Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chancellore

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudom, kedves hölgyeim, hogy ez a poszt kiveri a biztosítékot, de egyezzünk meg valamiben. Ha a gyermekeinknek ecsetfejű apukákat szeretnénk, hamarabb találunk egy normálisat a hobby-boltok polcain. Az bele sem szól semmibe és nem is kritizál. Hosszú ideje nincsen gondom a…..
Őrjöngő rasszizmusért már nem is kell a kuruc.info-ig menni, elég csak kinyitni a Fidesz lapját. Midőn megkérdezték Miniszterelnök Urat egy Farkas Flóriánnal közös sajtótájékoztatón, mit gondol arról, hogy a szélsőjobb cigányozásra használta fel Bándy Kata…..
Chancellore 2012.07.25 09:30:47
@látjátok feleim szümtükkel: értemén... csak a betokosodott csőlátás... semmit értelem...
mint nagyanyám volt, de neki volt rá mentsége...
az 80 éves volt és nem tudta megkülönböztetni a krumplihámozót a borotvától
Chancellore 2012.07.25 10:25:48
@ccactus:
Valahol nagyon is egyet értek veled. Viszont ahhoz, hogy ez a probléma megszűnjön első körben a kissebségi Ombucman intézményét kellene megszüntetni. Azért gondolom így, mert ha egy magyar ellop egy almát, mert a 4 óra minimálbérből pont éhen hal, azonnal büntetik, a cigány viszont tudja, hogy őt ez az intézmény megvédi. A probléma megoldásának első lépése az egyenlőtlenség megszüntetése a büntetés végrehajtásban.

A második: megszüntetni a megélhetési bűnözés fogalmát az által, hogy csökkentik az alkalmazottak után fizetendő járulékokat, viszont sokkal erőteljesebben büntetik a fekete vagy a szürke foglalkoztatást. Ennek hatására a mai világban valóban csak az nem dolgozna aki nem akar. Az országban levő cégek döntő többsége munkaerőhiányban szenved, mivel nem éri meg nekik több ember foglalkoztatni. Viszont kisebb járulékok mellett nőne a foglalkoztatottak száma.
Azt pedig igenis törvénybe kellene iktatni, hogy az adott munkára csak és kizárólagosan a tapasztalatokkal illetve megfelelő végzettséggel rendelkező egyéneket vegyenek fel, etnikai hovatartozástól függetlenül.

A harmadik: az egynél több gyerekese családok esetében amennyiben a családtagok közül senkinek nincs állandó és megfelelő mértékű jövedelme, illetve huzamosabb ideje csak segélyen élnek, a segélyt korlátozni egy adott összegre és kötelezni a szülőket, a kiskorúak (mert csak azok után jár a segély) ideiglenes nevelő otthonba adását. Ezzel kiütnénk az olyan eseteket ahol a "család" segélyekből havi 1 millió forint körüli bevételhez jut.

A negyedik: a rendőrök intézkedési jogainak kiterjesztése mint például, hogy amennyiben az ő vagy más ember testi épsége egy harmadik személy miatt veszélybe kerül meg legyen a rendőrnek a joga a fegyverhasználathoz (nem feltétlen lő fegyver, nagyon hatékony az úgy nevezett TASER GUN azaz sokkoló pisztoly), illetve a rendőrök esetében átvenni egy ausztrál módszert. a rendőr szolgálat közben hang és videó rögzítő eszközöket hordanak, melyeket csak a szolgálat lejárta után vehetnek le. Ez ha nem is szünteti meg, de jelentősen csökkenti a rendőrségi korrupciót.
Chancellore 2012.07.25 11:08:35
@ccactus:
Révén dolgoztam az oktatásban így van némi rálátásom a dologra... Nagyon sok iskolában (általános és közép iskolák) tapasztalható a cigány származású diákok többségben léte, már csak azért is mert a felső oktatást leszámítva az iskolákat büntetik ha a jelentkező roma diákokat nem veszik fel. Ezeknek a diákoknak a döntő többsége a 10. osztálytól már csak bukik, és nem hátrányos helyzete vagy negatív diszkrimináció miatt, hanem mert lóg, balhézik (verekedések stb) és pontosan azért mert megteheti. Ennek az iskola látja a kárát és nem csak a hírneve miatt, hanem anyagi károkról is tudnék beszámolni. Abban igazat adok, hogy az oktatás is sokat számít, de csak akkor ha nem csak tanítanak az iskolában hanem nevelnek is. Ehhez pedig ismételten hozzá tartozik a büntetés. Például hogy amennyiben a diák (lett légyen az magyar vagy roma) erőszakot alkalmaz a tanára felé igenis kapjon komoly büntetést. És a tanárnak legyen joga megvédeni magát. Pár éve létezik egy olyan törvény mellyel mélységesen egyetértek, miszerint ha iskola időben egy diákot a rendőr elkap akkor a család kap büntetést... azaz nem büntetést csak az adott hónapban nem kapnak családi pótlékot.

Egy élő példa:
Egy XX kerületi középiskolában egy roma származású diáklányt a tanóra elején a teremből vitte el két rendőr, ugyanis a lány olyan messzire ment, pontosan az iskolai nevelés hiánya miatt amit el sem tudtam volna képzelni 20 évvel ezelőtt mikor még én jártam iskolába. Két társával együtt (szintén roma származásúak) az iskola közelében egy nagyjából koruk béli lányt fegyverrel (késsel) kényszerítettek arra hogy adja át nekik az arany nyakláncát, telefonját és egyéb holmiját. Ezt a törvény fegyveres rablásnak nevezi.
Kérdem én, ha az iskolába felvesznek ilyen diákokat, mert a törvény hátrányos megkülönböztetés miatt megbünteti az iskolát ha nem teszi, akkor valóban hátrányos a helyzetük az oktatásban?
Én azt mondom, hogy nem az, csak a döntő többségük egyszerűen nem akar tanulni...
A legnagyobb probléma a roma emberek integrálódásra való hajlamának hiánya. Nekik ugyanis nagyon kényelmes nekik az, hogy elővegyék a rasszizmus és ehhez hasonló kártyákat ez által pedig olyan életet éljenek amiről egy magyar tisztességgel dolgozó ember csak álmodozhat.
(Mercivel menni a segélyért, és 6 centi vastag fuxxal a nyakában veri az asztalt érte)