Regisztráció Blogot indítok
Adatok
walkertexasranger

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Országgyűlés 2012. június 4-én fogadta el, és alig egy hónappal később, július 3. napján már hatályba is léptette a médiatörvény módosítását. A módosítások érintették az ún. „magyar kvótára" vonatkozó rendelkezéseket is, amelyek eredeti célja az volt, hogy a…..
walkertexasranger 2012.07.23 22:37:31
@Tomi from Space: én ugyan nem :)))
walkertexasranger 2012.07.22 22:23:25
Rádiós vezetőként véleményem szerint maximum 5% magyarzene-arány lenne reálisan kötelezhető.

Hozzáteszem, hogy ez a rádiók célcsoportjától és arculatától is függ. Egy MR2-Petőfi Rádiónak nyilván menne a 35% magyar nyelvű dalokból is, de a mainstream zenei adók ezzel nem tudnak mit kezdeni, főleg azok, amiket a fiatalabb korosztályra pozícionáltak, ebből adódóan frissebb dalokat adnak.

Már így is túlzottan beleszól a médiaszabályozás a rádiós programstruktúrákba, nemzetközi szinten nincs rá példa, hogy ennyi felesleges, értelmetlen, hallgatótaszító elemet kelljen sugározni, mert csak. Mert valakinek ez az érdeke, vagy mert a törvényhozók szerint ez szakmailag így jó.

Rettenetes magyar zenék vannak. Az underground szférában fellelhető egy-két igényes szerzemény, de a magyar popzene katasztrófa. A legtöbb producer nem ismeri a nemzetközi trendeket, aki meg ismeri, az nagyrészt nem képes megfelelő minőséget előállítani. Csak ha sok pénze van, akkor megveszi a VIP csomagot a VIVA TV-n és vele együtt n db tévés játszást és promót.

Negyedévente lehet egy-egy vállalható magyar popdalt találni, mely nem színtiszta elkapcsolási faktor. Ezek zöme is angol nyelvű.

A zenészek sírása miatt most nemcsak a zeneipar van szarban, hanem a rádiós iparág is. Köszönjük!

Jobb zenét kéne csinálni srácok, figyelni kéne, hogy mi megy külföldön, elérni azt a színvonalat és akkor ha 1% lenne a kötelező magyarzene-arány, akkor is tele lennének magyar dalokkal a rádiók.

Így most megint kiskapuzás lesz, csak úgy mondom. A kötelező magyar zene este és hajnalban fog menni, a kiemelt sávokból pedig kiszorul. Ha meg tovább sírtok és a drive timeokban is kötelező lesz a szart játszani, akkor meg előbb utóbb bezárnak a rádiók és még ettől a kevés jogdíjtól is búcsút vehettek.