Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RoxyCRX

0 bejegyzést írt és 110 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
András nem ment el Magyarországról, a testvére és annak családja viszont igen. A mai történet arról szól, hogyan látja egy otthonmaradó az országot elhagyó családtagjait, akiknek ráadásul ők azt utolsó kapocs egyike...
RoxyCRX 2022.12.14 22:04:05
@Mr.Tellinghovon:
Orbán viszonya az oroszokhoz, és hogy erről az alulinformált USA polgár mit gondol, miért befolyásolná a buszkesegedet?
- először is nem USA, hanem UK. Nem az, hogy mit gondol, csak mostanában ez az első ami eszükbe jut, ami nem véletlen.

A kulturált Európa, a kultúra bölcsője nevelt fel. Légy büszke a gyökereidre mert gyökerek nélkül jövőd sem lesz
- jah, a gyökerek... Na azok tényleg sokan vannak....
Amúgy a jelenem is meg a jövőm is az angol gyökerekhez százszor jobban kötődik mint a magyarhoz.
Itt 10 év alatt kb 50x annyit adott nekem ez az ország mint Magyarország 38 év alatt. És nem csak a pénzről beszélek. Leginkább egymás tiszteletére és elfogadására gondolok az itteni emberekkel.
RoxyCRX 2022.12.15 09:04:22
@Mr.Tellinghovon: bocs félreértés.... 10 év - 38 voltam. Most 48.
USA - UK mindegy... Pont erről beszéltem. Mindenki hülye a magyarokhoz képest. Tudatlanok, semmihez nem értenek azt sem tudják, hol van mi merre... Pont emiatt mondom azt, hogy a nagyképűség az mindenek felett...
RoxyCRX 2022.12.15 11:56:22
@Mr.Tellinghovon: bocsánat, nem akartalak megbántani ezzel. Egyszerűen csak tényleg frusztráló az, hogy a magyaroktól mindig ilyeneket hallani. - mert az angolok hülyék az amerikaiak is, az Ukránok megérdemlik amit kapnak. Na hehe, a hulye angolok most jól megszívták a brexitet. Az angolok nagyképű köcsögök akik a szemedbe mosolyognak a hátad mögött meg rasszisták. - és stb stb. - NEM RÓLAD BESZÉLEK természetesen, csak ezért reagálok minden ilyenre kissé indulatosabban.
De azért egy alap érdekesség : Amióta Anglia az otthonom, soha semmi megkülönböztetést nem tapasztaltam a részükről, mindig maximálisan kedvesek és segítőkészek voltak.
Igaz - én az első pillanattól fogva arra törekedtem, hogy beilleszkedjek és úgy viselkedjek, hogy érezzék : én jöttem ide amire senki nem kért ergo nem nekik kell hozzám és a szokásaimhoz idomulniuk hanem megis csak nekem kellene úgy viselkedni ahogy itt elfogadott. Attól a pillanattól pedig, hogy angol állampolgár is lettem, szó szerint láttam a haverok szemében a büszkeséget es az elismerést is amit szavakkal is alátámasztottak rengetegszer.
Mondjuk Magyarországi tapasztalat ha valamit elérsz vagy sikered van.... Pl : Helló Józsi, kepzeld vettem egy új autót!
Reakció :
1. Na mivan gazdagéknál ilyen jól megy?
2. Ah, ugyan már, 1 autót? Nekem 2 van és jobb is mint a tiéd (úgy hogy még azt sem tudja mlyen autóról van szó)

Mondd meg nekem... Miért kell az embereknek ilyennek lenni és csak akkor oruln6ha a másiknak szar valami?
  Két hete mindenki a 99 esztendős Henry Kissingerről beszél, miközben évek óta alig hallani róla. Most megszólalt Davosban, a Világgazdasági Fórumon, és nagyon úgy tűnik, hogy meglátásai a háború kapcsán erősen szembemennek a mainsteam gondolkodásmóddal.   Az egykori legendás külügyminiszter…..
RoxyCRX 2022.06.07 19:44:41
@Wildhunt: hoppá te kis ügyes, addig hisztiztél a gyépés osztályban amig az ápolónéni segített megírni ezt a mondatot? Jólvan debilke, ülj le szépen, egyes.
RoxyCRX 2022.06.09 12:55:55
@Wildhunt: Mondom en hogy egy kis nyomorek vagy.... ennyi ideig tartott amig ezt az oooookos valaszt kigondoltad? Nem engedtek a gephez az apolonenik amig be nem szedted a kis sarga pirulakat? Szegeny cucus... addig is biztos jatszhattal az biztonsagi or golyocskaival...
RoxyCRX 2022.06.10 09:27:31
@Wildhunt: na mivan hülyegyerek belassultál a nyugtatóktól? Az ilyen faszfejek mint te sokkal jobb riposztokat szoktak tolni...
Az elmúlt 2 évben többször is át kellett állni a kötelező, otthoni munkavégzésre. Ez nagyon megosztotta a munkavállalókat, véleményük és hatékonyságuk terén is. Sokaktól hallhattuk például, hogy milyen nagyszerű dolog távolról, önállóan és saját ütemterv szerint dolgozni, mások szerint, azonban…..
Tisztelt Cím! Akkor most kicsit szögezzünk le néhány alapszabályt. A szarjaidra neked van szükséged, nem nekem Tehát én állítom a szabályokat, nem te Te alkalmazkodsz hozzám, nem én hozzád   Ezeket fejtsük is ki egy kicsit bővebben, mert ma megint felbasztad az agyam!..
RoxyCRX 2021.11.06 08:22:23
Ha ez poén akkor nemértem. Ha nem poén akkor meg valszeg ez a hozzáállás ami miatt Magyarország nem tart ott ahol a "nyugati" országok. Pl itt Angliában nem jellemző a jatt tulsagosan. Mármint egy étteremben mondjuk igen - nem mindenhol - de zömében inkább bele van számolva a szervizdíj. Viszont a benzinkutas az biztos nem kap jattot. A pizzafutár sem. Ezzel szemben rendeléskor kedvesen felveszik a rendelést igyekeznek minél gyorsabban kiszállítani (30-40 perc max) és a futár amikor megérkezik akkor kopog köszön kezedbenyomja a kaját és rohan tovább. Nos ennek az az oka, hogy kap annyi fizetést amennyiért nem kell a jatt. Pizzafutárként kereshetsz kurvajól is, csak akkor a beled kidolgozod. Nem való mindenkinek. Nem is kötelező csinálni. A warehouseban - főleg most a brexit után - szintén jól lehet ketesni, de az is nehéz meló nem mindenki akarja csinálni. De ez a te döntésed. Viszont a lényeg : Akármit csinálsz a szolgáltatás jó kell hogy legyen mert mivel mindenről lehet visszajeljzét adni (amit mindenki komolyan is vesz) így mindenki a legjobbra törekszik. A jó szolgáltatás a legfontosabb, mert ha valmi nem tetszik akkor megyek máshova. Na a probléma a magyar mentalitással ebben az esetbeaz, hogy ha a bunkó pizzafutár pl. kapna 1 millás nettó fizetést, akkor is cirkuszolna a jatt miatt. Mert ez van beleégve az állandóan - oldjuk meg okosban, jattoljun, a haver majd megcsinálja - mentalitású társadalomban. Ha egyszer ez megváltozna, akkor lehetne elkezdeni felépíteni egy normálisan működő országot.
RoxyCRX 2021.11.06 10:39:45
@ekat: Nekem az sem túl szimpatikus ami az USA - ban van. De ha jól tudom azért kissé más a mentalitás mint Magyarországon.
A nyári főszezonban hétről hétre kerül bele a Wizz Air a hírekbe, legtöbbször inkább negatív kontextusban. Megkérdeztük a légitársaság kommunikációs illetékesét, hogyan élik meg és hogyan kezelik a mindennapi kríziseket, mi a kríziskommunikációs megközelítésük. Interjú Radó Andrással, a Wizz Air…..
A világ legnagyobb vallásának, a kereszténységnek legfontosabb alakja maga Jézus, noha életének első szakaszáról (gyermek-, és ifjú koráról) és például külső megjelenéséről alig - alig szolnak a fennmaradt írások. A Biblia csak egyetlen helyen utal külsejére: Ézsaiás próféta könyvében (53:2b):…..
RoxyCRX 2019.07.07 08:04:31
@Mizantróp.: De tudomanyosan is bizonyitva van. Csak ugyebar minden ami cafolat Jezusra bibliara keresztenysegre az mindig "rejtejes" "nem elegge! bizonyitott" stb.
A mai Oroszország atomprogramja nem békés. Háborús. Nem is kell erre jobb bizonyíték, mint az elmúlt két évben bejelentett új orosz fegyverek. Atommeghajtású robotrepülőgépek, sugárzó szökőárral támadó vízalatti drónok, a világ bármely részén nukleáris csapást mérni…..
Még Európán belül is éri kultúrsokk az embert, például ha valaki Spanyolországba költözik, akkor nem árt, ha megbarátkozik pár dologgal, kezdve a mañana mindenhatóságával a kreatívan kezelt határidőkön át a kései vacsorákig. És még sorolhatnám. Sorolom is.  Neked mi az a tíz dolog, amire az az…..
RoxyCRX 2019.03.29 12:07:26
@Hari Seldon 2: Igen, valahogy nekem is ez az erzesem. En Angliaban lakom, es nagyon hozza vagyok szokva a pontossaghoz meg ahhoz, hogy vegtelenul egyszeruen lehet intezni a dolgokat. Nembeszelve az "angolosan tavozik" dologrol... :P
Nem tehetek rola, utalom a tokolodest es a "pont beleszarok az idopontokba" dolgokat. Bar minnel delebbre mesz es minnel melegebb van az emberek annal nehezebben mozdulnak... :P
RoxyCRX 2019.03.29 12:07:48
@takarék-láng: Igen vannak erdekes dolgok... Pl, a parom beszelt a batyjaval aki m.o. -n el... Na, a batyjamondta, hogy hallja hogy lemond a Theresa May es megszavaztak az unios szerzodescsomagot....
Kisse butan neztunk ki a fejunkbol.... En azert olvasom az Independent napi szinten meg a BBC -t is, szoval csak tudnek rola...
Aztan kiderult, hogy a miniszterelnok belengette a lemondasat arra az esetre ha penteken (vagy amikor lesz szavazas) elfogadjak az eu inditvanyt. Igy mar tobben fogadhatjak el, de meg mindig keves. Az ir szovetseges part meg mindig nem tamogatja. Ha nem lesz megszavazva akkor aprilis 12 ig kapnak haladekot, es ha addig sincsen semmi akkkor jon a rendezetlen brexit.... HA! nem kernek ujabb hataridot ami kitolhatja a brexitet Majus kozepeig vagy meddig.... :D :D :D
De magyarorszagon mar tudjak hogy a brit miniszterelnok lemondott.... :D :D :D
Nemrég jöttem haza Ausztriából, s még az odafelé úton rögtön a határ után mögém érkezett egy P-s rendszámú BMW szabadidő-autó. Egy huszonéves srác vezette, mellette a szőke barátnője, az autón tetőcsomagtartó. Minden együtt volt tehát egy klasszikus tahó BMW-s sztereotípiára, s a sofőr nem is…..
RoxyCRX 2019.01.28 19:41:32
En csak a sajat tapasztalatombol tudok meriteni, de mivel en angliaban elek az itteni kozlekedest szoktam meg. Ez sajnos elegge hatrany amikor magyarorszagra latogatok, mert a megszokott angol kozlekedesi moralt hamar feladom m.o. -n (kb max 2 nap alatt). Mert amig az angol autopalyan max 70mph megengedett, azt ha az ember betartja es ennyivel oson a belso savban szepen hosszan --- a kutya nem all neki levillogni vagy dudalni. Ha gyorsabban akar menni valaki es moged er akkor kivarja akar 1/2 oran keresztul is ami lekotrodsz elole aztan megeloz. Ugyenez magyarorszagon ha veletlenul 130 merek menni a belso savban akkor kb 2 perc alatt valami faszagyerek utoler es dudal villog anyazik max a sorrend mas...
Sajnos ez a kozlekedesi kultura es az eletvitelbol adodik... Ha nyugodtan eled az eletedet, nincs miert rohanni allandoan, ergo ha nem tepsz 1000 el az autopalyan es fel oraval kesobb ersz a celhoz, pont nem okoz sokkot. Ami meg nekem is "vad" volt, hogy az m.o - n annyira ruhellt (altalam is) 79 el meno kamiont elozi a masik kamion 80 al, 20 percen keresztul....nos az itt valahogy ugy nez ki, hogy a kamion max 60mph val mehet - kimegy elozni a masik kamiont siman 60mph -val... de ha ezt pl pont elotted teszi meg ...akor az atlag angol szepen lelassit kiengedi vegigbattyog mogotte amig a kamion befejezi a 20 perces elozeset, aztan megelozve azt folytatja utjat. Ezt en nem tudtam hova tenni... Aztan gondolkoztam kicsit, es ugyvoltam vele, hogy basszus csorikam dolgozik nem hobbibol kamionozik... ha ennyivel elobbre kerul lehet oder hamarabb ahova megy es nem kell 2 merfoldre a celallomastol megallnia, mert elfogy a veztesi ideje. Nekem meg a 20 perc plusz pont nem vesz el semmit.
Mostanra megszoktam es nincs bajom vele...
Egesz addig amig m.o -ra nem megyek mert ott csak duda...fek nincs... :P
Azt mondják, az ember hétévenként megújul. Ha ez igaz, akkor a mai poszt szerzője, Dani és párja éppen jó ütemérzékkel váltanak hét év Ausztria után. A mai posztban a történetük mellett egyfajta összegzést is kapunk (meg pár fotót is, egy bringás kirándulás emlékeként)...
RoxyCRX 2019.01.24 11:58:53
@dddddddddddddd:
Most akkor ezzel azt akarod mondani, hogy volt 4 kocsitok es az nem baj, de az osztrak biztositasi dij az baj mert kurva draga!? Nemtom de ez csak nekem hangzik erdekesen?
Amit meg irtam az osszehasonlitasrol...
En nem aztmondtam, hogy en bezzeg soha nem teszem/tettem... Azt mondtam, hogy nem kene, felesleges, stb. De probalok leszokni errol is mint szamtalan mas, magyarkent hozott megszokott hulye dolgokrol. (Kurva nehez, mert a 38 eves agymosast amiben eltem, nem lehet levetkozni 6 ev alatt, de kitartoan probalkozom)
38 evesen jottunk ELNI ide a parommal gyerek es miegymas nelkul, ertelemszeruen penzt is keresni. De ahogy atleptem a hatart (kiszalltunk Lutonba) elhataroztam, hogy mindent meg fogok tenni azert, hogy beilleszkedjek es ne egy gyoker kulfoldi legyek mindossze. Szerencsere talan ugynezki, hogy sikerult.
RoxyCRX 2019.01.24 12:08:32
@_z_: ez mar ki lett talalva a
Menekülés nyú Drcenbõl c. - Jeffrey Stone konyvben....
Balázsék öt év után látogattak haza Magyarországra. A látogatás nem is indulhatott volna rosszabbul, nagyjából megtörtént az, ami minden autós egyik rémálma, mindez persze az évvégi ünnepek előtt. Aztán mégis valami teljesen más, egy szívmelengető történet lett belőle. (A kép másik oldala Katalin…..
Nem Zoltán az első, aki megírta véleményét a témában (gondolom, nem is az utolsó). Ötven évesen, négy év nagy-britanniai élet után azt mondja, miként nem a pénz miatt lett határátkelő, így hazaköltözése sem pénz kérdése. Amiért különösen érdekes az írása, hogy…..
Inkább érdekes vitaindítónak nevezném a mai írást. Beküldője (nevezzük Bélának) véleményével sok ponton lehet vitatkozni, én sem értek vele egyet sok mindenben, de éljen a sokszínűség – lássuk tehát, miként látja ő a dolgokat! Magyarország kívülről – új sorozat a Határátkelőn! Milyennek látod…..
RoxyCRX 2018.11.02 19:13:37
@takarék-láng: Nem lehetseges, hogy valaki egyszeruen herotot kapott a magyar viszonyoktol es egyszeruen elhuzta a csikot? Majd ezutan rajott, hogy az adott orszag ahol ELNI kezdett, tobbet ad neki mint a SZEPHAZAJA? Akik arrol irnak, hogy mennyire gaz nyugat eu ,meg hogy mindenki feluletes meg szarik rad..... nos az soha nem is probalt beilleszkedni az adott helyen csak verte a mellet a magyarsaga miatt es mindenkit lenezett.... Ja kerem, hogy mas orszagban nem fogadnak el mert csak a nagy arc van tartalom nelkul? Hat ez szornyu... Erdekes ezt en soha nem ereztem...es sokkal inkabb az ottaniak (az adott allampolgarok, vagy egyeb orszagbol szarmazok) probaltak segiteni ha barmi bajom volt, vagy a mai napig ok tartjak velem a kapcsolatot, nem a magyar csodabaratok, akik arra hivatkozva hogy messze vagyok szartak a fejemre es nem kerestek soha. Szoval hiaba probalja par ember elmagyarazni, hogy a magyar mindig is magyar lesz es a hazaja a legfontosabb, stb... addig amig nem fogja fel, hogy mas emberek mar reg tuljotottak ezen a kerdesen es csak szanakozva nezik azokat akik verik a melluket a magyarsag miatt. Ugyanis az en eletemet egy picit sem befolyasolja hogy utalsz e engem vagy szeretsz, vagy hazaarulonak tartasz e vagy sem mert kulfodon elek es az a hazam. Egyeszeruen csak azert veszem a faradsagot hogy tepjem itt a szamat, hogy hatha par ertelmes ember felfogja mirol beszelek es esetleg nekik is erdekesebb lehet az eletuk.
Új munkahelyet találni (egyáltalán: munkahelyet találni) nem mindig egyszerű folyamat. Vajon milyen különbségek vannak egy magyarországi és egy angliai munkahelyváltás között? Attilának volt része mindkettőben, tapasztalatait részben egy korábbi, hasonló témájú posztra…..
RoxyCRX 2018.10.31 09:50:42
@IT Knight: EPOS Engineer .... Az bizony low level...
Ettol azert kisse hullik a hajam amikor olvasom, hogy mert Londonban a 60K az ehber... Gondolom te 200K keresel es az osszes lakas tied az oxford streeten.
RoxyCRX 2018.11.01 17:34:16
@Melki: nem a vita kedveert, de eves 60k az havi £3568 netto. Ezt kapod a kezedbe (szamladra). Nos London ban persze kerulettol fuggoen lehet berelni lakhatast, ami lehet szoba, lakas vagy haz. Ez indul kb £800 - es a hatar a csillagos eg (meg a penztarcad). De mondjuk ugy hogy £2000 fontbol havonta azert igencsak jo kecot lehet berelni jo helyen. Oke nem allitom hogy 300nm -es penthouse t a Canary Wharf on, de mondjuk Chelsea ben. A kaja pia ruha pont annyiba kerul mint mondjuk m.o. -n vagy olcsobb. 1 szemely ha mindenap csak vesz kajat de nem foz akkor is max £400 de akkor mindent megvesz ami eppen eszebe jut... Ruha az az £5 Primark tol a £2000 Kate Moss. Szoval ~3500 font kurvara eleg boven az atlag feletti eletre. Persze tobbet mindig lehet keresni. A vilag ossses penzet el lehet kolteni. Amugy ez a fizu csak poenbol magyar forintra atszamolva 1 306 000 ft nettoban. Na ott egy programozo sem keres ennyit, vagy max 5 az orszagban. A programozokat developereket itt nagyon keresik es tenyleg lehet vele akar £150K - is keresni (mondjuk azert ez ritka baromira) de mondjuk elofordulhat. Csak eppen a programozokat a vilagon mindenhol keresik/megfizetik... De attol az meg nagyon nem az atlag. Egy lorrydriver aki jol keres az keres 35k / ev es az is jo fizunak szamit. Egy warehouse worker kap kb 15-16k -t egy irodai dolgozo (nem manager csak olyan hagyomanyos irodai) az kb 18-27k korul keres. Bookkeeper/accountant 17k - 60k ig kb. Ezek amiket felsoroltam ezek leszamitva a warehouse t nem rossz allasok. Es pl ha ketten dolgoztok egy warehouse ban a paroddal es ketten kaptok netto £2500 at akkor abbol is am tok jol meg lehet elni. Szoval ezert mondom hogy nagykepu faszsag amikor valaki a £60k -ra aszondja ehber. Ez kb olyan mintha mo-n aszondanank hogy netto 800 000 ft az ehber...
Blogadó A propaganda hatása 2018.09.07 18:57:24
Áprilisban, a Fidesz KDNP teljesen meglepő választási győzelme után, úgy döntöttem elvégzek egy kis kísérlet szerűséget, és megpróbálom leírni az eredményét, közérthető módon. A kísérlet lényege az volt, hogy beléptem Fideszes csoportokba, és próbáltam megfigyelni az ott tevékenykedő emberek…..
RoxyCRX 2018.09.09 13:04:37
@baldoc: Nem volt valasztasi csalas. Egyszeruen ennyi hulye van.
Elvben és a jog szerint az Európai Unió tagállamainak polgárai szabadon költözhetnek bármelyik uniós országba, ugyanakkor a gyakorlatban bőven akadnak diszkriminációs helyzetek – legalábbis ez derül ki az Európai Alapjogi Ügynökség legfrissebb jelentéséből. Meglehetősen…..
RoxyCRX 2018.08.31 10:32:45
Nekem inkabb az a fura, hogy azert mert europai unio, miert kell esz nelkul engedelyezni a szabad mozgast? Nem ugyertem, hogy ne lehessen dolgozni mas orszagban, inkabb ugy hogy azokat engedjek szabadon mozogni akik dolgozni akarnak. Pl, mi a parommal magyarorszagrol palyaztunk meg angliai melot anno. Semmi extra sima warehouse melo magyar agencyn keresztul. Felhivtuk oket, behivtak "intejura" ami inkabb egy elbeszelgetes volt amiben elmndtak mik a feltetelek, mit kell fizetni vagy mi az amit ok fizetnek, hova mehetunk hogyan stb. Az agency intezte a szallast is, meg a melot is. Oke nekunk allitolag szerencsenk volt mert jo helyre jo szallassal, es aranylag jo munkahelyre kerultunk...mar amennyire egy warehouse jo lehet. Eloszor az agencyn keresztul kaptuk a fizut hetente, de mondtak hogy ha jol dolgozunk akkor a ceg akinel dolgoztunk az adhat szerzodest. Hat jol dolgoztunk kaptunk szerzodest... majd akkorra mar volt annyi penzunk hogy elkoltoztunk masik szallasra es nem kellett az agencynek fizetni a lakhatast (az draga volt elegge a normalishoz kepest de legalabb volt). Szoval dolgoztunk szerzodessel, kozben kitalaltuk hogy itt am lehet kulonbozo certificateket szerezni tanulassal, amivel azert megiscsak jobb melokat lehet talalni. Elvegeztunk par sulit (en IT mert ez az alap szakmam, a parom Bookkeeper mert neki meg az) es 2 ev utan szepen talaltunk allast a szakmankban, ahol mar nagysagrendekkel jobb a fizu meg a korulmenyek. Az angolok befogadtak mert lattak hogy be akarunk illeszkedni, nem benefitbol elunk (nem is hasznaltuk soha szerencsere), es nem volt problema. Gondolom ezt barki megtehetne alapbol. Nem gondolom, hogy az normalis, hogy valaki ad-hoc kimegy kulfoldre nulla nyelvtudassal, meg egy kis penzzel, es varja a csodat es nyujtja a kezet a segelyek utan. Majd meg hozza a kis csaladjat is joesetben, vagy rosszesetben csak hazakuldi a zset az asszonynak meg a purgyenak... Nem tom de szeritem ez elegge idegesito dolog. A warehouse ban volt olyan kolleganonk (lengyel) aki 10 eve kintvan, de a hello -n kivul egy hangot nem beszelt angolul. Mert lengyel kozossegben el, lengyel boltban vasarol es csak a lengyel kollegakkal beszelt a melohelyen is. Azert ez nem igazan nyero sztem. De az eu valahogy kb hulyen mukodik... Az Eu elott ha kulfoldon akartal dolgozni egy sima munkahelyre kb felsofoku vegzettseg, nyelvvizsga dns minta criminal records stb kellett, alig par embernek volt lehetosege arra, hogy megkapja az allast. Utana ...ide nekem az oroszlant is johet mindenki a slepptol kezdve a jo szakemberekig. Egyszeruen nem ertem miert nem lehet az elobb vazolt modon csinalni? Dolgozni akarsz? Jo. johetsz. Egy warehouseba vagy mosogatonak barkit felvesznek tok mindegy honnan palyazod meg. Tehat az mar egy jelzes arra hogy nem a szocialis halot akarja kihasznalni hanem melozni akar. Aztan ha pl dolgozik rendesen 2-3 evet akkor hozzaferhet minden johoz amihez az allampolgar is hozzafer pl, addig nem. Gyerektamogatas? Oke semmi problema, hozd a gyerekedet jarasd itt iskolaba, oviba, itt vedd meg a pelust neki az itteni tamogatasbol. Nem hozod a gyereked? oke akkor hasznald az otthoni tamogatast es vasaroljal ott.... Persze a nagy gyerekfanok ilyenkor vert kopnek hogy nekik az igenis jar meg joguk van hozza. Szerintem ha valaki kulfoldre megy dolgozni a jobb elet/fizetes remenyeben akkor eloszor a kotelessegeit kellene nezni es teljesiteni nem pedig az hogy itt vagyok en es a jogaim, aztan ide nekem mindent. Ez nekem kb olyan mintha elmesz dolgozni egy melohelyre es mielott meg egy szoget odebtettel volna elkezded verni az asztalt , hogy te azonnal fizetesemelest kersz. Az ugye abszurd?
Angliáról általában London, esetleg Manchester, vagy más nagyobb város ugrik be az embernek, ami persze bizonyos szempontból érthető. Ugyanakkor a vidéki Anglia olyan gyönyörűségeket tartogat, melyekről nagy kár és hiba nem beszélni és nem megmutatni őket. Szerencsére itt van…..
Nyilván a témából könyvet lehetne írni, tehát nem állítom, hogy Péter posztjában minden a lehető legnagyobb részletességgel benne lesz. (Korábban arról írt, milyen az élet egy angliai buszgarázsban.) Viszont arra tökéletes, hogy felvillantson egy pár témakört, kérdést, méghozzá olyasvalakitől, aki…..
RoxyCRX 2018.04.25 09:10:21
@geegee: Csak par pont amivel nem ertek egyet az alap postban..
Erre par kiegeszites :
Betegseg.... Legtobb ceg semmit nem fizet az elso 3 napi betegsegre... Ha agencyvel dolgozol azok meg aztan vegleg nem fizetnek. Amugy is csak azokat a napokat fizetik ki amit ledolgoztal. Ez szivas ha uborkaszezon van es van heti 2 nap melod.
Tulora: szeerencsere olyan ceggel meg nem talalkoztam ami nem fizeti ki a tulorat. Ez nagyon szigoruan veszik. Sot ha lejart a munkaidod elvarjak hogy ponosan kicsekkolj es huzzal haza. Nincs hogy szivessegbol meg 10 percet rahuzol, mert akkor tuloranak kell elszamolniuk.
Egeszsegugy : ahol mi vagyunk ott ha be vagy regisztralva barmikor mehetsz de ha tul sokan vannak akkor adnak idopontot.
Fogaszat : nem ingyenes, de ha NHS altal helyre mesz (ha be tudsz regisztralni) akkor £18.50 egy vizsgalat amiben benne van a fogko leszedes is. A tomes : £51 ami szinten nem kifizethetetlen. A fogpotlas meg hid az tenyleg draga.
Auto: nem, nem draga...ez netto hulyeseg.. Kezdetben £200-400 korul meg lehet venni egy autot ami mukodik es hasznalhato, a buztisitas draga de fugg eletkortol meg bonusztol meg hogy milyen regen van jogsid. Van akiknek £2000 az eves biztositasa de van akinek £380/ ev. Pl az enyem £405 / ev. Lehet egyben vagy reszleteiben fizetni.
Es igen...az elejen a telefonos beszelgetesek a legnehezebb.
Az emberek általában szeretik kicsit fényezni a valóságot, többnek láttatni akár magukat, akár a környezetüket, mint ami valójában. Különösen sokszor kapnak ilyen megjegyzést a külföldön élő magyarok – és lássuk be, néha nem teljesen alaptalanul. Az alábbi rövid, de annál érdekesebb véleményt Tibor…..
Szerintem az emberben genetikusan él egyfajta lázadás a mindenkori rendszer ellen. Ez a lázadás lehet kicsi (miért nem támogatják jobban az én falumat, vagy éppen gazdasági osztályomat), lehet gyermeki (fuck police, punks not dead, békejel és hippik) és lehet radikális is amely teljes mértékben…..
RoxyCRX 2017.12.15 16:13:07
@Rébusz: En csak azt tudom, hogy 5 eve elek angliaban es rendor ezen ido alatt soha nem allitott meg kozuton igazoltatas / buntetes celjabol. Nem vagzaljak az autosokat. Viszont amikor egyszer szorakozohelyen balhe volt akkor 2 (ketto) perc alatt ert ki kb 12 rendor es vitte el a balhezokat. Nem volt az hogy ez nem a mi korzetunk es stb. Ezzel szemben magyarorszagon 8 rendor all egyetlen traffipaxnal es szivatnak mindenkit ahogy ernek. Ha valamidet ellopjak vagy megvernek akkor nincs eleg emberuk intezkedni / foglalkozni veled. Szoval ahogy a posztiro es veli...elmehetnek a jo kurv@ anyjukba egytol egyig ott.
A minap tettem közzé egy felhívást a blogon, melyben arra kértem a vállalkozó szelleműeket, hogy állítsanak össze egy listát arról, miért szeretnek abban a városban élni, ahol éppen laknak, mi az, amit vonzónak tartanak benne. (Az ötletért még egyszer köszönet Gabuschka…..
Jó régen, jó négy és fél éve annak, hogy Öreghaver egy posztban megírta, miért és hogyan pakolt össze ötven fölött és vágott neki a határátkelésnek. Akkor a munkahelyén nem nagyon vették komolyan, (megkapta azt is, hogy hova menne ő, a „vén hülye”), ám mégis sikerrel…..
Nagy avokádó hiányt és drágulást prognosztizálnak. Egyrészt a drognál is jobb üzlet a drogbáróknak, másrészt nagyon sok fa pusztult el idén. Addig együk, amíg még kapható! Az elsőt leszólta a feleségem, a másodikért rajongott. Most hogy igazodjon el az ember rajta? (Tök…..
RoxyCRX 2017.10.01 11:35:27
@látjátok feleim szümtükkel: Nekem teljesen mas az avokadkrem, igaz en az egyik mexikoi haveromtol kaptam a receptet....

1 erett nagy zold avokado
1/2 paradicsom
1/2 lime leve
3 szal friss koriander
6 friss nagyobb mentalevel
1 pici gerezd fokhagyma
So
Feherbors

A mentat meghamozzuk, kockara vagjuk, talba tesszuk, szetnyomkodjuk villaval.
A paradicsomot nagyon aprora (szinte puresitve) vagjuk a korianderrel es mentaval egyutt (nem kerjuk ossze az avokadoval egyellore) es ennek a tetejere rapreseljuk a lime levet majd sozzuk borsozzuk. En ezt a vagodeszkan szetapritott, kiteritett pepre szoktram tenni. 10 percet allni hagyjuk, majd osszekeverjuk az avokadoval. A pici gerezd fokhagymat szetpaszirozzuk es hozzakeverjuk. Amugy a fokhagyma el is hagyhato, izles dolga.
RoxyCRX 2017.10.01 13:27:41
@RoxyCRX: Hmmm...."a mentat meghasmozzuk..." Gratula milyeh hulye vagyok..persze az avokadora gondoltam... ;-)
RoxyCRX 2017.10.01 13:30:39
@Andrass9: nem lesz erezheto a menta durektben....inkabb egy kellemes friss izt ad neki.... Vagy nincs mas lehetoseg...uj feleseg? :-D