Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sompeter

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két évvel ezelőtt volt egy autóm, melyet legalább annyira szerettem, mint anno a Renault 15GTL-emet: egy 166-os Alfám. Hathengeres, benzines, csodás (és használhatatlan) bőrbelsővel, takony GM-automatával és 17 literes fogyasztással. Sosem akartam eladni, ahogy az ember sosem akar…..
Mai Égéstér-adásunk kommentposztja.Direktlink a letöltéshez...
sompeter 2013.07.18 17:32:20
@RnYk: "Ja meg a ristretto tema - szoval sokszor mondjatok, hogy eros meg satobbi.
Nem, ezt ugy talaltak ki annak idejen, hogy gyorsabban huzzak at az espresso mennyisegu vizet az orlemenyen - ennek az a hatasa, hogy az aromak atkerulnek de a koffeinnek nincs igazan ideje kioldodni. Ezert lehet inni ristrettot akar este is..."

Nem kötekedésből írom, de ez így nem igaz. A ristretto ugyanannyi kávéból készül mint az espresso, csak finomabbra kell őrölni. A víz ugyanannyi ideig érintkezik az őrleménnyel (vagy kicsit tovább) de a végén az ital mennyisége lesz kevesebb. (20-25ml) Koffeintartalomban nincs számottevő különbség, ha robusztásabb blendet használsz pörget mindkettő, ha arabicásat akkor annyira nem.
Ha mélyebben érdekel a dolog akkor ajánlom az indexes kávéológia topicot.
Kőbájker-kolléga meglehetősen ismert testépítő-körökben. Hosszú évek kitartó munkájával jutott el odáig, hogy végre megnyithatta saját termét, a BodyBuilder Gym-et. Büszke arra, hogy a hely nem a divatgyurmázók papucsos-parfümös pozőr-terme, hanem azoké, akik tényleg…..
A Toyota TRD-útról frissiben megérkezett Csikós éppen csak berohant a szerkesztőségbe, hogy letöltse képeit a megtelt memóriakártyáról és máris indult tovább. Futtában szólt csak oda, hogy aki akar Renault Twizyt próbálni, az menjen vele, mert időben vissza kell vinnie az autót…..
sompeter 2012.11.09 19:15:19
@3dom'f'speech: nem tudom hogy ezt a komolyan gondoltad-e és trollkodásnak vegyem egy újabb németautókedvelőtől, vagy csak hülyéskedsz, de egyiknek sincs sok értelme. (a francia autó nem szar)

Ha tudjuk a pontos hatótávot és a pontos árat egy embernek meg egy macskának akár jó is lehet. Valaki valahol biztos komolyan gondolta ezt, csak meg kell érteni:)