Regisztráció Blogot indítok
Adatok
*Gy*

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha nem gondolja át alaposan a kormány a döntést a devizahitelesek megsegítéséről, minden korábbinál nagyobb kárt okozhat a gazdaságnak, ráadásul bakot lőhet a választások előtt. Az urnákhoz ugyanis jövő tavasszal nemcsak a frankhitelt felvettek mennek majd el, hanem azok is akik…..
*Gy* 2013.07.24 21:34:26
@Teragigamega lélek: Senki nem kérte, tessék engem megmenteni. Az állam eddigi intézkedései inkább további terhet jelentettek azoknak, akik nem tudtak élni velük. Személy szerint nem kérek az állami "segítségből", én a bíróságot választottam.
*Gy* 2013.07.24 21:37:03
@komplikato: Duplázódhattak VOLNA, ha valóban lenne CHF alapú elszámolás a háttérben. Így valójában pofátlan lenyúlásról van szó. Csak a profitot duplázták. Az egyéb valódi költségeket (végtörlesztés, árfolyamgát) meg gondolkodás nélkül továbbhárítják, lásd kettővel korábbi hozzászólásom.
*Gy* 2013.07.24 22:50:59
@komplikato: Mégismilyen érdekes, a törlesztő nem esett vissza a CDS felár csökkenésével.

"Nyilván azért volt elmúlt 2 évben a nagyobb bankok zárásánál 70-80 milliárd kis vesztesség."

Nézz bele bármelyik hírbe, ami számokat is tartalmaz (mondjuk a portfolio.hu cikkeiben), hogy a bankok mit neveznek "veszteségnek". Egy normál cég úgy számol, hogy veszteség az, amikor a kiadás nagyobb, mint a bevétel. Egy bank viszont úgy, hogy a hitelekből kalkulál mondjuk 10 milliárd nyereséget, ehelyett a bankadó miatt csak 8 milliárd jön be, akkor sírnak, hogy 2 milliárd veszteségük van.
Elképesztő, hogy még mindig van, aki hisz a) a kormánynak, b) a bankoknak. Ha hirtelen Mortal Kombatban kellene eldönteni, melyik a rosszabb, a Homár elhúzódó küzdelemre számítana. Bármelyik nyer, mi veszítünk. Szerencsére esélyes, hogy egyiksem. Két hónapja igényeltem az…..