Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mamacska

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A baglyos ötleteket, motívumokat sokan szeretjük, és szerencsére sokféle kreatív technikával megjeleníthetjük e kedves madarat alkotásainkban. Ma természetes alapanyagok felhasználásával mutatok ötleteket!..
mamacska 2018.06.30 17:35:38
  Korunkban újra   érték a kézimunka.  Jópáran próbálnak bevételhez jutni a kézművességgel,  de sokkal többen saját és környezetük örömére szabadidejükben alkotnak.  Vannak amatőr fafaragók, bútorfestők, de  lényegesen több a hímző.  Közismert a szellemi és Kulturális Örökség Listára is felkerült…..
mamacska 2018.04.28 15:20:26
- Ön festékes szőtteseket alkot. Mit jelent az elnevezés? - A név arra utal, hogy régen az elkészítéséhez szánt fonalat az asszonyok maguk festették. Ehhez burjánokat használtak. - Mi a burján? - Eredetileg sűrűn, buján növő gyom. Olyan növényfajokat nevezünk…..
Egyik olvasóm, Zsuzsanna érdeklődött, hogy hogyan készülnek ezek a nagyméretű, látványos csipkeburák. A technika nem különösebben bonyolult, inkább csak türelem kérdése. Lássuk! Amire szükség lesz: Nagyobb méretű, kerek lufi (persze más alakút is használhattok) Csipkék (pl. horgolt kis…..
mamacska 2013.01.13 20:05:52
Senkit se riasszon el a cím, ehhez az ötlethez nem kell különösebb horgolásismeret. Nagyon egyszerű elkészíteni, és az uncsi, kinyúlt pólóitokat használhatjátok fel, mint alapanyag. Azaz gyakorlatilag anyagi nulla ráfordítással (maximum egy horgolótűt kell beszerezni) lesz egy…..
Elsőre olvasatra talán szokatlanul hangzik, pedig nagyon is helytálló a megfogalmazás, ezúttal csipkéből készítünk mécsestartót, nem is akármilyet!     Szükséges anyagok: Textilmerevítő adalékanyag (webáruház, ahol megvásárolható: ITT) Csipkeanyag (lehetőleg vastagabb) kb. 12 cm magas és minimum…..