Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bigwhitemom

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mai történetünk megírója, Sherlock tulajdonképpen válasz után nyomoz: vajon nekivágjon-e a nagyvilágnak, vagy maradjon. A kérdés persze most is sokkal bonyolultabb annál, mint hogy egyszerű sablonválaszt lehetne rá adni, mint ez a következő sorokból is kiderül. Segítsünk…..
Bigwhitemom 2012.09.03 13:37:14
Kedves Sherlock!
Olvastam soraid, amire szeretnék pár sort írni válaszként.
Ha jól értelmeztem az életedet újra kezded itthon építeni, ebből arra jutottam, hogy miért ne kezdenéd akár külföldön megtenni ezt a lépést.
Nehéz világot élünk, az a kérdés mi hogyan tekintünk erre.

1. Önmagad:
értem az önbizalom hiányt, de az sehol sem fog segíteni ha nem erős férfiként látnak mint munkavállaló. Ezért bíznod kell önmagadban és a döntéseidben.

2. Ismerősök, barátok:
gondold végig az esetleges barátok, ismerősök körét, akinek lehet külföldi kapcsolata, hogy mégse az ismeretlenbe menjél. Ez talán sokat segít, mert ilyen esetekben töredékét kell mondjuk bérletre, rezsire költeni és még hasznos belső (adott országra) információkkal is ellátnak, amivel lehet spórolni.

3. Család:
nem tudom mekkora a gyermeketek, de én úgy vélem, hogy a mai világban a gyerekeink már úgy nőnek fel, hogy nem csak Magyarország az otthonunk, hanem (EU tagország lévén) már Európa. Nagyon sok tizenévessel beszéltem arról hogy mennyire látja más országban a jövőjét, és megdöbbentő volt számomra az a nyíltság amit ők erről gondolnak.
Ezt azért éreztem fontosnak leírni, hiszen mi még jó esetben oroszt tanultunk anno és nem volt ekkora jövök-megyek a világban időszak, de nekünk szülőknek fontos, hogy a gyerekeinket már "világlátónak" kell nevelni. Ezért talán a családdal együtt kiköltözés lenne a legidálisabb, mert a gyerek az adott nyelvet már óvodában 1 év alatt tökéletesen megtanulja, Te beszélsz angol-németet, feleséged pedig
magára fogja szedni.

4. Én gyes-gyed után ha a diplomával vissza szeretnék menni dolgozni, fele annyi pénzt keresnék, mint amivel eljöttem, és persze az árak azóta 3-4x drágábbak mindenhol. Ráadásul nő vagyok így még probléma a gyerek, mert "ki vigyáz a gyerekre ha beteg" kérdés gyakran elhangzik egy adott interjún, így adott, hogy ebben a helyezetben is a friss diplomás, huszonéveseket részesítik előnyben. Úgy hogy sok esetben tökmindegy, hogy van e diploma vagy sincs.

Szóval én azt mondom hajrá! Van lehetőség csak résen kell lenni!

Ja és persze várjuk a beszámolódat az új életről ;)!

Bwm