Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yiwan

2 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy 25 év körüli lány kezd el követni és a következő fél órában nem tágít mellőlem, hanem folyamatosan fényképez. Amikor kifelé jönnék a toronyból, odajön hozzám, hogy adjam meg az email címemet, mert elküldené a fotókat. És valóban, elküldte őket, csak kár, hogy nem…..
yiwan 2015.04.08 17:21:38
@zoldborso: LOL :D... valóban a SÜSÜ egy picit esélytelennek tűnik, Egy jó 6-7 éve amikor kb csak a xie xie ment akkor minden kínai diáktárs, haver mindenki dicsért, hogy milyen jól beszélek kínaiul, én meg egy q.va szót sem tudtam, na jó legalább is nem sokat, aztán néhány HSK meg két év után, amikor én azt hittem, hogy végre van közöm a nyelvhez, senki nem akart megérteni. és tényleg azt hitték, hogy mongolul, magyarul, bárhogy és csak aztán esett le, hogy ez bizony kínai szeretne lenni... újabb évek után jött csak el a komoly áttörés.. Viszont senkinek nem ajánlanám a hasonló meghívások (nemcsak tea) elfogadását, mert az kiderült itt is, hogy könnyen le húzhatják az embert, viszont rosszabb esetben se útlevél, se pénztárca. Egyszerűen ha nem ismerős hív, nem kell menni, akkor sem a nagyon szép lány az illető...

és köszi, jó volt olvasni
A kínai nagy fal az emberi akarat és elszántság építménye. Kétezer éven át épült, hogy megvédje Kínát a támadó nomád törzsektől, többek között a hunoktól. A világ leghosszabb építménye, méretét viszont szinte lehetetlen meghatározni. Jelenleg kb. 7200-8800 kilométerre…..
Állítólag az utánzás a hízelgés legmagasabb formája. Az Ikea bizonyára nem így gondolja a kínai 11 Furniture bolt esetében, ami szinte tökéletesen másolja az eredetit.  Pár héttel azután, hogy a hamis Apple boltok felfordulást okoztak, ugyancsak Kunmingban feltűnt az Ikea…..
Olyan 6-7 éve figyeltem fel a változásra. Korábban valahogy idősebb korukban jöttek emberek az egyetemre a társadalomtudományok valamelyik ágát tanulni. Jól behatárolható szubkultúra volt ez, a rendszerváltó értelmiség gyerekei, a segítő szakmák valamelyikében már dolgozó…..
yiwan 2012.12.20 05:31:55
@Acmee: Igen, a diákok kitartanak, de úgy veszem észre, hogy a kapitalizmus még mindig nem kis hazánk népének való... egyébként aki kiemelekdő eredményeket érne el, az most is ingyen tanulna, aki meg nem, az miért tanuljon ingyen? Nincs ennyi diplomásra szükség...
  Hogyan is menjünk át az úton Kínában? A legbiztonságosabb nyilván az, hogy sehogy, de az átkelés, pont úgy, mint kis hazánkban, néha bizony itt is elkerülhetetlen…DE!... Itt találtak egy olyan megoldást, ami teljesen biztonságos. Olyat, ami kizárt, hogy bárki másnak az…..
A kínai közlekedés rendszere igen összetett jelenség, első pillantásra talán a „jézusúristen itt tuti meghalok mindjárt, ezek mind őrült vadállatok” mondat foglalja össze legjobban a nyugati szemlélők véleményét vele kapcsolatban. Azonban mint oly sok minden egyéb jelenség,…..
yiwan 2012.08.28 09:11:57
@Virago_1000: A műszaki vizsga alkalmával elvileg kell fizetni valamit, de miután jogsit is lehet venni, ezért nem vagyok meggyőződve róla, hogy az átlag vidéki vezetőnek lenne ilyen. Ha kisebb koccanás van általában a helyszínen rendezik kárt. Mondjuk még sohasem láttam kínai kárbejelentő lapot, de ígérem szerzek valahonnan és felteszem... :D