Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tideirahib

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma D.V. története következik, aki angol szakos bölcsészdiplomával a zsebében indult neki „teljesen kiábrándulva” Magyarországból Angliának, hogy ott bébiszitterként próbálja megalapozni jövőjét. Történetébe ott kapcsolódunk be, amikor hosszas és pozitív kicsengésű…..
tideirahib 2012.08.08 11:09:49
@Sziszkanya: Azért szerintem nem ennyire egyszerű ez az egész..
Én ugyan bébiszitter nem voltam, de van két gyerekem, no meg időnként vigyáztam más gyerekeire. Azt nagyon is eltudom képzelni, hogy egy olyan gyerek, akire bizonyos időközönként más vigyáz, egy idő után besokkal, aztán ember legyen a talpán, aki tud bánni vele. Ki tudja milyen hatások, ingerek, élmények érték nap mint nap, a különböző mentalitású bébicsőszök révén. Persze, akár profitálhat is egy gyerek belőle, kaphat sok-sok pluszt egy idegentől, akár még többet is mint egy elfoglalt, frusztrált anyától.
De az én meglátásom az, hogy egy gyereknek ahhoz hogy biztonságérzete legyen nagyon is fontos az állandóság, egy jól kialakított napirend. És nem tudom azt elképzelni, hogy ahol egymásnak adják a kilincset a felvigyázók, ott ilyen kialakulna, még a legjobb szándék ellenére sem. Mi lenne a megoldás?
Ugyanaz az ember vigyázna a gyerekre hosszú éveken át? Na, ez sem biztos hogy a legjobb, hiszen akkor meg túl szoros kötődés alakulhat ki a gyermek és a bébicsősz között, pláne ha egész nap ő vigyáz rá. Ténylegesen be kelllene tartani azt, amit a szerződésben leírtak, napi 4-5 óra munka, és anyuka is vegye ki a részét a gyereknevelésből, szeretgetésből, ne csak úgy "legyen" neki gyereke..