Regisztráció Blogot indítok
Adatok
e-lisa

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ezt a hétvégét már megint térdre hullva töltötte a lelkem... nem tudom jobban megfogalmazni. a pénteki suli és a szombati lídia konferencia váltotta ki ezt belőlem. egy gondolat, egy mondat, egy találkozás mind-mind okozhat ilyet. a testem megy, eszik, iszik, beszél, olvas, vásárol,…..
myjesus az igazi rád vár 2009.11.11 08:00:00
hazánkban tudtommal még csak egy gyülekezetben volt tisztaság-gyűrű alkalom. ezen a fiatalok fogadalmat tettek arra, hogy házastársukra tisztán várnak, és hűségüket a házasságban is megőrzik. elkerülve ezzel lelki sebeket, korai terhességet, nemi betegségeket, kihasználtságot,…..
egy tál étel Mascarponés tészta 2008.04.05 09:13:31
Egyik főkedvenc gyorsételem a mascarponés tészta (többnyire spagetti, de ez egyéni ízlés kérdése). Alapesetben kell hozzá tészta és mascarpone vagy tejszínes krémsajt. A legolcsóbb tisztességes mascarpone a szarvasi, ez nem sokkal drágább, mint a legolcsóbb tisztességes…..
Benei Péter (a képen kalapban) vendégposztja, fogadjátok szeretettel. Péter nagy palóc, már kiskorában is nagy palóc volt és nyulai is palócok. Péter, mint minden palóc, szeret főzni, a rusztikus ételek, a robusztus tészták és desszertek híve. Palóc főző leckék 1. Kezdjük,…..
A 2009. október elején rendezett Kreatív Dicsőítők Találkozója (KREDIT) egyik műhelyébe látogattam el – a reklámfilm stábhoz. Egy 19 éves fiatalember serénykedett a filmfelvételnél – Géczy Áron. Őt kérdeztem arról, hogyan érzi magát a kurzuson.   -Most vagy…..
myjesus szülinap 2009.09.10 23:26:00
ma volt a szülinapom. a harmadik. :) három évvel ezelőtt merítkeztem be angliában. az ott töltött kilenc hónap alatt ismertem meg jézust, isten életemre vonatkozó tervét. azt, hogy "úgy szerette isten a világot, hogy az ő egyszülött fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne…..
anyám egyszer megkérdezte, ha az kell az örök élethez, a mennyhez, hogy az ember elfogadja jézust, mint személyes megváltóját, akkor miért nem hall mindenki jézusról, hogy el tudja fogadni? kisebb kutatásba kezdtem. ma már minden nép hallhat az úr jézusról, mert minden országban…..
myjesus szent éhezés, akarlak! 2009.07.23 12:49:00
édes drágám névnapjára egy nagyon érdekes könyvet kapott a szüleitől: jentezen franklin írta a böjtről. reggel a buszon bele is temetkeztem. a bookline így ajánlja a művet: „a böjttel ma is, mint ahogy a történelem során mindig, szellemi, lelki és fizikai okok miatt is…..
3mózes 20:13 „és ha valaki férfival hál, úgy a mint asszonynyal hálnak: útálatosságot követtek el mindketten.”   úgy vélem, isten nem azért ellenzi a homoszexualitást, mert valami jótól akar megfosztani minket. hanem azért, mert tudja, olyan csodás, bensőséges…..
apai nagyapám nem semmi ember volt. konok, kemény, akiről minden rossz lepattan. de a jó is... kis szeretetmorzsát akkor szórt el csupán, amikor viszont nem is számított rá az ember. hetven-nyolcvan-egynéhány éves korában például bebiciklizett a békési piacra, ahol engem, a…..
elcsíptem egy beszélgetést a metróban. egy nő. „nem tudom, minek ragaszkodtam a második gyerekhez, csak a baj van vele. nem tanul. tizenhat évesen van egy barátja, hol itt alszanak, hol ott, és hiába mondom neki, hogy ez nem helyes, meg sem érti, hogy miről beszélek.”…..
myjesus ima és ujjak 2009.08.26 09:45:00
a kezünkön lévő ujjak emlékeztetnek minket arra, kikért kell imádkoznunk. egy kedves bibliodrámás barátosnémtól kaptam (köszi, andi!):"a kezünkön lévő ujjak emlékeztetnek minket arra, kikért kell imádkoznunk.hüvelykujj: a hozzád legközelebb lévő ujjad. imádkozz…..
myjesus halál után kettőspont 2009.08.28 10:44:00
kedden a margitszigeten tartottuk meg havi lídia imaestünket. az én ötletem volt, mert miért is legyünk a négy fal között, ha kint is imádkozhatunk a szabadban? a telefonomról hallgattunk dicsőítő zenét kihangosítva, majd énekeltünk is (a kis dombon ültünk, talán…..
Megint nem indul el! – haragtól dagadó indulattal mordult fel Albert, aki épp a számítógépén próbál egy játékot elindítani. Sajnos, a gépe gyakran megbízhatatlan volt. Ilyenkor néhány alkalommal újra és újra megpróbált életet lehelni a „kedvencébe” és ha…..