Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csesztike

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A közelmúltban meglehetősen nagy vihart kavart Norbáj két Ausztriáról szóló posztja (aki még nem tette volna, itt és itt elolvashatja őket). A kialakult vitára reagálva született meg a mai poszt, melyben Viktória a saját kezdeti hányattatásaikat írta meg. Nem akármilyen…..
Határátkelő Két ország egyben 2013.07.11 06:52:00
A mai poszt reakcióként született, méghozzá a francia országfelelősünk legutóbbi írására. Ildikó szerint lehetetlen Franciaországról egységként beszélni, mert észak és dél elég élesen kettéválik. (A képek a napokban készültek a pékségbe menet, amiért köszönet…..
Csesztike 2013.07.11 09:24:43
Tetszett nekem is Ildikó írása, jól bemutatta a különbséget, de még mindig annyi mindenről lehet írni..:).Itt Nizza környéke teli van látnivalókkal, nem lehet unatkozni, hegyek egy órára, Monaco 20 perc, Cannes 20 perc, minden itt van. Rengeteget megyünk mindenfelé. Csináltam egy weboldalt is, ha valakit érdekel: www.nizza-utazas.com... Annyira azért télen se áll meg az élet,bár nekünk is ezt mondták, de vannak azért! Megkérdezhetem hol él a posztoló? Illetve még annyit, csak a mi emeletünkön két olasz lakik, illetve egy nagyon kedves angol házaspár jön évi 3-4szer,akkikel néha összejárunk, és ahhoz hogy egy francia meghívjon magához, azért nem kellett várnunk 10 évet:)))....
Csesztike 2013.07.11 16:55:36
@nigara: Hát pedig ez az, nemrég frissítettem: www.nizza-utazas.com/
Talán még emlékeztek rá, hogy pár hónapja arra kértem az országfelelősöket, írjanak arról, milyenek az emberi kapcsolatok abban az országban, ahol élnek. Nos, még mindig jönnek az írások, ma B. posztját olvashatjátok Franciaországról és arról, vajon tényleg olyan…..
Csesztike 2013.07.03 11:39:38
@filemon80: Igen megvan, bár már rég láttam. Sajnos még nem volt alkalmunk elmenni,mert nincs nyáron együtt szabink csak télen...de mindenki mondja , kihagyhatatlan. Rengeteg ott a túrista,elöttünk a kikötő,minden nap mennek a hajók oda. A túristákkal nem izélnek a helyiek,inkább akik oda akarnak költözni,sokszor megrongálják az épitkezéseket is. Régen Nizza is ilyen volt, nem akartak más lakosokat, függetlenként akartak működbi,de aztán nem igy alakult...De a nagyon öregek,a mai napig nem szeretik az 'idegeneket'...
Gerendás Péter zenész tegnap egy, a Facebookon közzétett írásában jelentette be, hogy felhagy magyarországi karrierjével és külföldön próbál szerencsét. Önmagában a levél is illeszkedik a Határátkelő profiljába, de nem ezért szeretnék írni róla, hanem a kapcsolódó…..
Csesztike 2013.04.01 20:28:49
@mojoking77: A hírverésre próbáltam utalni, és nem arra hogy ki, miért akar elmenni. Depardieu pedig a 75%-os kivetett adó miatt ment el,meg még jópàran, a szupergazdagok közül.
Nagy fába vágtam a fejszémet, amikor egy, a Facebookon kapott hírt olvasva úgy döntöttem, utánajárok annak, vajon miként változott meg márciustól az ideiglenes külföldön tartózkodás bejelentése. Jelentem az interjú elkészült a megfelelő hivatallal, a történetnek nem kevés…..
Csesztike 2013.03.28 10:09:33
@*matahari*: Szia! Én is Fr-ban élek, pár napja kérdeztem egy rendőr ismerősömet, kérdezze már meg nekem, mi van most akkor a jogsival, meg rendszámmal. Az erre szakosodott kollégája annyit mondott, érdemes lecserélni a rendszámot, mert bármilyen baleset van ,könnyebb az ügyintézés, ha úgyis itt élek. Illetve ha baleset van, akkor már lenyomozhatják hogy mióta is élek itt, és meg is birságolhatnak hogy nem cseréltük le. De viszont ha évente hazamegyek, akkor nem kötelező. A jogsit nem kell honositani, mivel unióba vagyunk, el kell fogadniuk. De ha én okozok balesetet, és megtudják hogy X ideje itt élek, akkor meg kötelezhetnek a rendszámcserére. Csak a biztositás marha drága itt....Egyébként ha vissza kell adni az irataimat Mo-nak, akkor hogy legyen magyar rendszámos továbbra is az autóm? Lehet hülye kérdés...
Kedd este ismét kinyitott egy órára a Fogadó a Határon a blog Facebook-oldalán. Ezúttal a spanyol országfelelőstől, Roxitól kérdezhettetek és kérdeztetek is, munkavállalástól kezdve a válságon át egészen az ingatlanárakig. Némileg tematikusan igyekeztem csoportosítani a…..
Határátkelő Svájci horrorsztori 2012.11.30 06:58:00
Mint a címből is kiderül, nem lesz egy vidám poszt a mai, de nem árt, ha a külföldi munkavállalás árnyoldalait is látja, akit ez érdekel. Szerzője, Nyauka Vauka egy svájci au pair munkát vállalt be, és (talán nem meglepő a felvezetés után) ma már nagyon bánja. Hogy miért, az…..
A cím alapján több országról is szólhatna a mai poszt, de ezúttal Hollandiába megyünk. Miután Nyulz of the world tegnap hiányolta az országokat bemutató posztokat, ma egy olyan írás érkezik Ego Altertől, amelyből kiderül, miként segíti az adórendszer a külföldi diplomások…..
Határátkelő Húz a szívem haza 2012.10.19 06:57:00
Rendre visszatérő kritika a bloggal szemben, hogy a külföldi élet és munkavállalás pozitív oldalára koncentrál. Hát akik ezt róják fel, azok ma jól figyeljenek, mert Beáta posztja mindennek tekinthető, csak elfogultan pozitívnak nem. Lassan közeledünk az 500. poszthoz, de…..
Csesztike 2012.10.19 19:06:59
@rajen: Helló......ez naggggyyyonn jóóó, behaltam rajta, a könnyem is kifolyt:)))...egyből el is felejtettem mit is irt a posztoló..:)))
2012. április 17-én három tizenéves hidegvérrel kivégzett két embert egy soproni lövészklubban. Megdöbbentő, érthetetlen, brutális gyilkosság történt, ugyanúgy, mint három hónappal később Pécsett, ahol a helyi rendőrség pszichológusát, Bándy Katát ölték meg. A soproni…..
Franciaország a mai úticélunk, Béla írásából pedig sok minden más mellett az is kiderül, hogy még szinte tökéletes nyelvtudással sem egyszerű mindent elintézni, mert... mert csak. Avagy hogyan tarthat 9 hónapig egy tb-szám elintézése, és hogyan is néz ki a 22-es csapdája…..
Csesztike 2012.07.22 23:23:37
@Határátkelő: na a telepátia működik:))) Vagy fél órája irtam neked emailt, erre is kitérve, hogy iszonyat milyen megnyilvánulások vannak itt.....Kitartás!!!!