Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Expatblog

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igen, most már publikus: hazaköltözöm Gibraltárra. 9 hónapja személyesen is van lehetőségem megtapasztalni azt a fordított kultúrsokkot, melyről évekig külföldön élt, majd hazaköltözött klienseim beszámoltak – ekkor költöztem vissza Magyarországra közel 4 külföldön töltött év után. Többször…..
Expatblog 2017.05.15 07:47:10
@Warlimont: Inkább legyen hamis a mosoly, mint őszinte a gorombaság!
        A horthysta kókler Molnár Attila Károly izéjét (jogi képviselőnk sápadtnak tűnik, nyugalom, az izé egy szép magyar szó, a legősibb magyar szavak egyike) Megadja Gábort uszította Orbán a kormánykritikus jobboldali értelmiségiekre. Megadja harmincezer forintért a zalaegerszegi…..
Expatblog 2017.04.24 01:07:17
@velőtanya: De, igen. Széll Bernadett összehívná a Nemzetbiztonsági Bizottságot.
Mai szerzőnk nem mostanában, hanem majdnem 30 éve vándorolt ki, Izraelbe. Nem volt egyszerű megteremteni az egzisztenciát két gyerekkel, de sikerült. Éva azt mondja (írja): minden nehézség egyúttal pozitív energiákat is jelentett. TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj…..
Expatblog 2012.08.17 14:16:27
@cukorrépa: " a Kanadában és Ausztráliában élő gyerekek szerintem se a hatalmas sikert mutatják. nekik nem igazán kellett Izrael ezek szerint,"

Szerinted a gyereknevelés sikerét azzal lehet lemérni, hogy a gyerek ott marad, ahol felnőtt?

Nem inkább az a siker, ha képes boldogulni az életben?
Sej, beütött a gebasz a Vidékrontási Minisztériumba. Habonyárpi szabadságon, a szájkosárszertár kulcsa a zsebében, Viktor meg mire visszajön a töltekezésből nem győz majd cellazárlatot kapni ha meglátja amit a félnótások műveltek. De addig is rákkenroll béjbi, nehogy…..
Expatblog 2012.08.14 14:58:19
@GeoCracker: "A rózsakert téténybe, de az egész intézet is belelusztult."

Tényleg megszűnt a rózsa génbank??? Úristen, pedig micsoda gyönyörűség volt... Ha jól emlékszem, Déry Tibor még regényt is írt Rózsakiállítás címmel.
Expatblog 2012.08.14 22:06:30
@endike: "hogy ingyen legyen az oktatás és a többi"

Na, kik is szerveztek tüntetést a tandíj ellen? Meg a vizitdíj ellen? Na? Na? Segítsek?
Az van, drága Feleim, hogy ha így haladunk nem választásokat kell kiírni 2014-ben, hanem a Ki legyen Orbán Viktor új legjobb barátja versenyt. Ezek a mi ellenzéki pártjaink nem leváltani akarják Orbánt, hanem haverkodnának vele. A szocik a köztársaságért Suchmann szerint, a…..
Expatblog 2012.08.13 20:39:37
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "Ha az lmp-re azt mondtuk, hogy szopna, nyalna, ... hogy megint bent legyen,"

Ezt, drága hölgy, nem mondta senki, legföljebb Kegyed rágalmaz, hátha valami megragad. Igazi Goebbels-i eljárás. Amolyan maszopos...
Expatblog 2012.08.13 20:48:19
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: "De nem a barlangi oroszlán volt a legveszedelmesebb vadállat északon, amivel a protonordikus embereknek nap mint nap meg kellett küzdeniük, hanem a gyapjas orrszarvú."

Hát, ölég hülyék voltak, hogy nem vándoroltak délre.
Kedves Szeretteim! Én, a Magyar Haza első Fülkeforradalmárja szabad akaratomból, tiszta tudattal és feltöltött akkumulátorokkal kinyilvánítom a következőket: 1: Isten, Haza, Család! Vagyis ha meghal az Isten, jelen esetben én, akkor ne essen kétségbe a haza, hogy mi lesz a…..
Expatblog 2012.08.13 04:48:04
@GeoCracker: ... és két nap, egy éjjel József Attila mellett...
Egyszer, volt, hol nem volt, volt egyszer egy olyan kor ebben az országban, amiben élni annyira nem szerettünk. Legalábbis erre utal a tény, hogy 22 éve rendszert váltottunk, a kor szellemét szertefoszlattuk, és azóta elhisszük, hogy mi aztán ugyanoda soha többé. Sőt, forgattunk…..
Expatblog 2012.08.11 12:41:52
@Dolgozónép: "a közbizalom megszűnt"

A diktatúra alatt sem volt közbizalom. A fájdalmas ebben az, hogy a rendszerváltáskor mégiscsak támadt valamennyi, ez egyrészt erodálódott, másrészt szándékosan is rombolták netuddkik. Mostanra pedig teljesen megszűnt. Az itteni úri közönség sem mer megbízni már semelyik politikai csoportosulásban sem. Vajon mi kell ahhoz, hogy újból legyen közbizalom, és mennyi időbe telik? Gyanítom, egy új nemzedék kell hozzá.
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterről a napokban kiderült, hogy szeret utazni és csipázza a biznisz klassz kényelmét. Az is érdekes fejlemény, hogy az ENSZ Rióban rendezett fenntartható fejlődés konferenciájára a 26 fős delegációba éppen pont a parlament fenntartható…..
Expatblog 2012.08.10 21:24:58
@AKIsTUDATLAN: "Iszonyatos mészárlás folyik a rendőrségi átszervezés kapcsán.
Félelem és rettegés. A rendőrséget lefejezik. "

Ez a venéz vonal. Gazdaságban az argentyok a példakép, csibészkedésben Csávesz. Aki egy nap alatt leszerelte a rendőrséget, és azon melegiben átadta a fegyvereiket az utcai bandáknak.
Nem szoktam gyakran egyházi vezetőket dicsérni, de ez úttal mindenképpen kivételt teszek: szeretnék gratulálni Köves Slomónak. A döntése, hogy fogadja Szegedi Csanádot már önmagában figyelemre méltó, ezen felül pedig a közleménye, amit a találkozó után kiadott, egyszerűen…..
Tegnapelőtt a Vincenten megjelent egy írás, ami látszólag TGM Sólyom László aszófői beszédével kapcsolatban leírt, számomra szimpatikus szavakra reagált. A rövid szösszenet, ha nem értettem félre, elég ijesztő képet tárt fel a szerző gondolkodásáról a politikáról és az…..
Expatblog 2012.08.10 14:09:31
@tarackos: "Szerintem a jobboldal képtelen kitörni Viktor halálos öleléséből nélkülük pedig nem lehetséges semmiféle demokratikus közélet meg kompromisszum. Ahhoz mindenki kell."

Egyetértek. Ez a lényeg!
Aszongya nekünk az újság hétfőn: "Az LMP, a 4K!, a Szolidaritás, az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért (EMS) és további szervezetek képezhetik a magyar politika új pólusát, amely demokratikus, rendszerkritikus és európai értékek köré szerveződve elnyerheti 2014-ben a…..
Expatblog 2012.08.09 14:02:25
@Veszett Fejsze: "ha én politikai pályára akartam volna állni, akkor bizony asztalt is borogatnék, ott keménykednék, elhiheted. Csakhogy én melós vagyok, és amíg a kényszer másra nem szorít, az is maradok"

Gyenge érvelés - a politika nem csak a politikusok dolga. Írtál nekik, hogy megmondd, mit vársz tőlük?Elmentél rendezvényükre? Támogattad őket tevőleg? Küldtél nekik pénzt?

Ha nem, akkor ne baszogasd őket szemforgatólag.
Expatblog 2012.08.09 14:04:59
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "a kapitalizmus lenyege az, h ogy az emberek probalnak nagytokesek lenni"

Ezt kifejtenéd bővebben? Esetleg felmérésekkel alátámasztva. Mert amúgy nagy marhaságnak hangzik, drága barátom.
Jó dolog lehet ma kormányoligarchának és Orbán Viktor barátjának lenni egyszerre. Igaz, hogy az ország a hűbérbirtok intézőjének néz polgármester helyett, de ki nem szarja le, ha közben dől a pályázati pénz, Simicska koma csurrant ezt azt a Közgépes érdi…..
Expatblog 2012.08.09 03:21:59
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: "Annak keretében az emlékparkot és az ahhoz kapcsolódó sétányokat alakították ki mintegy 55 millió forintos költségből. A kéthektáros területen létrehozott tanösvény megépítését a Magyar Kármentő Alap forrásaiból finanszírozta az önkormányzat. Elvégezték a 70 négyzetméteres fogadóépület külső-belső felújítását, kialakították az emlékparkot a sétányokkal, továbbá automata öntözőrendszert építettek ki."
naplo-online.hu/veszprem_hirek/20120718_kolontari_tanosveny
Erre gondoltál?
Vagy erre?
"az egészségügyi szűrőközpont bezárt Devecserben, de "az elmúlt hónapokban több beteg találkozott olyan problémával, amelyet egymástól függetlenül, különböző belgyógyász szakorvosok higanymérgezéssel azonosítanak". A higany szerintük a gallium előállítása során, technológiai hiányosságok miatt juthatott a környezetbe.

Véleményük szerint a IX-es tározó befedésére használt szürkesalakpernye mozgatása, szállítása miatt a sugárvédelmi rendelet előírja az egyéni sugárterhelés rendszeres ellenőrzését is a tározók környezetében.

Az Esélyt az Életre a Vörösiszap Után Egyesületet a katasztrófa után alapították az érintett településeken élő emberek érdekvédelme és érdekképviselete céljából devecseri, kolontári és somlóvásárhelyi lakosok. "
naplo-online.hu/iszapkatasztrofa/20120723_iszapkarosultak_egeszsegugyi_kockazatok
Expatblog 2012.08.09 03:29:21
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Boli, bazmeg, ha ők nem csinálják, senki. Úgy csinálják, ahogy tudják, ahogy bírják. Ragaszkodnak a tiszta pártfinanszírozáshoz, ebből kifolyólag nincs lóvéjuk. Te már adakoztál nekik?

Basszus, szavamon kell fognom magamat. Holnap átutalok nekik egy kis pénzt.
Varánusz Hofiország összefogása 2012.08.07 05:42:02
Lassan olyan érzésem van, mintha a szép emlékű Hofi Géza által megálmodott falugyűlés lenne az egész ország. Tudod - ha nem, katt ide - benne vagyunk a slamasztikában, oszt akinek tipptye van az hordja szorgos halomba! - mondják a pártok, mikor a kormányváltásról esik szó. De az…..
Expatblog 2012.08.07 18:51:10
@Amidazophen: "A demokratikus ellenzék összefogásának jelenleg legnagyobb akadálya a mindenkivel szemben "kényes izlésű" LMP-vezetőség." Szabaduljanak meg tőlük, és minden szép lesz.

De szép is, az, amikor az ellenfelet harakirire biztatod! Elmúlik, öcsi, a gyomorgörcsöd mingyá', tessék, itt a jatagán, vágd fel a hasikád!

Basszus, micsoda kifinomult trollok vagynak...
Martin Heidegger:  "Vannak dolgok amelyek..." Az egyik Alapító Atya, az Alkotmánybíróság egykori elnöke, a rendszerváltás utáni harmadik köztársasági elnök rendkívül fontos beszédet mondott Aszófőn. Az elnök az alkotmányos jogállam, az európai demokratikus értékek…..
Expatblog 2012.08.06 03:33:59
@lloyd_george: Szegény Göncz Árpád már semmibe sem tudja beleártani magát. Nincs abban az állapotban.
Vannak pillanatok amikor nézel egy embert és olyan érzésed van, hogy az átbillenésének vagy tanúja. Ilyen érzésem volt nekem amikor Török Gábor blogján elolvastam Sólyom László aszófői beszédét.  (akinek túl hosszú, kivonatolva itt) Sólyom nem a kedvenc köztársasági…..
Expatblog 2012.08.06 01:42:58
@Gábriel angyal: "az erkölcstan pont a nem vallásosaknak lenne"

Van ember, aki komolyan gondolja, hogy ha megtanulja a kisdobosok tíz pontját a gyerek, akkor át fogja kísérni a vakembert a zebrán???
A sólyom nem kapkod legyek után, de ha mégis, akkor azt Aszófőn teszi. Nem, nem az öreg ördög valaga mögött ezer kilométerrel van ez a település, hanem a Tihanyi félsziget gyökerénél, átmegy rajta egy kétszámjegyű út, valamit a Royal Balaton Golf & Yacht Club is ott van…..
Expatblog 2012.08.05 16:20:00
@török gábor: én sváb faluban éltem. Elképzelni sem lehet olyat, hogy egyáltalán ilyen szék létezhessen annál az önkormányzatnál, pedig icipici falu! Nem, hogy szó nélkül kirakják a volt köztársasági elnök elébe.

Ez a civilizációs különbség az, ami sokkoló.
Amikor egy család gyerekekkel vág neki a külföldi életnek, az egyik legfontosabb kérdés az iskolai beilleszkedés. Különösen nehéz lehet a helyzet, ha nyelvi nehézségek is adódnak, márpedig általában ez a helyzet – még szerencse, hogy a gyerekek gyorsan tanulnak és…..
Expatblog 2012.08.04 16:03:22
@tükörfúró: "Ilyen ez az ország, és egyre ilyenebb lesz, délamerikára fogunk hasonlitani 15éven belül"

Bárcsak úgy lenne.
A (chilei) városban, ahol élek, az önkormányzat évente egyszer ingyenes tanfolyamot biztosít a polgároknak, bármely témából. Jelenleg a lányommal együtt kisvállalkozói tanfolyamra járunk, ingyen. A jövő héten busszal visznek minket - ingyen - a fővárosba, ahol egy egész napos konferencián először a gazdasági miniszter fog nekünk beszélni a kisvállalkozások helyéről a gazdaságpolitikában, majd azon kormányzati és nem-kormányzati szervezetek képviselői, amelyek gyutacspénzt nyújtanak az új vállalkozóknak, vagy más módon segítik őket.

A fiam a minap nyert meg egy többlépcsős pályázatot a vállalkozása beindításához, kábé kétmillió forintnak megfelelő összeget. Természetesen minden fillérről tételesen el kell számolnia.
Expatblog 2012.08.04 16:22:25
@tucano: Ezek szerint nem csak Chilében, hanem más, dél-amerikai országban is teljes bedobással támogatják a kisvállalkozókat (meg a nagyokat is).

Nekünk a tanfolyam elején elmondták, hogy a kisvállalkozó először is ő maga nem lesz munkanélküli, ha a családtagjai is dolgoznak a vállalkozásban, akkor ők sem, és ha növekedik, akkor további embereknek is munkát ad. Ezért az államnak érdeke, hogy támogassa a vállalkozókat. Ezt teszi: a jövedelemadó egységesen 19 százalék, amelyből tíz százalék előleget kell havonta befizetni. Az adminisztráció olyan, hogy rögtön kiszúrható, ha eltitkoltál jövedelmet, és azonnal jönnek vizsgálni a gyarapodást. Nem mondom, hogy nincs korrupció, mert igenis előfordul, de nem természetes és magától értetődő.
Indulj az útra és vissza se nézz! Múltad a fájó, bús ezer év. Rád ragyog végre az euró fénye, Meséld el büszkén mit vittél végbe! Brüsszeli pénzről szóljon az ének, Felszabadulva zengje a nép. Érctorkok harsogva zúgják a szélnek Uniós pénzen élni be…..
Expatblog 2012.08.02 14:31:46
@Mohamed: "Talán erre tekintettel nem csapkodták meg őket."

Elszóltad magad, te alulfejlett. Ti akartatok csapkodni, csak nem hagyták. Veszett kutyák vagytok.
Expatblog 2012.08.02 14:36:27
@genyamagyar: "Hülyevagy-e? :)"

Mohamed büszkén vállalja, hogy nem értelmiségi. De még mennyire nem...
Expatblog 2012.08.02 14:43:37
@genyamagyar: "minden jobbikost egy kalap alá veszel"

Miért, nem mindegyik jobbikos náci?
Általános nézet, hogy az Orbánnal szemben álló ellenzék harmatgyenge. Nincs ezen mit szépíteni, tényleg az. De a gyengeség mértékével akkor szembesülsz igazán, mikor egyik másik beül a tévébe, és elkezdi mondani mi minden fordul meg az ő kis buksijában. Te meg csak nézed…..
Expatblog 2012.08.01 14:00:04
@kisa: "Én a hippi-bölcsészségük ellenére csípem őket. "

Basszus, miért kell ezt a szar fideszjobbikos értelmiségellenes mémet szaporítani?

Talán kifejtenéd, mi a probléma a bölcsészséggel?
A tegnapi után most megint olyan Véleményvezér-továbbértelmező poszt lesz ez, de megint olyan a téma. A nyugdíj-einstand különböző aspektusaival többször foglalkoztunk már, a tegnapi fejlemények azonban zárják a sztorit a kormány oldaláról, itt az idő levonni a…..
Expatblog 2012.07.31 14:38:42
@AvgDvl: "velem szúrsz ki, és mindenki mással, aki becsülettel befizeti a miattad egyre emelkedő adókat."

Édes jó istenkém, jaj... már általános iskolásokat is alkalmaz az agitprop?
Nahát-nahát....Már megint egy hazugság...? Hiába, 3000 milliárd sok pénz, muszáj volt mindent megtenni érte, hogy a Zemberek "önként" adják oda. Aki visszalépett, mert beijedt a kormány fenyegetésétől, hogy a manyuposok nem kapnak állami nyugdíjat, az megszívta, mert…..
Expatblog 2012.07.31 14:30:46
@Rufus78: Az ellenzéki pártok nem kussolnak. Az LMP legalábbis nem. Itt a sajtóközleményük:
lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/35075/a-miniszterelnok-atverte-a-jovo-nyugdijasait-nem-lesz-egyeni-nyugdijszamla/
Expatblog 2012.07.31 14:33:12
@Le_Penseur: Kumisz? És a főtt birkaszem? Arról megfeledkeztél, pedig van belőle a jurtában bőven.
Mekkora bálvány, előtte az állvány, fogja a mikrofonját. Gajdol a drága, az alsónadrágja összecsokizva rég. Nagyon léha, valami lé ha néha lecsúszik a torkán, Elmebajával úgy ragad magával, mint a legpusztítóbb orkán. (via) Te, Viktor, ez a hét lassan nekem…..
Expatblog 2012.07.29 16:31:10
@Nahalat Tzadok: nahát, nahát! Stefi meghallgatta a panaszainkat, hogy unalmas már a figurája, és most új köntösben lépett elénk!

Kár erőlködni, Stefi, így is tahótlanítlak.
Sikerült ismét valami egészen különlegeset kifőznie T. Miniszterelnök Úrnak. Ezúttal a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ülésén tartott ínyenc politikai tanfolyamot. Mestermunka. T. Miniszterelnök Úr (a továbbiakban: Séf) gondban volt: milyen…..
Expatblog 2012.07.28 15:20:58
@Stefánia kisasszony [tеuto-nordikus parasztlány]: Te egy troll vagy, aki szellemesnek gondolja magát, de már túlságosan belegabalyodott a sokféle identitásba, amit elővezet.
Találj ki valami mást, mert unalmas vagy.
Ha a kormányzat és az ország vezetői sorozatos hibái hátterében egyszerűen csak a butaság és a felkészületlenség állna, ahogy az sokáig legalább "remélhető" volt, már akkor sem lenne épp rózsás a helyzet, ennél azonban sajnos úgy tűnik, sokkal aggasztóbb a valóság. Mára…..
Expatblog 2012.07.28 15:08:26
@endike: " a magyar depressziós, parancskövető (értelmiség főleg), lusta (értelmiség főleg), szocialista(lusta) nép."

Te, endike, ellenben vidám, független, értelmetlen, szorgalmas kapitalista vagy ezek szerint.
  São Paulo olasz negyedeiben és a brazil otthonokban egyaránt nagy népszerűségnek örvend ez a kicsit csípős, szardellával dúsított paprikaszósz. Pizzériákban rendelés előtt hozzák ki az asztalra egy adag párolt padlizsán és pizzakenyérkék kísérőjeként, de családi…..
Expatblog 2012.07.25 23:39:46