Regisztráció Blogot indítok
Adatok
memyselfandi

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Ti mit tennétek? 2012.11.25 06:49:00
Most ott tartok, hogy nem tudom, mit csináljak. Maradjunk itthon, és várjuk, hogy egyszer majd fellendül az ország, és éljek meg valahogy, vagy legyek újra alkalmazott valahol külföldön? „A keserű előzmények 18 éves koromban megismerkedtem ex-párommal, akinek szimplán egy…..
Tanulságos történet a mai, amely egy miskolci állami cégtől egészen Németországig ível és akadnak benne érdekes momentumok bőven. A lényeg szerintem valahol mégis csak ott van, hogy soha nem késő elkezdeni tanulni és megismerni a világot. Aztán hogy a történet vége mi lesz,…..
Határátkelő Mindennapi Anglia 2012.07.23 06:59:00
Milyen típusú szállást keressünk Angliában? Mire figyeljünk a közlekedésnél? Mi a helyzet a tévével, internettel, telefonnal? És a közbiztonsággal? Ha ezek a kérdések érdekelnek, akkor jó helyen jársz, hiszen (bár bevallottan csak egy általános kép felvázolására…..
Mindenekelőtt üdvözlet mindenkinek itt, az új otthonunkban! Remélem, jól fogjátok magatokat itt érezni (én nagyon izgulok...), a környezet mindenesetre szerintem csodás, a tartalom pedig marad a régi, illetve a következő hetekben terveim szerint lesz majd némi bővülés. Nem is…..
memyselfandi 2012.07.22 09:44:11
@sjz: ez nagyon szomoru :-(
memyselfandi 2012.07.20 20:50:29
@A Spanyol Inkvizíció: bizonyos szinten egyetertek veled, a vegen mindig a fogyaszto dont. A felsoroltak miatt nekem sincs hitelem, konzervativ penzugypolitikat folytatok. Kicsit sarkallatosnak erzem a velemenyed, mert nem veszed figyelembe, hogy az egesz az emberek hiszekenysegere epul. Azert nem lehet hibaztatni valakit, mert naiv. Es azt se felejtsuk el, hogy a bankok tesznek es tettek is azert hogy minel tobb hitel szorjanak ki.

Persze, ne hitelt vegyen fel az ember jobb jovoert. Egyetertek, dolgozzon meg erte. De lassuk be, a bankok nem csak penzugyi igenyt elegitenek ki, hanem igenyt generalnak. Es ez a gusztustalan. Ahogy irtam, kimegyek a repterre es hitelkartyat nyomnak a kezembe. A kozszolga szuleimnek meg postan kuldik a dombornyomott kartyat, tobbszazezres hitelkerettel, pedig a kutya nem kerte. A csapbol is a bankokrol hallasz, ha karacsony van azert, ha valsag van azert, de ha epp nincs semmi kulonos tortenes, akkor meg azert.

Te egy hatarozott ember lehetsz. De nem vagyunk egyformak, es az emberek hiszekenyek, foleg ha valami pozitivat igernek nekik. Es nem mindenki edukalt, hogy atlassa A-tol Z-ig mit is vallal. Ezt is vegyuk figyelembe. A legtobb ember hitelszerzodeset valamelyik ismeros koti meg, mert "a Gizike a szomszedbol tud egy jo ajanlatot". Persze Gizikenek lovese sincs az egeszrol, csak 1-2 trening utan mar penzugyi eloadonak hiszi magat es a jutalek remenyeben befuzi az osszes ismeroset.

Persze, aki tovabb nyujtozkodott mint ameddig a takaroja ert, annak ez egy jo lecke, mint peldaul a takaritono aki kacsalabon forgo palotaba koltozott hitelbol. Ezt alairom, ez ostobasag. De hitelt mertekkel is fel lehet venni, ha nagyon muszaj, es most azok is jol megszivtak, mert a duplajat fizetik vissza.

Szoval szerintem nem annyira fekete-feher ahogyan leirod, ennyire nem szabad altalanositani.
memyselfandi 2012.07.21 09:08:31
@váj mí: Nem kell hitelt felvenni, nem kell hitelkartyat hasznalni csak mert valaki a kezembe nyomta. Ez nem is errol szol, hanem arrol az agressziv propagandarol ami azert van hogy megis hasznald es sokan ennek a csapdajaba esnek. Eselyed sincs kikerulni, atprogramoznak teljesen, es a vegen, amikor mar mindenki a kornyezetedben hitelt vesz fel, azt gondolod ez a norma. Igazad van, megint csak azt mondom, a vegen az egyen dont. A hiszekeny ember, akit be lehet palizni. En sajnos azt tapasztalom hogy nagyon sok a hiszekeny ember, es epp ezert nem tudom oket hibaztatni es nem tudok rajuk ujjal mutogatni, mert neha azt erzem hogy lehet en vagyok tul hatarozott, es el kell fogadni hogy a nagy tobbseg nem ilyen...