Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zzrt

50 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
PopDzsem 2014.04.16 23:34:12
..
Némileg rendhagyó írás következik, hiszen Gergely nem végleg keresett magának külföldi munkát, hanem a szakmai tapasztalatszerzés és a kalandvágy vonzotta – egészen egy cseh kutatóintézetbe. „Találtam egy ösztöndíjat Csehországban, egy Ostravához közeli…..
PopDzsem 2013 legjei 2013.12.28 13:17:17
Eljött az év vége, s ezzel együtt a kötelező listák ideje is. A továbbra kattintva elolvashatjátok, mik voltak idén a PopDzsem kedvencei. 1. Arcade Fire – Reflector A beharangozó (ami egyben a lemeznyitó) dal David Bowie közreműködésével készült. Tud az ilyesmi rossz…..
PopDzsem Sziget, sokadszor 2013.08.18 15:09:37
Tavalyig, nem budapestiként, nekem már a szimpla HÉV-ezésnek is Sziget feelingje volt. Évek óta kihagyhatatlan rendezvénye ez a nyárnak és évek óta tolódik a pluszok és mínuszok aránya az utóbbi javára. Teljesen szubjektív beszámoló következik azokra a koncertekre kihegyezve,…..
PopDzsem Pop, Pohoda, satöbbi 2013.07.14 16:29:51
Amikor szerda este 10-kor ásítoztam a kanapén, végig az járt a fejemben, hogy ehhez a Pohodához sátrastul, tűző napostul, fesztivál WC-stül mennyire nincs kedvem. Még a vonatút is ebben a szellemiségben telt el. A trencséni reptérre érve szerencsére már kezdett hatni a hely…..
Egy olyan napot, amit hajnali 6-kor kezd az ember, elfelejti, hogy este koncertre megy, így olyan cipőt választ, amiben fél óra ácsorgás után garantáltan görcsben áll a lába, koncert előtt 1 órával szanaszét ázik, be lehet fejezni pozitív zárással? !!! és Socalled koncert- és…..
PopDzsem Record Store Day 2013 2013.04.19 21:37:25
Az mp3 ó dolog. A zenelejátszónk elfér a zsebükbe, elkísér minket bárhová. Az egész lemezgyűjteményünk belefér egy dobozba. De mi van az élménnyel, amikor levesszük a polcról a lemezt, megfogdossuk, nézegetjük, amikor egy random lemezboltba betévedve kincsekre lelünk? Szükség…..
Do You Remember the First Time? Kérdezi a Pulp egy remek dala az ismeretség útján őket elindító His ’n’ Hers lemezen. Már hogy ne emlékeznék! A britpop iránti lángolásom tetőpontján sok brit zenekar lemezét meghallgattam, így ismertem a Pulpot már egy ideje az újraalakulás…..
Nem friss felvétel és szégyellem is magam, hogy csak most fedeztem fel, de mindenképp itt a helye. Amerika egyik legnépszerűbb showmane és a hosszú idő után idén végre lemezzel jelentkező Timberlake másodszor ad pár perces betekintést a rap történetébe, ismételten 10/10-es…..
Az idén a Blurt is fellépői közt tudható fesztivál ma két tucatnyi új fellépő nevét tárta az eddig még bizonytalanok elé. A tökéletestől még messze van a line up, de van ott pár olyan, amibe beleremeg az ember lába. Itt az ideje beszerezni a jegyeket! ..
PopDzsem David Bowie - The Next Day 2013.03.01 10:09:26
Már az is nagy meglepetés volt, hogy hosszú hallgatás után új Bowie lemezzel jön. Még nagyobb meglepetés, hogy ez pár nap múlva megjelenik. A tény pedig, hogy ez az iTuneson teljes egészében meghallgatható, leírhatatlan! ..
PopDzsem Atoms For Peace - Ingenue 2013.02.28 17:57:32
Van abban valami bájos, amikor Thom York táncolásra adja a fejét. Az Atoms For Peace első videoklippje, mely a hajtás után megtekinthető, sem cáfol erre rá! ..
Idén új lemezzel jelentkezik a Yeah Yeah Yeahs. Ami már most egyértelműen minden idők legrosszabb albumborítói versenyén előkelő helyezéssel fog szerepelni. Tegnap megjelent a lemez első dala Sacrilege címmel. Sokkal biztatóbb, mint a borító, de még nem lettem teljesen meggyőzve.…..
PopDzsem Primal Scream - 2013 2013.02.18 16:19:50
Új Primal Scream lemez május 6-án, ízelítő róla, MOST! ..
PopDzsem Sin Fang - Flowers 2013.02.15 11:56:07
Tavaly május 31-én az A38 izlandi napot tartott. Soley alig pár hangszerrel kísért előadását Sin Fang, kíséretben színes előadása követte. Míg az első meglehetősen kellemes, bensőséges, a második kaotikus, rosszul hangosított koncert volt, amin a zene helyett azt fejtegettük,…..
Több mint 20 év után, amikor már senki sem hitt a ,,jövőre jön a lemez" kezdetű történetekben, idén végre lett lemez! ..
PopDzsem The Knife - Full Of Fire 2013.01.28 13:12:38
Lassan 7 éve már, hogy a svéd testvérpár nem adott ki új zenét, ennek köszönhetőn idén tavasszal egy majd 100 perces anyaggal jönnek. A bemutatkozó szám kissé hosszú, a klipp meglehetősen perverz, de összességében egy ígéretes lemezt sejtet. ..
Ha az utóbbi egy-másfél évben megfordultatok a Rolling Stone, vagy a Q weboldalán, nagy eséllyel belefuthatott a Spotify zenelejátszójába, ami Közép-Európában sajnos nem indul. Ugyanolyan felhőcskéken alapuló zenegyűjtemény ez, mint a Magyarországon is működő Deezer,…..
PopDzsem Prince - ScrewDriver 2013.01.23 13:44:01
2013 Prince albumot hoz és ha minden szám olyan lesz, mint ez, meglehetősen ütős hanganyagra számíthatunk. ..
2012-ről még maradt egy adósságom. Nyáron a Diákhálózat szervezte Gombaszögi Nyári Tábor napilapjának és weboldalának zenei részlegét szerkesztettem. Készült ott egy interjú a Puding Pani Elvisovej nevű zenekarral, ami az Új Szóban jelent meg és a magyar verziót itt is…..
A Girls feloszlása nem tartozott a tavalyi év jó hírei közé, az viszont igen, hogy Owens szólóban mutatná meg, mit tud. A végeredmény ide kattintva meghallgatható. Sok ilyen zenét 2013-ban! ..
Sok boldog születésnapot Bowie bácsinak és izgatottan várjuk az új lemezt!  ..
Thom York a Radiohead mellett nem csak szólóban nyomja, hanem az Atoms For Peace zenekarban is, melynek olyan tagjai vannak, mint a Redhotos Flea, vagy a Radiohead producere, Nigel Godrich. Első lemezük február végére várható. Addigis egy kis ízelítő. ..
PopDzsem Hurts - Miracle 2013.01.04 19:43:50
Első lemezük jól sikerült és nagy sikert aratott, kérdés, tudnak-e ismételni. Tavasszal kiderül! ..
Máris indul az év és nem más szolgáltatja az első dalt, mint az Olimpiát is megjárt Dizzee Rascal. Tőle biztosan számíthatunk albumra az év során, addigis próbál megtéríteni mindenkit, aki még nem vallja a rajongójának magát. ..