Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DANI

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon rég nem írtam semmit a blogba, pedig azt terveztem, hogy a karácsonyi időszakot telenyomom mindenféle lelkiismeret furdalást keltő bejegyzéssel, de annyira beszippantott az ünnepi készülődés, hogy esélyem sem volt.  De azért nyitott szemmel jártam, kerestem a témákat,…..
A GI diéta, mint az a neve is mutatja a Glikémiás Indexen alapul. A GI egy elég egyszerűnek tűnő fogalom, de annál bonyolultabb a valóságban. Leegyszerűsítve azt mutatja meg, hogy az adott élelmiszer a tiszta szőlőcukorhoz képest mennyire emeli meg a vér szőlőcukor tartalmát.…..
DANI 2014.11.03 09:08:07
Ez a diéta valóban tudományosan megalapozott, és nem is olyan bonyolult. Benne is van a cikkben, melyek az alacsony és melyek a magas GI értékű élelmiszerek. Mi több mint 10 éve ajánljuk cukorbetegeknek és fogyni akaróknak. A honlapunk: www.gnldclub.hu
Ha leegyszerűsítve az élelmiszereket a fűtőanyagokhoz hasonlítom, az alacsony GI értékű olyan, mint a keményfa, a magas olyan, mint a szalma, vagy a benzin. Egy kályhában az egyik órákig adja a meleget, a másik ellobban. Más a közérzetünk, ha folyamatosan van meleg, és más, ha ingadozik. Ráadásul az utóbbi esetben a szervezet igyekszik elraktározni a fölösleget - zsír formájában. Természetesen emellett sem zabálhat aki fogyni akar, tehát van jelentősége a kalóriának is, de könnyebb tartani, ha nincs az embernek komoly éhségérzete. Van egy pici, pénztárca méretű füzetünk, a 100 ajánlott és 100 nem ajánlott étellel, de rövid idő után már ránézésre tudjuk egy ételről, hogy melyik. Sokkal egyszerűbb, mint a kalóriát számolgatni.
TComment Legyen ingyenes a BKV! 2013.07.24 06:45:00
Nem a következő kampány egyik kispártjának demagóg lózungja ez, hanem egy valós lehetőség. Máshol már meglépték. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
DANI 2013.07.24 12:59:42
A jelenlegi gazdasági helyzetben, és főleg az erre hivatkozó, sokszor ész nélküli spórolás miatt ennek a cikknek már a címe is irritáló az illetékeseknek. Másfél éve még Budapestre bevezethető útdíjjal borzolták a kedélyeket. Akkor több helyre (Vitézy, Tarlós, Orbán)is elküldtem a javaslatomat, ami szerintem elakadt a megfelelő szűrőkön, válaszra se méltatták. A lényege (terjedelmi okból leegyszerűsítve): a havi, heti, vagy napi bérlet legyen érvényes a tulajdonosnak a BKV-ra, és ez egyben a tulajdonában levő autó útdíja is lenne. Vagyis akár járok BKV-val, akár autóval rongálom Budapest útjait és levegőjét, ugyanannyiba kerülne. Mivel - az agglomerációból bejárókkal együtt - sokkal több az autótulajdonos, mint a bérletes, ebből több bevétel származna, akár csökkenteni is lehetne a bérlet árát. A többletből épülhetnének a bérleteseknek ingyenes P+R parkolók. A jelenlegi bérleteseknek ez nyilván jó lenne. Aki autóval jár, és néha BKV-zik, annak lehetne belőle többletköltsége, de ha gyakrabban letenné a kocsit, hamar meg tudná spórolni a bérlete árát. Szerintem még annak is megérné, aki csak kocsival jár, (mint én is) mert a csökkenő forgalomban jelentős utazási időt takarítana meg. Csak a bliccelők veszítenének - 30%-osra becsülik az arányukat. Nagyon leegyszerűsödne az ellenőrzés: az autópályán használt rendszám-leolvasókkal. Ebben az esetben akiknek nincs autójuk, vagy pl. vonattal, repülővel jönnek Budapestre, valóban ingyen használnák a BKV-t, de az ő arányuk még mindig sokkal alacsonyabb lenne, mint a jelenleg bliccelőké. Az, hogy munka nélkül maradna sok ellenőr, nem lehet szempont. Amikor bevezették a villanyt, akkor munka nélkül maradtak a lámpaoltók. De lehetne értelmes munkát találni nekik a P+R-ekben, és Budapest rendjének, tisztaságának javításában. Az biztos, hogy ha a turistákat méregdrága jegykezelő rendszerek és rosszkedvű ellenőrök helyett ingyenes utazással várnánk, szívesebben jönnének, busásan megtérülne az általuk a BKV-nak okozott veszteség. Több embert vonzana, mint az a tervezett szupermodern komputeres kártyás jegyrendszer, amilyen a világon alig van. Nincs olyan turista, aki azért jön ide, hogy egy ilyet kipróbálhasson.
Leírtam. Hátha elolvassa valaki, aki tehet érte, hogy megvalósuljon. Aztán lehet, hogy ez ugyanúgy illúzió, mint a cikk címe.
TComment A zöld Merga titka 2012.07.15 10:32:00
Ha úgy vesszük, negyven éve ismerem ezt az autót. És most már az enyém. De ez még semmi, van egy ok, ami miatt végtelenül sokat jelent nekem. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..