Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sanddorn

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenekelőtt üdvözlet mindenkinek itt, az új otthonunkban! Remélem, jól fogjátok magatokat itt érezni (én nagyon izgulok...), a környezet mindenesetre szerintem csodás, a tartalom pedig marad a régi, illetve a következő hetekben terveim szerint lesz majd némi bővülés. Nem is…..
sanddorn 2012.07.19 19:09:27
Sziasztok,
szeretném leírni itt, hogy külföldön sem olyan egyszerű az élet, mint ahogyan sokan mások elképzelik. Én éltem kinn, dolgoztam, megvalósítottam dolgokat, a férjem nagyon-nagyon jól keresett, de mindazt, amit létrehoztunk itt Magyarországon, azt csakis a félretett pénzzel sikerült. Rengeteget számoltunk, és megmondom, nem ilyen színvonalon éltünk, mint itt sokan Magyarországon, pedig tehettük volna...
Spórolni csak jó fizetésből lehet, jó szakképesítéssel, nyelvtudással érni el mindent. Az, hogy valaki odakinn takarít, mosogat (1-2 évig rózsaszínben látja a világot) és mégis annyit keres, hogy egyik hónapról eléldegél, az nem lehet cél.
Családdal sokkal nehezebb. Bérlet nem kevés (Münchenben 68 nm-ért 750 euró, iskola, óvoda sokkal többe kerül, mint itt Magyarországon... Számításaink szerint 3500-4000 euró kellene ahhoz, hogy az átlagszintet üsse az ember. Ki keresi meg azt manapság odakinn?
Vannak már ismerőseink, németek is, akik 3-4 gyerekkel itt, vidéken húzzák meg magukat és kijárnak dolgozni.
Igen, mi Németországból jöttünk Magyarországra, mert ez az ország jó hely.
Végül is mondom minden ismerősömnek, hadd menjenek az emberek, szerezzenek tapasztalatot, tanuljanak meg számolni, nyelveket, kultúrákat és toleranciát, aztán majd hazajönnek, előbb vagy utóbb: mert Németországban megöregedni, rokonság nélkül éldegélni nem egy leányálom.
Ha egyesek azt gondolják, hogy jobb ott, tévednek: öregotthonba kerülve az ápolásukra rámegy az összes vagyon, amit életükben összespóroltak.