Regisztráció Blogot indítok
Adatok
danmarci

40 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap rájöttem, és ma végérvényesen is tudatosult bennem, hogy fejben és lélekben már teljesen otthon vagyok. Nem érdekelnek a játékok, nem érdekel már szinte semmi, hisz minden dánul van, már a legkevesebb energiát sem fekteti a tanári kar sem bele, hogy megértsek valamit is, az…..
Ez a hét is úgy indult, mint a többi, annyi különbséggel, hogy a vasárnapi vegetációm miatt (gyakorlatilag délután négyre sikerült egy egysejtűnél több életjelet mutatnom) sikerült 4:50-kor felébrednem, és utána csak forgolódtam az ágyban, elvégre a vekker előtt normális…..
A dánok nem ünneplik december hatodikán Szent Miklós, közismertebb nevén a Mikulás eljövetelét, hozzám mégis bekukkantott az öreg. Pedig bevallom, én nem is raktam ki a cipőm az ablakba. (Remélem, otthon mindenki kapott csokit, meg érdemei szerint virgácsot!) Egy nagy boríték…..
Jézusom, piszkos fantáziájú népség, na nem kell semmi rosszra gondolni, pusztán a rájener hozta rám a frászt. A fentről idézett please wait ten seconds úgy laza másfél órán át és három újrakezdésen át tartott. Bár ha a kicsit máshogy nézem, micsoda népnemzeti nyitás…..
Nem mind LEGO, ami dán... 100. 2012.11.28 01:18:42
Emlékszem, milyen gyermeki hévvel írtam az első napokban hetente többször is, megpróbáltam mindent, de tényleg mindent leírni ide, hisz mégiscsak úgy kerek a dolog, hadd ismerje meg más is ezt a világot, ami annyira más, annyira pozitívabb, mint az otthoni lehangoló ingovány.…..
Nem mind LEGO, ami dán... Aarhus 2012.11.19 08:02:29
A tény, hogy nemrég kolomppal, karácsonyi dalokkal és kis fahéjas sütik hozzánkszórásával ébresztettek hárman, megvilágította bennem, hogy mennyire el vagyok maradva a bloggal. Pikkpakk telnek a napok, repülnek a hetek, és még nem írtam meg, hogy megjártuk Aarhust, múlt szerdán…..
Mai második bejegyzésemnek csak egyik oka, hogy az előző részek (első, második, harmadik) közzététele óta már Aarhust is bejártuk, de úgy gondoltam, haladok a kronológia fonala mentén, még ha akadt is kivétel, ami erősítené a szabályt. Aggódni felesleges, ott is kattant a…..
Stockholm klassz és pont. Minden van, ami kell, hogy egy város igazán sokszínű és nyüzsgő legyen. A turistákkal teli belvárostól kezdve a tömött metrón át a helyiekkel töltött kávézókig, öreg és modern épületek megfelelő ritmusban elhelyezve, parkok, hidak, sík és domb.…..
Mindig érdekes élmény, ha az ember saját bőrén tapasztalhatja meg a politika történéseit. Van, hogy ez vicces formában történik, van, hogy érdekes módon - és van, hogy propaganda képében szivárog be a mindennapjaidba, és az arcodba tolnak valamit, ami már messziről bűzlik. A…..
A dicső múltat, alias szombat esti Halloween-partyt és az azt követő ébredésem most nem részletezném, van ugyanis, hogy egy kép, illetve a tény, hogy 22-23 óra közt ingyenbár volt, többet mond minden szónál. Hát tessék, ecce homo: Témához kifestve, karácsonyi Tuborggal. Bár…..
Sóhaj... Ez az, amire nekem sajnos nem volt időm. De legalább metróztam, úgyhogy yeah! :) ..
"A leghosszabb út is az első lépéssel kezdődik." Ez a poszt meg egy irdatlan közhellyel, de nem is ez a lényeg, mert ide kivételesen passzol. Az alábbi két kép között elrejtettem néhány különbséget. Pontosabban fogalmazva, csak egy dologban azonosak. Poéngyilkos…..
Ottlétünk alatt természetesen körbejártuk a várost, persze csak a belső részeit. Tömközt nem használtunk, mert minekaz, ezért nap végére általában eléggé elfáradt a csapat, de megérte. Igazi turisták voltunk, a teljeség igénye nélkül megpróbálom felsorolni, mi mindent…..
Ezt a bejegyzést két okból teszem közkinccsé. Egyfelől mert péntek délután van, az általános örvendés és nyugalom ideje, melynek estéjén csak lesz valami megmozdulás, ami megnyitja a kétnapos hétvégi ünnepeket. Másrészt pedig azért, hogy a svéd beszámoló többi részének…..
Így látják (hallják) egymást a népek errefelé, s ez persze állandó és kiapadhatatlan humorforrás. A kép forrása a Scandinavia and the World oldal, a poén megértéséhez (élj itt) magyarázat a kép alatt, angolul. Érdemes itt szétnézni, a képregénykék igen találóak. :)…..
Szombat este szerencsésen visszaértünk a suliba, ezzel lezártuk az egyhetes "tanulmányi kirándulást", ahogy itt nevezik, és ezzel együtt a közel húszórás hazautunkat is. Az igazsághoz természetesen hozzátartozik, hogy azért lett ennyi az annyi, mert a szórványos megszakítások…..
Azon gondolkozom, hogy miért nevezik Budapestet a hidak városának? Hamburgban 2500, Amszterdamban közel 1300, Velencében 400, Wroclawban 200 vízi átkelő található, amiből a wiki 66-ot meg is nevez. Svédország fővárosa (nevét ejtsd: Sztokkkolm), ahova ma este tízkor indulunk, a…..
Petőfi Sándor: Itt van az ősz, itt van ujra... Itt van az ősz, itt van ujra, S szép, mint mindig, énnekem. Tudja isten, hogy mi okból Szeretem? de szeretem. Kiülök a dombtetőre, Innen nézek szerteszét, S hallgatom a fák lehulló Levelének lágy neszét. Mosolyogva néz a földre A…..
Igazi dán luxus kéremszéppeen! Ezt a klipet nagyon megszívleltem, ahogy nézem, gyakorlatilag a helyi Bëlgáról van szó, ugyanis ők is a legkevésbé vegyük magunkat komolyan elvet követik, és ez a videón is jól látszik. A szombati bulik nélkülözhetetlen kelléke! Azért van…..
Kis közlekedési edukáció a legokosabban (érted: lego-kosabban HA HA HA) interpretálva. Kíváncsi vagyok, hogy ez az imperialista szörny  egyszerű megoldás mikor kerül be otthon a KRESZbe...?..
Ez most errefelé az egyik nagy sláger, mi több, az év dala idén. Ha nem is minden nap, de gyakran hallom itt a suliban is esténként a . Az előadó a 2011-ben alakult, kissé retro/indie stílusú Ulige Numre (páratlan számok) nevű, négy fiatalból álló formáció. A srácok iránt…..
Egy új modell születése. Azért annyira nem lehet rossz a Legónál dizájnerkedni, de a legjobb dolog a világon akkor is egy ilyen muki gyerekének lenni. De nem? Valahogy nem tudom elképzelni ezt a hisztis kirohanást egy random ötéves, legóspapával rendelkező, szöszke Rasmus…..
Kedves időjárás! Kérlek maradj ilyen, végre el tudtam menni futni, és nagyon örültem neki! Nem kérem, hogy hétágra süssön a nap, tőlem lehagyhat a levegő is, persze csak ha nem siet nagyon, csak ne essen úgy ahogy az elmúlt napokban, mint például amikor Esbjergben jártunk és…..
Dánia fölött mindig kék az ég. Az, hogy néha a kettő között vastag, szürke felhőréteg, eső és szél is boldogan elfér, már részletkérdés. Nem történt ez másképp pénteken sem, amikor dél körül elindultunk Mandø szigetére, ami Dánia dél-nyugati partján…..
Nem mind LEGO, ami dán... Mandø 2012.09.23 17:28:53
Itt töltöttük a hétvégét. Mármint nem abban a kis patakban a kagyló és a turistalányok között, hanem Mandø szigetén. Hogy mennyire klassz volt, azt már e természeti csoda nevének kiejtése is sejteti: menő. A homokos partszakasz, amit a képen látsz, naponta kétszer száraz,…..