. A modern civilizáció története a hőbörgéseitekre, téveszméitekre, gyilkosságaitokra adott hathatós válaszokról szól. Miért felejtitek el? Mitől ez a tömeges amnézia? Felmelegíthetitek magatokban a Cigány Holokauszt iránti ábrándjaitokat, börtönbe álmodhatjátok a Cigány Embereket, de a világ átlép rajtatok. Kies Szittya Hunniában és általában itt a Balkánon időnként felerősödik az acsarkodásotok, de amikor túl nagy lesz a hangotok, akkor a józan többség többnyire felülkerekedik. Az a megnyugtató , hogy nem kell tőletek félni, mert buták vagytok. Semmiből nem tanultok és mindent elfelejtetek amiből okulhatnátok. Indulataitok elhomályosítják az ítélőképességeteket. A jelenlegi hazai hatalmi passzátszél sunyi módon táplálja a bennetek izzó gyűlölet parazsát. Hagymázas - vérgőzös álmaitokat összekeveritek a valósággal. A realitásokkal való szembenézés számotokra túl nagy szellemi kihívás. Nincs bennetek semmi, amiért érdemes volt lejönnötök a fáról. Nincs bennetek semmi abból, amiért érdemes volt megszerkeszteni a Bibliát az emberiség legnagyobb értékeiből. Nincs bennetek megértés és szeretet embertársaitok iránt, ha azok nem saját törzsből valók. Nem hat rátok más: csak az erő. Nyugodjatok bele: a liberális eszméket követő emberek értékrendje nem ellenetek jött létre. Értetek is. Számotokra, Kedves Náci Honfitársaim: kicsit nehéz eligazodnotok az általatok megvetett globalizált világban. Ahol a Cigánynak éppúgy helye van, mint egy Dakota vicceket mesélő Törzsfőnöknek. A humanizmus eszmevilága, a Francia Forradalom kulturális öröksége az emberi szabadságról és méltóságról: számotokra felfoghatatlan hablaty. Időnként képesek vagytok elrontani az ember hangulatát, de többre nem futja tőletek. Mindezek ellenére nem kívánok semmi rosszat számotokra. Ilyenek vagytok és még sokáig így is maradtok. Cigányék pedig szép lassan asszimilálódnak, csak ez a folyamat ebben az általatok is ellenségessé tett közegben lassabban megy.
merde