Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lélekjáték

31 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  David Deida többek között a párkapcsolatokat, a szexualitást és a szocio-kulturális evolúciót vizsgálta. Modellje szerint 3 párkapcsolati szintről beszélhetünk: függő kapcsolatokról, fifti-fifti kapcsolatokról és intim szövetségről. 1.   Függő kapcsolat Ezekre a típusú kapcsolatokra jellemző…..
Lélek-játék EGYÜTT OTTHON 2020.04.04 20:43:01
  A világban zajló járvány, a kijárási korlátozások átmenetileg mindannyiunk életét felforgatták. A változások mindig bizonytalanságot hoznak, de egyúttal új lehetőségeket is. Kényszerűségből bár, de most talán végre lesz módunk kicsit lelassulni, lecsendesedni és önmagunkkal is lenni. A jelenleg…..
Lélek-játék Erotika 2019.05.28 13:06:42
Weöres Sándor: Arcom az arcán… Arcom az arcán barna hajam árad szőke hajába kopár emlőit paskolja zuhogva szívem kormos fekete mancs ráfaragva fehér márvány derekára kettéhasadt combjára beleim csavarodnak hasa kristály csésze tele vérrel fenn a villámló zivatar lenn a tenger kígyózva összefonódva…..
  A külső megjelenés rémisztően fontos szerepet játszik sorsunk és vágyaink alakulásában. Előfordul, hogy csupán fénykép alapján „szexisnek” nevezünk egy nőt vagy egy férfit. Konkrétan mit és értünk az alatt, ha valakinek a külsejét „izgatónak” tartjuk? Mi az, amit vonzónak találunk benne? Az…..
Lélek-játék Szexuálterápia 2017.07.12 10:24:49
"Négy hónappal ezelőtt kerestem fel Évát merevedési zavarokkal. Előtte hónapokig gyötört ez a probléma, és nem tudtam egyedül megbirkózni vele. Kicsit tartottam tőle, hogy valakivel beszélnem kell erről a számomra kínos témáról, de már az első alkalommal meg tudtam nyílni, őszintén mertem beszélni…..
Lélek-játék A férfi útja 2017.05.03 11:37:59
  Keskeny és csalóka út vezet a szexualitás és a lelkiség között. De az emberi lényeknek nincs más választásuk, és még az egyház sem tud visszatartani ettől a szent egyesüléstől.   Kultúránk nagyon kevés mély férfiassághoz vezető útmutatást kínál, és szinte egyáltalán nincsenek mentorok, akik ott…..
  Ifjú, ha fölcsöpörödtél, és hevesen ver szíved, lányra nézve ha úgy érzed, mintha zsákot szorítanának melledre, tudhatod, szerelembe estél! 2.Közeledj a leányhoz, de ne lüttyőn, ne málén, ne is kakaskodva, hanem szép szerrel. Keresd egyedüllétében, úgy szólítsd…..
lélekjáték 2017.03.16 11:30:46
@bezuh: "Szentség, fogadj magadba!" - "Teremtés titkába vonatsz be az ő lába között. "
Az ayahuasca egy az Amazonas-vidéken élő indiánok körében őshonos, többféle pszichoaktív növényből főzött szent ital, amit évszázadok óta használnak gyógyításra és a hitük szerinti szellemvilággal való kommunikációra. A XX. században az ayahuascát felfedezte a nyugati világ is, és az utóbbi…..
lélekjáték 2017.03.15 13:53:55
@bezuh: Köszönöm szépen, valódi élmény volt a filmrészlet (is). :)
Az ayahuasca az Amazonas vidékén őshonos kétkomponensű, pszichoaktív főzet, melynek hatóanyagai β-karbolin- és triptaminszármazékok. Forrásvidékén a főzet a mai napig számos gyógyító és rituális törzsi szertartás központi eleme. A szer az elmúlt évtizedek során laikus és tudományos körökben egyaránt…..
Lélek-játék Határtalan szerelem 2016.09.25 07:59:34
A mai Görögországban játszódó Határtalan szerelem három különálló történetben mesél egy-egy külföldi és görög szerelméről. Mindegyik sztoriban egy másik nemzedék lesz szerelmes egy olyan időszakban, amikor egész Dél-Európát súlyos társadalmi-gazdasági válság rengeti meg, ám a szálak végül…..
  "Amikor elkezdtem szeretni magam, beláttam,hogy a fájdalom és a szenvedés óvtak meg attól,hogy a saját igazságom ellenében éljek.Ma már tudom, hogyan nevezik ezt:Hitelességnek. Amikor elkezdtem szeretni magam, megértettem,milyen megalázó volt annak, akire ráerőszakoltam a vágyaimat,pedig tudtam,…..
Lélek-játék "Álomszex" 2016.04.12 21:38:45
A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a szexuális álmok gyakoriak mindkét nemnél, ugyanakkor a tartalmukban eléggé különböznek. Legtöbbször szexuális vágyaink kifejezői, de előfordulhat, hogy az erotikus tartalmú álomnak semmi köze a szexhez: ilyenkor emberi kapcsolatainkról árulkodnak. A…..
 A Bright Side oldalon nemrég megjelent egy lista a legfontosabb ajándékokkal, amelyeket senki mástól nem kaphatnak meg gyermekeid, csak tőled... – 1. Pozitív megerősítés Néha egy megerősítő szó is elég, hogy egy egész élet megváltozzon tőle. Légy hát biztos abban, hogy…..
Lélek-játék Norvégia 2015.10.26 07:14:23
Én és Pinta gyerekkorunkban mindig együtt játszottunk. Egy utcában laktunk. Meg egy idősek is voltunk. A felnőtteknek ez nem tetszett. Pinta magántanuló volt, tudott franciául, és zongoraórákra járt a palotanegyedbe. Én nagyon jól éreztem magam Pintával és nagyon hiányzik. A…..
Leányzó, ha felcseperedtél és nyiladozik szíved, csinoskodjál, csöngetyűzködjél, szépen nézz a legényre. 2.Ha kedvedre való, beszéljen hozzá szemed, szóljon hozzá tested mozdulata. Vezesd beszédre, szólaltasd meg! Szavai elárulják, mennyit ér, milyen. Ha parancsolgatva szól,…..
Az amerikai tudósok először a hetvenes években kezdték el közelebbről vizsgálni a házasságokat, mivel rohamosan nőtt a válások száma. Éppen ezért "laboratóriumi" körülmények…..
Lélek-játék Az igazi férfi 2013.12.21 21:15:44
  Müller Péter: Az igazi férfi   ,,Az ősi hagyományokban a nemi érintkezés magasztos dolog volt.Manapság már ez is fura számunkra. De még furább, ha az indiai vagy a taoista világ erotikus képeit nézegetjük.Szinte alig találni olyat, ahol a férfi…..
lélekjáték 2015.04.14 11:17:40
Lélek-játék H. Hesse idézetek 2015.01.19 19:42:19
  “Mindenkinek csak egyetlen igazi megbízatása van: hogy önmagára találjon. Végezheti, mint költő, mint őrült, mint próféta, vagy mint bűnöző. Ez nem a mi dolgunk, sőt végső soron jelentősége sincs. Nem az a dolgunk, hogy kitaláljunk magunknak egy sorsot, hanem az, hogy…..
Lélek-játék Menny és Pokol 2014.12.27 21:43:40
Istennel beszélget egy szent ember. - Uram, szeretném megtudni, hogy milyen a Paradicsom és milyen a Pokol? Isten odavezeti két ajtóhoz. Kinyitja az egyiket és megengedi az embernek, hogy betekintsen. A szoba közepén egy hatalmas kerek asztal volt és az asztal közepén egy nagy fazék,…..
Lélek-játék A HÁLA 2014.11.28 12:33:38
A hála felerősíti a pozitív érzelmeket. Ez azért fontos, mert kutatások bizonyítják, hogy a pozitív érzelmek hamar elhasználódnak. Olyan gyorsan alkalmazkodunk az életünk pozitív fordulataihoz, hogy egy új autót, egy új férjet vagy egy új cipőt hamar magától természetesnek…..
  Egy öreg kínainak olyan csodálatos fehér lova volt, hogy az ország leggazdagabbjai irigykedtek rá. Valahányszor sok pénzt ajánlottak fel neki a lóért cserébe, az öregember így válaszolt: – Ez a ló sokkal többet jelent nekem, mint egy állat, ő inkább barát, nem adhatom…..
„Karen Horney állítása szerint minden ember rendelkezik az önmegvalósítás veleszületett képességével. Ha elmozdítjuk az akadályokat az útból, mindenki érett személyiséggé válik, éppen úgy, ahogy a makk terebélyes tölgyfává növekedik.             Manapság a…..
A transzperszonális pszichológia latin eredetű szó, jelentése: túl a személyiségen. Ezt a szót Jung használat először annak megjelölésére, hogy a mindennapi világunkon túli erő (energia) is gazdagítja életünket. Ide tartoznak a kiemelkedő szellemi és spirituális…..
  „Gyermekeink leválását könnyebben élhetnénk meg, ha jobban odafigyelnénk erre a folyamatra, és tudatosabb lenne a búcsú. Minden embernek kötődnie kell más emberekhez, aztán el is kell engednie őket – és ez nehezünkre esik. Meg kell tanulnunk úgy engedni el a másik embert,…..
  „Én is, mint sokan ébredéskor azt érzem, hogy nem aludtam eleget. Rögtön ezután eszembe jut, hogy nincs elég időm. Mindegy, hogy végül igaz-e vagy sem, a nincs elég gondolatok automatikusan merülnek fel, mielőtt eszünkbe jutna legalább végiggondolni, hogy valóban úgy van-e.…..