Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DaDirk

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napra pontosan két évvel ezelőtt indult útjára a Határátkelő. Azóta rengeteg minden történt (erről majd kicsit később) a bloggal és körülöttünk az országgal, Európával is. Születésnapi poszt, némi feltárulkozással. Szavazz a Határátkelőre a Goldenblogon - egy…..
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
A mai poszt érdekessége, hogy (némi túlzással) egy „második generációs" határátkelő írta. Vanda ugyanis hét éve, 13 évesen került ki édesanyjával Angliába (igen, ismét egy angol poszt, most figyelmeztetek mindenkit, akit nem érdekel, hogy ne olvassa tovább...), azaz…..
DaDirk 2012.09.09 09:51:40
@Thargoid:
Sajnos nem vagyok jártas a témában, de nagyon érdekelne, hogy akkor a híres-neves Oxfordi Egyetem az a University of Oxford és az Oxford Brookes University pedig teljesen más? Vagy az utóbbi az üzleti/business tanulmányok egyeteme?
Azért kérdezem, mert egy ismerősöm nézett MBA képzést a Brookes-on és ő a Brookes-ot emlegette, úgy mint a 'nagy' Oxfordi Egyetemet... A másikon egyébként csak valamilyen kihelyezett MBA-t láttam a honlap szerint a Said Business Schoolra.
Sajnos az alább olvasható írás igazságtartalma erősen megkérdőjelezhető. Szerzője a kommentekben felmerült kételyekre, kérdésekre napok óta nem válaszol, az email-címét, melyen keresztül a kapcsolatot tartottuk, megszüntette. Sajnálom a történteket, elsősorban azok miatt,…..
A határátkelés egy némileg szokatlan módját választotta Dirk, aki munkájából adódóan rengeteget utazik, jellemzően hét közben külföldön van, hétvégén pedig Magyarországon. Az azért lejön az írásából, hogy ő is tudja: a végtelenségig ezt így nem lehet…..
DaDirk 2012.07.29 17:25:24
@jjoey:
Még egyszer, tudom, hogy a CV-m nem néz ki ideálisan és az is nyilvánvaló, hogy ezen a helyen legalább 2-3 évet kellene maradnom, de a korábbiakat részletezem egy kicsit a tisztább kép kedvéért. Első állásom államigazgatás volt, úgyhogy az nem számít. :) A másodiknál a betanításom kb. 1 hónap volt, a 3. hónap után felügyelet nélkül önállóan végeztem a feladataimat. Nem tartom magam zseninek, de azért általában hamar átlátom a dolgokat, így elég gyorsan eljutottam oda, hogy a rámosztott feladatok nem töltötték ki a napomat és kihívást sem jelentettek. Ez egy SSC volt, ahova kb. minden hónapban 30-40 új arcot vettek fel. Amikor 9 hónap után felvetettem, hogy szeretnék új feladatokat kapni, mert nem érzem kellően produktívnak magam, nem fejlődök stb., a főnököm közölte, hogy még töltsek el két évet ugyanígy és utána beszéljünk a dologról. Sorry, de ezt nem szerettem volna megvárni, inkább mentem egy olyan helyre, ahol bár nagyon keményen meghajtottak, de hétről hétre tanultam, fejlődtem. Igen, Big4-ról van szó, több mint 5 évig. A továbbiakat már leírtam korábban, nem gondolom, hogy megfelelő indokok mellett ne lehetne ennyi váltása valakinek. Persze ehhez kell egy olyan HR-es, fejvadász, aki kíváncsi az emberre is.

A kommented második részére nem reagálnék, mert egyrészt az anyagiakat részleteiben nem szeretném kiteregetni, másrészt már egyszer leírtam, hogy messze voltunk a pénzügyi problémáktól, csak 'megéreztük' az egy kereset kiesését. Ha ebből számodra továbbra is az jön le, hogy nem értünk a pénzügyekhez, akkor biztos igazad van. :)
DaDirk 2012.07.29 20:12:22
@tanato:
Jelenleg nem. A spanyolt tervezem még valamilyen szintre felhozni. Nagy rá az esély, hogy a 2-3 év elteltével vagy Németo-ban vagy Spanyolo-ban kínáljanak fel pozíciót.
DaDirk 2012.07.30 07:04:50
@Gilda66:
Valami hasonló a tervünk nekünk is, azzal a feltétellel, hogy minden oldalról működik addig a dolog.
Nem mindenki nyugatra megy – kezdte írását Jani haverja, aki első látásra egészen különös helyen keresi a boldogulást: Albániában. Egy olyan országban, ahol (szerzőnk szerint) tejből van a tej, ahol a család szent és ahol a nyugdíjasok a nyugdíjemelés ELLEN tüntettek. Szóval…..