Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SiDor

0 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát akkor beszéljük meg ismét ezt a dolgot, mert az érdeklődés nem szűnik - részünkről sem. Sokadik rész. Elsősorban lépjünk túl a szokásos alaptételeken: Félmillió: vagy igen, vagy nem - akár több is lehet az új állampolgárokkal együtt, mindegy. Kitűnő: na ez már…..
SiDor 2013.12.27 17:40:27
@Huple macskája: Szívemből szóltál....pedig itt sem és otthon sem én/mi visszük a kukákat!
A dolog úgy áll, hogy Andor nekiindult Afrikának, ám mielőtt elindult volna, megígérte, hogy rendszeresen bejelentkezik majd az útjáról. A mai az első posztja, melynek érdekessége, hogy nem egyszerűen egy útibeszámoló, második fele ugyanis egy interjú két, Dohában élő és…..
SiDor 2013.11.12 10:11:00
@Mirjam2: Nincsen írni olvasni nem tudó takarítónő Magyarországon. Ha lenne is ugyanannyit keresne mint nem analfabéta társa. Olyan 100 huf körül. Itt (UAE) a takarító/kertész/mindenes személyzet illetve az utcán/építkezésen dolgozók olyan 500-750 aed között keresnek, illetve a lakás levonás után ennyi marad nekik. 1000 aed olyan 60.000 huf. Nem, nem keresnek többet mint odahaza, különösen az építőiparban dolgozók nem. Arról már nem is beszlve, - ahogyan te is íród - a lakást fizetik a munkaadók. Biztosítalak, hogy sem te, sem én nem szeretnénk ott lakni, ahol ezek az emberek. De egy magyar segédmunkást vagy takarítónőt sem tudnál rá venni, hogy ilyen tömegszállásokon éljenek. Rossz volt az összevetés.
SiDor 2013.11.12 10:11:17
@T1GRIS: " Nos, akkor rossz hírem van, mert: nekem a toleranciába nem fér bele a fájóan nyilvánvaló ostobaság és robotszerű működés tolerálása. " ...ezért most külön dicséret, mert így rendelési idő előtt kellett ez a kis mosoly ide a szájsarkamba.
SiDor 2013.11.12 12:03:37
Távol a fikától Évértékelő 2013.09.30 23:00:00
Velkám bekk evribádi. Kereken egy éve történt, hogy egy azóta is ambivalens megítélésű szeptemberi napon felszálltam a Qatar Airways Budapest-Doha járatára, hogy életem új fejezetének helyszínére repítsen. Ez a kerek évforduló remek alkalmat kínál arra, hogy mérleget készítsünk az elmúlt évről.…..
Ha már Ramadán van, akkor ma látogassunk el az Egyesült Arab Emirátusokba, Fikus Kukisz segítségével. Korábban (még a kezdeti időkben) írt egy posztot, most újjal jelentkezett, a leírtak nem minden tanulság nélkül valók. „Mivel az új Határátkelő-oldalon nincs még…..
SiDor 2013.07.15 14:34:29
@hagyma: Te mit olvastal? Azt irta a poszter, hogy NEM talalkozni reszegen duvadkodo hanyo ordibalo csavokkal. Nem pedig azt, hogy fejmosast kap. Kapna, de nincsen ilyen....kapisi?
SiDor 2013.07.15 15:19:06
@smile750: Sharja is erdekes dolog...konzervativ meg minden, de a mi fiaink (Al Ain Amblers rgby club) olyan mokanyosan be tudnak ott mindig rugni meccsek utan, hogy az elkepeszto(expatok ugye). Szoval a nagy alkohol tilalom ellenere a mi kivalo Sejk Zaidunk ugy dontott, hogy a rugby klubban marpedig lesz bar(pub, ahogy tetszik)...mert o szereti ezt a jatekot es a krambokat a kik jatsszak, azok meg szeretnek inni. Lehet, hogy nekik lett a Sharja rock radio is.:) De azert en azt hiszem arrol van szo, hogy valami Sharjaban elo expat uzemelteti azt a radiot. Hogy nalunk miert megy el az adas arrol lovesem sincsen, szerencsere csak heti egyszer kell latogatast tegyek a kies Khalifa Citzben. Na azt az egy napot nagyon utalom. De az Emiratusok (Emirsegek? ) nem olyan rettenetes mindent osszevetve. Ha az lenne mar elhuzagoltam volna.
SiDor 2013.07.15 15:22:30
@smile750: Olaj igazabol csak ADben van, marmint jelentos mennyiseg. Viszont ami nekem tetszik, hogy a szegeny rokonoknak adnak egyeb munkat. RAK pl szuper porcelanokat gyart es nagyon jo minosegu halakat lehet onnan szerezni nagyon jo aron, mar ha valaki szereti a halat...en igen:)
Görögországról sajnos manapság mindenkinek a válság és a kaotikus helyzet jut az eszébe, így különösen érdekes, miként élik meg az ottani mindennapokat az emberek. Ebbe nyerhetünk ma részletes bepillantást Pink Elephantnek köszönhetően. (A képeket én…..
SiDor 2013.06.09 13:30:45
@Pink Elephant: Merkel egyik ilyen "kis megszolalasa" meg ugy 2010-11 tajekan az volt, hogy Gorogorszagnak van tobbezer szigete, adjon el beloluk. Nemetorszag szivesen venne meg pl. Corfut....a barban neztuk CORFUN a viccesnek szant felszolalast a TVn keresztul En azt hittem a vendegeim menten strokeot es/vagy infarktust kapnak. Meg a malakizmenie volt a legfinomabb jelzo, de az biztos, hogy odahaza Angelan ugralt akkor a gatya rendesen. Szoval igen sokat tett azert, hogy ellenseg kep lehessen belole. Nalunk az emberek nagy resze meg mindig hisz ebben az IMF maffiaban, a gorogok legalabb mar nyiltan utaljak az egesz elcseszett rendszert.
SiDor 2013.06.09 13:33:19
@cougarcat: Baromsag ahogy van.
SiDor 2013.06.13 10:32:49
@Pink Elephant: igen, maradtunk...a krizis elkuldott minket...konkretan es atviott ertelemben is khmmmm...melegebb eghajlatra:)
A mai írás számomra a beilleszkedés néha rendkívül nehéz és bonyolult folyamatáról szólt, éppen ezért egy tulajdonképpen egy nagyszerű küzdelem krónikája. Zs. írásának helyszíne Németország, de valami azt súgja, sok más hely is lehetne. „Ha nagyon az elején akarom…..
SiDor 2013.05.19 14:17:56
@Neon Fu: Egy jo kis svajci posztot nagyon szivesen olvasnek a magam reszerol!
A cím alapján több országról is szólhatna a mai poszt, de ezúttal Hollandiába megyünk. Miután Nyulz of the world tegnap hiányolta az országokat bemutató posztokat, ma egy olyan írás érkezik Ego Altertől, amelyből kiderül, miként segíti az adórendszer a külföldi diplomások…..
Talán elég is, ha annyit írok a mai poszt elé, hogy szerzője Sámán (korábbi posztjait itt, itt és itt olvashatjátok el), aki ezúttal is egy nagyon érdekes írást küldött. Igaz, sámáni hosszúságú, de érdemes elolvasni, mert nagyon jól világít rá arra, hogyan is állnak hozzá…..
Bevallom, örömmel olvastam a mai történetet, mert kicsit más szemszögből mutatja be Magyarországot – kicsit talán másképp láttatva a mindennapokat. Írója, Móni, angol férjével 36 év után költözött vissza Magyarországra, és bár akad, ami nem tetszik neki, most mégis…..
SiDor 2013.05.13 12:09:06
@chocco channel: ...rozmar....ezen jot nevettem...Simon a 'kerek egy sort' on kivul meg tudja a gombaleves, homlok, monguz kifejezeseket...mert ugye ezek elengedhetetlenek a mindennapi eletben. De lenyegeben barmit mond, vagy probal kimondani egy katyvasz az akcentusa miatt....viszont szet lehet rohogni magunkat es ez is valami. A legjobbak az athallasok...mint pl. Komolyan mondom.....Come on you mango....ami persze semmit nem jelent, de eleg viccesen hangzik.
A külföldi munkavállalás és letelepedés egyik legnagyobb toposza (talán csak az „itt sincs kolbászból a kerítés" mérhető hozzá) a „menekülj, ha magyart látsz!". Miközben valószínűleg sok igaz tapasztalat van e mondatban, azért néha jó látni, hogy ez nem valamiféle eleve…..
Határátkelő Mi kell Angliához? 2013.05.05 06:53:00
Alázat, nyelvtudás és az ország szokásainak, írott és íratlan törvényeinek betartása hiányában szinte előre jósolható a kudarc – írja Gábor két és fél év tapasztalat után. Egy étteremben kezdte, mert valahol el kell kezdeni, azóta vezető fejlesztő egy webdesign cégnél.…..
SiDor 2013.05.11 11:05:54
@gabor_082: Nekem nagyon tetszett es igen, nekem teljesen atjott a diplomas resz is. Sok sikert, nem feltelek, neked sikerulni fog akarmit is tervezel! (raadasul a most atkelni vagyoknak szerintem ez a fajta poszt pl. nagy segitseg, mar, ha elolvassak es megfogadjak a tanacsokat.)
SiDor 2013.05.11 11:22:55
@ZOH: Pontosan!
... az kétszerre lép, írja mai szerzőnk, Dóra, aki így is tett. Sokáig dolgozott Korfun, ám a válság elsodorta a munkát, őt pedig egészen egy dubaji állatorvosi klinikáig. Ennek ellenére az álma (angol párjával együtt) továbbra is az, hogy egyszer majd rendbe jönnek a dolgok…..
SiDor 2013.04.29 16:14:55
SiDor 2013.05.06 10:18:41
@hagyma: ...es dadammm Marai a magyar erettsegi(az egyik). Szerintem Magnas Mihaly keze lehet a dologban.
SiDor 2013.05.06 10:24:24
@DieNanny: A kopeny rajta volt. Rajta neki a nagy mohammedi testen, kibujni gondolom nem tudott belole, szal levagta azt a reszt amin a macska szunyalt es osszeszabdalt kopenyben ment a dolgara...vagy nem tudom.

Egyedul a saluki volt elfogadott, gondolom, mert vadaszni azert szeretnek ebben remekul jon a solyom es a saluki, mert macskaval eleg vidam lenne vadaszni.

Gondolom en.
Nos, kedves modoroskodók, ma alaposan belecsapunk a lecsóba. Törzslátogatóink minden bizonnyal már ismerik Blassius barátunkat, aki szerény meglátásom szerint egyszerűen egy zseni. Nem elég, hogy gyémántkemény kommentjeivel simán háttérbe szorítja középszerű kis posztjainkat,…..
A méltán népszerű Szkepticista Gyülekezet ma a Kobak Klub rendezvényének keretében népszerű történelmi legendáriumokat zúz szét a tudomány, ráció, világosság és európaiság jegyében. A szélsőjobb magyarországi elburjánzásával a történettudomány területén is…..
SiDor 2012.12.19 19:38:07
@Juraviel.Ihuan.Bedvin: Akkor ezért itt ez a rengeteg barom? Nem értettem, hogy honnan jött össze ennyi. Én is csak olvasni járok ide és eddig megszoktam, hogy azért az esetek többségében tudja a kommentelő, hogy hol jár. Arra mindenesetre jó volt a poszt - már azon kívül, hogy betegre röhögtem magam - hogy megint kiderüljön: teljesen mindegy, hogy melyik oldalon áll, ha valaki egy fasz az egy fasz és kész. Oldaltól, vallástól teljesen függetlenül.
A Közel-Kelet országai mindig kicsit titokzatosnak tűnnek az egyszeri európai ember számára, hiszen nehezen tudjuk a saját kulturális berögzültségeink segítségével elképzelni, milyenek is lehetnek a mindennapok egy ilyen országban. Ezért is jó olvasni Abaya írásait, hiszen…..
SiDor 2012.12.18 12:42:01
@abaya-oman: Ertem.
SiDor 2012.12.19 08:31:35
@pappito: Szerintem a Karacsonnyal pont az van mint az UAE-ban. Kisebb mertekben talan, de azert jelen van. Itt a Hotelben ahol eppen vagyok, van konkretan ketto bazinagy karacsonyfa. Hol a jinggle bells szol, hol a stille nacht(nekem svab a csalad, ez mar csak stille nacht marad) En - itt is - ugy latom, hogy nincsen kulonosebb gondjuk a keresztenyseggel, a karacsonyi oruletet meg kimondottan elvezik akar a helyi csaladok is. Az expatok pedig mindenkeppen. A mi kornyekunkon rengeteg az angolszasz, ok mostansag egyik karacsonyi partyrol a masikra jarnak.
(Ugyhogy en pont most maradok le a cegem Karacsonyi bulijarol, amennyiben itt Omanban varom a vizumom elkeszultet, hogy vissza mehessek.)
Nekem mindenesetre tetszik, hogy ilyen sziklas meg hegyesvolgyes itt minden:)