Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blogfelelős

23 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért zarándokoltam el kerékpárral Rómába? Megkerülhetetlen kérdés a többiek számára is. Nem is tudom, mi a nehezebb, válaszolni erre a kérdésre, vagy elkerekezni Rómáig. Még ha el is tekintünk attól, hogy különböző célok motiválják az egyes résztvevőket, akkor sem tud…..
Mai nap az utolsó napunk Rómában.   Indulás előtt még elmentünk egy sétára, ugyanis Kalazanci Szent József és a piarista rend központi házát nem sikerült az előző napokban megnézni.    Miután visszajöttünk egy ebéd és egy mise után útnak indultunk hazafelé!..
  Ahogy Szabó-Pál Tibor tanár úr reggeli videójában elmondta, a mai sétánkat Szent Ignác templomában kezdtük. A mennyezet csodálatos, hihetetlen perspektívával rendelkezik!   Majd tovább mentünk az Il Gesu templomba, ami a jezsuiták főtemploma (itt nyugszik Loyolai Szent…..
A nap első állomása a Lateráni bazilika volt.    Majd továbbmentünk a magyar emlékekben gazdag Santo Stefano Rotondoba. A templomot magyar pálosok kezelték a XV-XVI. században (többen közülük itt nyugszanak, például Lászai János), aztán a Collegium Germanicum-Hungaricum…..
A mai napon Szabó-Pál tanár úr vezetésével az antik korból fennmaradt emlékeket néztük meg.  A sétát az olasz egység megteremtőjének, II. Viktor Emánuelnek emlékművétől kezdtük. A "Haza Oltára" azt igyekszik bizonyítani, hogy a modern olasz állam is képes olyan…..
A mai napon felfrissülésként lementünk a tengerpartra. De előtte megálltunk Ostia Anticanál, hogy megnézzük a város fennmaradt emlékeit.     Ostia Antica után továbbmentünk Lido di Ostiaba, hogy fürödjünk (ugyanis tényleg forróság volt).    Fürdés után jöttünk…..
Mai nap a Vatikánt jártuk be: első megálló a Vatikáni múzeum volt. Hosszasan álltunk sorba, az idő ismét kitett magáért. Egy euróért lehetett kapni vizet, napernyőt, legyezőt, meg egy csomó hülyeséget is (zenére ugráló mikiegeret, visító takonypócot...). A Sixtus-kápolna…..
Utolsó nap reggel Piedilucoban ébredtünk, de már mindenki sokkal izgatottabb volt. Ez onnan is látszódott, hogy sokkal hamarabb elkészültünk a reggeli szedelőzködéssel...   Nagy riszpekt Petinek, akinek a biciklije Terniben volt javításon és egyedül ment vissza érte (az autó…..
Assisiben 9-kor el kellett hagyni a szálláshelyet, majd lementünk az egyik kapuhoz reggelizni. Egyezményes alapon délelőtt városnézés volt (Szent Ferenc sírja a San Francesco-ban), majd ebéd, szieszta és úgy indult a csapat tovább (bár volt egy része, aki az ebédet és a sziesztát…..
Reggel turistalátványossággá váltunk, de gyorsan véget vetettünk ennek: felkeltünk, reggeliztünk és összeszedtük magunkat. A nap első programja autószerviz keresése volt. Kiderült, hogy nem a sebességváltó romlott el, hanem a kuplung, de ennek a javítása legalább 6 óra és…..
Többen misén vettünk részt reggel. Misano Adriaticoból több csoportban indultunk el (páran még a bepakolás miatt hátrébb maradtak) és egy hegyekkel tarkított kiadós tekerés után megálltunk fürdeni (és ebédelni) Senigalliaban.  Onnan opcionálisan lehetett továbbmenni…..
Reggeli (ébredezés) a templom udvarán.       Reggel az indulás után megálltunk a ravennai térség egyik legnagyobb templomában, a San Apollinare in Classe-nál.     Riminibe érkezés után a csapat egy része lent maradt a tengerparton, a másik része pedig felment San…..
Reggel egy gyors pakolás után két részre vált a társaság:1.) Egyik rész elindult a tengerpartra (Lido di Spina).2.) Másik rész (Juhász tanár úr, naposok; Levi és Sebi, akik defektjeiket kezelték) elmentek vásárolni, majd bepakoltak és úgy mentek a többiek után.     A…..
Szinte hihetetlen, hogy egy hét már el is telt! Nagyjából az út felénél vagyunk (idő és táv szempontjából egyaránt). Reggel egy gyors reggelizés (menü: főtt virsli mustárral, ketchuppal és majonézzel, valamint nagykanizsai kenyérrel és olasz bagettel) és összepakolás után…..
A hetedik napon a világ teremtésénél az Úr is megpihent, így mi is később indultunk: 9 órakor még misére mentünk, majd úgy indultunk el Velence irányába.   Az út csatorna(rendszer) mellett haladt, ahol megmaradtak a nemesi birtokok, kastélyok, hajózási szokások.   Mivel…..
Süt a nap, jó idő van (reggel még hűvös), pont alkalmas egy jó tekeréshez!    Mindjárt elérjük az olasz határt, de előtte megálltunk egyet pihenni és ebédelni egy napellenzővel felszerelt asztalcsoportnál (ami rendeltetésszerűen szerintem lokális piacként szokott…..
Rimske Topliceben reggel hatalmas ködre ébredtünk, ami a reggeli végére felszállt és észrevettük, hogy gyönyörű környéken vagyunk! Bár ebbe a napsütés is erősen közrejátszott :)    Ljubljanáig szinte végig folyóvölgyben (Savinja, Száva) haladtunk (néhol…..
Reggel még csöpögött az eső, de reggeli után kisütött a nap! Egy gyors sátorszárítás után útnak indultunk Ptujba.     Ptujban feltekertünk a várba, körülnéztük, pihentünk egyet és továbbindultunk. (Ptuj Mariborral együtt az idei év kulturális…..
Reggel időben kellett kelnünk, mert vitorlástáborral együtt volt a szállásunk (jobb, ha korábban kelünk, mert hamarabb tudunk indulni). Viszont megfogyatkoztunk: először Aranyi Peti ment haza, majd Gutbrod tanár úr is elbúcsúzott (ő csak Balatonberényig kísért…..
Felkeltünk, majd reggeliztünk.   Reggeli után pedig elindultunk misére. A velencei plébános, Kiss Csaba Vácott végzett 2000-ben.  Első állomásnak Székesfehérvár volt kitűzve. Egy újabb defekt (és egy rendőri ellenőrzés) viszont lassította a…..
Reggel a pakolás után Nyeste atya áldásával útnak indultunk Rómának, pontosabban első állomásként Velencének.  Út közben megesett az első (durr)defekt. Áldozat: Kende. De viszonylag rövid idő alatt sikerült befoltozni a lyukat, így folytatódhatott az út.  Aztán…..
Ezen a blogon fogunk beszámolni a túrán történtekről. ..
Magyarországról, a váci Piarista Gimnáziumból indult 26 fős csapatunk július 23-án, hogy kerékpárral elzarándokoljon az Örök Városba.Zarándoklatunk megpróbálja a testet és a lelket, de nem csak egyszerű erőpróba. A közös imák, a szent helyek felkeresése, erőink egymással…..