Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nestje

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai poszt érdekes körülmények között született. Nemrégiben kaptam ugyanis egy levelet a szerzőjétől, melyben viszonylag markánsan kifejezte nemtetszését a blog tematikájával, illetve üzenetével kapcsolatban. Válaszul én megkértem (miként ezt minden esetben teszem), hogy írja…..
Mégpedig egyenesen Hollandiából, ahol sok minden van – speciel a magyar viszonyokhoz szokott embernek jónak tűnő, megfelelő méretű lakás viszonylag kevés. Legalábbis ezzel szembesült Kata, aki (nagyon helyesen) meg is írta az albérletkeresés kálváriáját. „Hamarosan…..
nestje 2012.10.23 12:45:09
@hungarianinvenlo: Az adókedvezmény változik, már csak 5 évre lesz elérhető, még magasabb jövedelmi kategóriában.
nestje 2012.10.23 13:32:43
@hungarianinvenlo: Biztosan igazad van, bár én ezt nem látom még ennyire erős tendenciának, sőt. Nyilván területenként is jelentős eltérések vannak. Egy átlag holland családnak amúgy sem elérhetetlen az évi egy-két nyaralás valami egzotikus országban. A gyerekeim osztálytársainak 95%-a volt idén nyáron is ilyesmi helyen, de ez nem kirívó itt, inkább természetes. Az autóknál nagyon figyelnek a karbantartásra, nincsenek leharcolt kocsik az utakon, de igazán luxuskategóriából kevesebb van. Én még mindig úgy látom, hogy a valós életszínvonalukon élnek, vagyis nem akarnak kifelé többet mutatni, mint amennyit ténylegesen megengedhetnek maguknak. De ez csupán a saját véleményem, azért érdemes többet olvasni, mert sokféleképpen látjuk ezt az országot.
nestje 2012.10.23 13:53:04
@S. Lala: A posztoló Rotterdamban keresett lakást, Amsterdam minden tekintetben más világ, amúgy amiket írtál, azok hasznos tanácsok, magam is ilyesmit tapasztaltam.
Lassan közeledik az új tanév, de ma nem ezért foglalkozunk az angliai oktatással, hanem mert Ottilia olyan írást küldött, ami szerintem igen sok kérdést felvet, miközben jó párat meg is válaszol – legalábbis nekem. Mai szerzőnk angol szakos diplomával, öt év otthoni tapasztalat…..
Tanulságos történet a mai, amely egy miskolci állami cégtől egészen Németországig ível és akadnak benne érdekes momentumok bőven. A lényeg szerintem valahol mégis csak ott van, hogy soha nem késő elkezdeni tanulni és megismerni a világot. Aztán hogy a történet vége mi lesz,…..