Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zipzarkiller

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves JJ és mindenki más!Már lassan egy éve, hogy rátaláltam az oldalra, és nagyon megdöbbentem azon, amiket itt olvastam a JT vallásról és annak „kulissza titkairól”. Addig azt hittem, én ismerem ezt a vallást, de elég nagy pofáraesés lett a bizalmam vége. Most azért írom…..
Zipzarkiller 2013.09.03 13:20:31
@Cogito.:
Én nem írásszövegek ellenmondásáról beszéltem hanem egy továbbgondolt értelmezés ellenmondásairól a Szent Írás ihletett verseivel. pl.: Jézus teremtett, avagy ő Mihály főangyal de rengeteg írásszöveg arról tanúskodik hogy egyrészt angyalokat nem lehet imádni márpedig a tanítványai és az anygalok is imádták őt másrészt ő Isten sőt azonos tulajdonságokkal rendelkezik mind Jehova lásd pl.: a következő letölthető dokumentumot itt:
jehovatanui.blog.hu/2011/08/12/olvasnivalo_45

Sokunk e dokumentumon érvelésén elgondolkodva kezdtük megvizsgálni az Őrtorony irodalom és a szentírás mondanivalója közötti ellentmondást.
Zipzarkiller 2013.09.03 13:21:36
@sefatias: Szeva cimbim.
Zipzarkiller 2013.09.04 13:07:53
@Cogito.: Az, hogy te emberként gondolkodsz és semmi olyat nem tudsz elképzelni aminek semmi köze a primitív emberi léthez az nagyon megnehezíti a konklúziók levonását. Pl: hogy Isten egy összetett személyiség, aki jelen tud lenni 1x-re több helyen, jelen tud lenni a benne hívők indítékaiban, sőt tud az összetett személyiségen belül egy másik részéhez szólni vagy imátkozni, s ez a része fel is támasztja őt. Erről mind tanuskodik valamilyen értelemben a Biblia.
Történelmi adatok Jehova Tanúinak: A Golden Age (Aranykorszak - majd Vigasz, ma Ébredjetek!) 1923. január 3., 214. oldalán (angolban) található az Őrtorony Társulat képviselőinek egyik nyilvános állásfoglalása a védőoltásokkal kapcsolatban. E korai időszakban, mindenfajta…..
Zipzarkiller 2013.07.29 21:57:16
Hozzászólsom 2-1
Na ez a téma kicsit hiányos itt.
Ha megengeditek rávilágítanák más nézőpontból is.

Először is addig rendben van a cikk, hogy a társulat a vérkérdéssel kapcsolatban kicsit elfogultan közelítette meg az oltás kérdéskört...

...de viszont ha az egyes oltásokat avagy a betegségek bontásban nézzük az alapanyagokat amiből az oltások készülnek ott igen is megjelenik az alumínium vagy is pontosan alumínium-kálium-szulfát amit a jelenlegi és a korabeli oltások is tartalmaztak és köztudottan az emberi szervezet számára mérgező. (egyébkén nem ez az egyetlen mérgező anyag az oltásokban) Bár ennek sok köze nincs a vérkérdéshez, de csendben jegyzem meg hogy a társulat azért már ezekben a korai időkben felhívta erre a figyelmet még ha nem is pont a legjobb módon. A mai napig a DiPerTe és DTaP oltásokban amiket egyszerre adnak be, benne van a alumínium-kálium-szulfát összetevő ami csecsemőknél súlyos oltási szövődményeket okozhat.

Csak mellékesen jegyzem meg hogy csak Magyarországon nincs a védőoltások kritikai irodalmának igazán bő irodalma kivéve Neil Z. Miller - Védőoltások c. könyve Kétezeregy Kiadó, amiben a szerző amellett érvel hogy alapvetően a védőoltások nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket mert különböző vizsgálatok tanúsága szerint a betegségek a jobb lakáskörülmények és higiéniás viszonyok javulása miatt szűntek meg nem az az oltások hatására.

Ellenben a védőoltások alkalmazása által jelent meg az autizmus a szamárköhögés elleni oltás palackjából szabadulva, valamint az AIDS is egy majomvese tenyészetből indult "világhódító" útjára polió-oltóanyagokat fertőzve, folytathatnám a krónikus fáradsággal és az autoimmun betegségekkel amelyek szintén oltóanyagok szövődményeiként jelentek meg.

Magyarul sokat nem nyertünk inkább kifejezetten vesztettünk, hogy megkerültük az immunrendszert.

Visszatérve az álomóniumra :) régebben (80-as évek) a menzák konyháinak edénykészlete is bőven tartalmazott ilyen alapanyagú edényeket ennek veszélyeiről álljon itt egy cikk részlete a kockázatos.hu oldalról:

"Hogyan jut be szervezetünkbe?
...A gyerekek kis mennyiségű alumíniumnak lehetnek kitéve az oltóanyagok révén. Mindemellett kis mennyiségben az alumínium a szervezetbe juthat a főzés során is, az edényekből történő kioldódás útján...

...A kitettség és az egészségügyi kockázat mértéke milyen tényleges veszélyforrást jelent a lakosság számára?

Lenyelés, belélegzés és bőrrel való érintkezés során csak nagyon kis mennyiségű alumínium kerül a véráramba. Ugyanis a tápcsatornából csupán az alumínium 0,1–0,3%-a szívódik fel és ennek több mint 95%-a a vizelettel kiürül, további 2%-át az epe választja ki. A szervezetben maradó alumínium viszont a csontokba kerül. A lapos csontokban a felezési ideje 1,4 év, a csöves csontokban 29 év.

Az alumíniumnak való kitettség általában nem káros, csak nagy mennyiségű expozíció esetében. Azon munkásoknál jelentkezhetnek tüdőproblémák (köhögés, abnormális mellkas röntgenkép), akik nagy mennyiségű alumíniumport, alumíniumfüstöt lélegeznek be. Ilyen esetekben az alumínium idegrendszeri hatásait is kimutatták [31].

A háztartási alumínium edények, serpenyők használata akkor kockázatosabb, ha valamilyen savas ételt készítünk el bennük. Például a rebarbara vagy a paradicsomszósz alu-edényekben való elkészítésénél, akár 300-400 mg/l alumínium tartalommal számolhatunk. Az edényekből kioldódó alumínium a napi alumíniumbevitel 20%-át teszi ki. A tealevelek alumínium tartalma 500-1000 mg/kg, és a belőle főzött teáé 4,5-6 mg/l közé tehető. Elsősorban az idősödő szervezetnél fontos, hogy minél inkább korlátozzák az alumíniumbevitelt. A magas alumíniumtartalmú anyagok (pl. antacidok*) magunkhoz vétele főleg citrusfélék fogyasztása mellett jelent tényleges egészségügyi kockázatot.

Az édességek, csokoládé révén a gyerekek fokozott alumínium kitettségével kell számolni.

Az alufólia a levegőn oxidálódott, felülete inaktív."
Zipzarkiller 2013.07.29 21:57:53
Hozzászólásom 2-2
antacidok: (savlekötő gyógyszerek)
A jomtom.hu oldal ezt írja erről:
Gyomorégés - reflux - savlekötés: a nagy átverés c. cikkben.
"A savlekötő gyógyszerek a B-vitaminok óriási rablói, főleg a B12 vitaminé.
Gyakorlatilag szinte minden B-vitamint elszívnak a szervezetből.

Összpontosítsunk a B12-re, mert az idegeknek erre van szüksége.

Amikor bevesz egy gyomorsav lekötő gyógyszert, rövid időn belül szervezetéből kezd elfogyni a B12 vitamin. Amikor teljesen kimerül a vitamin, idegrendszere kezd összezavarodni. Az ujjaiban és lábujjaiban tűszúrásokat érez. Idegbetegséghez hasonló tüneteket tapasztalhat.

B12 szükséges az energiához, ezért erős fáradtságot és gyengeséget kezd érezni, különösen a karjaiban és lábaiban. Kiszárad a nyelve és a szája, és nem képes több probiotikumot előállítani. B-vitaminok szükségesek a természetes flórához.

Emésztési problémái lesznek, habár emésztési probléma miatt vette be a gyógyszert. Ez a teljes átverés. "

Az én gyerek koromban állítólag az hír járta hogy az én generációm azért lett olyan 'colos' - rengeteg, a szülei magasságához képest, magasabb gyermek született akkoriban, mert álomónium kondérokból etettek minket az iskolákban, hogy ebből mi igaz azt nem tudom sajnos.

Összefoglalva:
A társulat kissé elfogult volt de új veszélyekre figyelmeztette olvasóit a korai időkben, bár ezt elég aljas módon közvetítette olvasói felé. Lehet akkoriban a gúnyolódás volt a trendi módszer.
Zipzarkiller 2013.07.29 22:05:52