Regisztráció Blogot indítok
Adatok
psyery

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előre szólok, hogy hosszú lesz a mai poszt, de feltétlenül érdemes végigolvasni, mert nagyon érdekes szemszögből, nagyon érdekes tapasztalatokkal világítja meg Sámán (akinek előző írását itt olvashatjátok) az angliai munkavállalás tapasztalatait. Mintája 27 emberi sorsot,…..
Rövid bejegyzés a mai, viszont a szokásosnál jóval több képpel, ami nem is csoda, hiszen szerzője, János szavak helyett inkább képekkel dokumentálja svédországi életét és a nagyvilágban tett útjait. Így aki svédországi konkrétumokat vár, az csalódni fog, akit azonban…..
Határátkelő A főnix hamvaiban 2013.02.01 06:58:00
Mielőtt nekivágtam, bőgtem egy évig, túl váláson... be kellett látnom, hogy nem vagyok képes biztonságos anyagi hátteret nyújtva ellátni a szülői feladataimat. A lelki súly alatt mentálisan sem vagyok megfelelő közeg a gyerekeimnek. Saman mai írása kommentnek indult egy minapi…..
Új sorozaton kezdtem gondolkodni, méghozzá mai szerzőnk, Balázs ötlete nyomán. Elég sokat halljuk mostanság mindenféle hivatalos helyekről, hogy szeretnék hazacsábítani a külföldön élő és dolgozó magyarokat. Emellett sokan sokszor megjegyezték már, hogy ha mindenki elmegy, aki…..
A tegnapi (többféle értelemben is) forró poszt után ma hűvösebbre vesszük az irányt és egészen Svédországig szaladunk. Kiderül, tényleg olyan magasak-e a svéd adók; hogyan jöhet össze egy évben 61 nap szabadság (háromszor adtam össze és annyi...); és az is, mi a…..
Kalandvágyból indult neki mai szerzőnk, Péter és párja, először Írországnak, majd Angliának. Kalandból ki is jutott nekik, miközben rájöttek, hogy az írek szimpatikusan nacionalisták, és nem nagyon van bürokrácia, míg az angolokról néha leszakad az álarc. „Nagy…..
psyery 2012.11.07 14:59:37
@legszebbferfi: Igazad van,lehet,hogy inkább ez a fő ok,de szerintem a mi stabil gazdaságunk sem túl vonzó. Legalábbis nagyon udvariasan,de ezt magyarázták nekem.

Viszont azt nem gondolnám,hogy az ügyintézőkön múlik,mert nekem a Nationwide-nál csak az ügyintéző kedvessége miatt lett számlám,amit a head department felülvizsgált,és szépen le is zárták a számlámat abban a minutumban,ill. a Lloyds-nál is az ügyintézőnek köszönhetően lett végül számlám,mert hajlandó volt ráírni a papírra,hogy már 2 éve ismer a család engem,holott csak 2 hónapja.
Határátkelő Húz a szívem haza 2012.10.19 06:57:00
Rendre visszatérő kritika a bloggal szemben, hogy a külföldi élet és munkavállalás pozitív oldalára koncentrál. Hát akik ezt róják fel, azok ma jól figyeljenek, mert Beáta posztja mindennek tekinthető, csak elfogultan pozitívnak nem. Lassan közeledünk az 500. poszthoz, de…..
Ritkán adódik alkalom arra, hogy betekintsünk egy olyan külön világba, amilyen az amerikai egyetemeké. Ma megtehetjük, köszönhetően Dávidnak, aki párjával, Erikával töltött el egy évet egy madisoni egyetemen ösztöndíjasként. Persze az sem akármi, amit most csinál…..
Ismét egy olyan poszt következik, melynél érzésem szerint szinte mindegy a helyszín, a lényeg a szerző gondolkodásában rejlik. Bevallom, nekem tetszik Ádám gondolkodása, és a legtöbb dologban egyetértek vele – kíváncsi vagyok, Ti miként látjátok. „Nemrég akadtam a…..
Egy történet arról, hogyan lehet okosan, és tervszerűen nekivágni a világnak, felkészülve a nehézségekre és leküzdve azokat. Az már megint egy másik kérdés, hogy miért veszíti el Magyarország sorra az olyan embereket, mint Gyé és családja... TROLLFIGYELŐ: Trollt…..
A mai poszt kissé rendhagyó lesz, és inkább vitaindító jellege van – de néha ilyen is kell. Iván ugyanis arról írt, hogy amikor külföldi munkáról van szó, miért elégednek meg oly sokan a legegyszerűbb munkákkal, miért nem törekednek többre, jobbra? Még egyszer: az írás…..
Nem kényszerből, hanem tanácstalanság miatt indult neki Angliának Anna, aki ma már egy londoni egyetemre jár, miközben dolgozik és sportol is. Közben pedig büszke a magyarságára. TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj a hataratkelokommentKUKAChotmail.com címre és amint tudok,…..
Lassan közeledik az új tanév, de ma nem ezért foglalkozunk az angliai oktatással, hanem mert Ottilia olyan írást küldött, ami szerintem igen sok kérdést felvet, miközben jó párat meg is válaszol – legalábbis nekem. Mai szerzőnk angol szakos diplomával, öt év otthoni tapasztalat…..
psyery 2012.08.12 10:47:43
Érdekes írás a mai, mert szerzője, Ádám úgy ment ki Angliába, hogy a szakmájában fog elhelyezkedni és ebből nem is engedett – no és persze a megfelelő anyagi háttér is a rendelkezésére állt.. Két hónap után úgy tűnik, megérte ragaszkodni az eredeti…..
psyery 2012.08.08 13:38:35
@Eltévelyedés:
Ez mind szép és jó,csak van, aki a kis vidéki 18 éves lelkületével esetleg olyan hivatást választ,amire régóta vágyik,amivel speciel az embertársain akar segíteni (pszichológus vagyok).
Most komolyan mindenkinek informatikát,programozást,gazdasági tanulmányokat kellene folytatnia?

De én sem csak anyagi megfontolásból távozom,az már csak 50%.
Mindenekelőtt üdvözlet mindenkinek itt, az új otthonunkban! Remélem, jól fogjátok magatokat itt érezni (én nagyon izgulok...), a környezet mindenesetre szerintem csodás, a tartalom pedig marad a régi, illetve a következő hetekben terveim szerint lesz majd némi bővülés. Nem is…..