Regisztráció Blogot indítok
Adatok
harmful vibration

5 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Egyesült Államokban tegnap volt a függetlenség napja, július 4-én ünneplik az egykori kolóniák elszakadását az brit birodalomtól. A függetlenségből azonban az őslakosságnak nem sok jutott, az indiánok asszimilálását, illetve a "civilizálását" célzó politika…..
harmful vibration 2012.07.06 11:43:42
@spinat:
a himlős pokrócos sztorinak semmi köze a hittérítőkhöz, és nem is volt bevett gyakorlat. Egy adott esetben (Fort Pitt ostromakor, 1763-ban) van rá esély, hogy ilyesmi történt, és akkor is a brit katonai parancsnok játszott el az ötlettel (az erődben himlőjárvány volt, és azt akarta "exportálni").
Forrás emitt:
www.straightdope.com/columns/read/1088/did-whites-ever-give-native-americans-blankets-infected-with-smallpox
És még csak azt sem lehet mondani, hogy ez afféle fehér praktika volt, az egyik emlékezetes hasonló esetet a mongol hadsereg követte el 1346-ban Kaffa ostromakor, csak kicsit direktebb módszerrel (bekatapultálták a városba a pestisben elhunytak holttesteit).
Olvasmány:
www.historyinanhour.com/2011/08/05/the-siege-of-kaffa-and-the-black-death/
harmful vibration 2012.07.06 12:02:58
@dukeekud: Köszi a pontosítást, valamiért úgy állt össze, hogy a Fort Pitt-i alkalmazás Amhersthez köthető. Egyébként a himlő-pokróc kombinációt indiával kapcsolatban is láttam emlegetni, de simán lehet, hogy ez az india - indián félreértésen alapul. A hittérítők, bármilyen fura is, hitet akartak téríteni, nem kiirtani az őslakosságot. Károkat inkább a hagyományos kultúra, társadalmi szerkezet stb. lebontásával okoztak, de pl. a dél-amerikai jezsuita telepek esetében nem lehet ok a panaszra.
Sorkizárt Önmaga ellensége 2012.06.09 08:31:00
Skóciában tettek az egyre súlyosbodó öngyilkossági-hullám ellen, és a Choose Life! program segítségével fodrászokat, kocsmárosokat és kozmetikusokat képeztek ki: az öngyilkosságot fontolgatók felismerését, a jelekben való olvasást tanították nekik. A kezdeményezés abszolút…..
  Igazi kincset kommentelt a moziplakát-leletes poszthoz Városjáró, amit korábban saját blogjában is közzétett. Egy 1979-es budapesti mozikalauzról van szó, amelyik nem csak egy nagy átfogó térképen, hanem kerületenkénti bontásban, szuper pszichedelikus rajzokkal díszítve…..
 A Kolbászból kerítés - akikről mostanában elég sokat posztolgatok az Urbanistán - készítette a fenti dizájntervet. Hogy pontosan milyen célból, mire, meg hogy egyáltalán szabad ilyet csinálni, hogy kirakom - azt nem tudom. Nekem mindenesetre tetszik a prezentáció, amit…..
Kezdjük a hetet egy jó kis lövöldözéssel. Igazán jól megcsinált first person shooter a Sierra 7, nem nagyon tudok belekötni. Nincs persze valódinak tűnő 3D grafika, de hát egy böngészőben futó játéktól ezt nem is nagyon várjuk el. Hét küldetés, sokféle unlockolható…..
Engem meg már megint a rosszullét kerülget, mint mindig, amikor azt látom, hogy kedvenc platformomat megerőszakolják sliccből, szárazon, hátulról. Az abúzust most a Commodore USA nevű cég követi el, akiről már hallhattunk idén, Phoenix néven akarta piacra dobni ezt a borzalmat, de…..
harmful vibration 2010.12.21 11:35:24
@abc: nem olyan bonyolult az a billentyűzet :)
http://www.vesalia.de/e_keyrah[6499].htm
ha be tudod építeni a házba a PC-t, akkor akár az eredeti billentyűzet is maradhat, sőt, az oprendszer elférhet egy CF kártyán. Teszel rá egy minimal Linuxot, épp annyira eleget, hogy fusson rajta a Vice, rádugod oldalt a kedvenc régi joyod, és majdnem olyan, mintha lenne egy c64-ed (mondjuk annyival könnyebb, hogy pl. egy USB-s wifi kártyával felmehetsz a netre, ha eszedbe jut egy régi játék, léetöltöd és már nyomhatod is vele).
harmful vibration 2010.12.21 16:16:47
@abc: Ha jól értelek, ez pont az, amit szeretnél. Vagyis kiszeded a c64 alaplapját, beilleszted ezt a kis panelt, és USB-n keresztül rá tudod dugni akármilyen pc-re. Az oldalán a kapcsoló a 2 féle kiosztás (eedeti c64-nek megfelelő, ill. valami windows- kompatibilis féle) váltására szolgál. Ha ügyes vagy, akkor bezsúfolhatsz egy mini pc-t a kenyérdobozba, és akkor a kivezetés sem kell: a pc dolgozik a 20on éves házban, miközben te püfölöd a 20on éves billentyűket és rángatod a szintén kortárs joyt. Az alaplapot meg elrakod, hátha egyszer jó lesz valamire (vagy visszaépíted, ha meguntad a játékot...)
harmful vibration 2010.12.22 12:01:33
@Sam. Joe: fent már volt szó róla :)
ez a cucc:
http://www.vesalia.de/e_keyrah[6499].htm
de emellett van egy pár házilag is összerakható verzió, ha tudsz mikrokolntrollert programozni (mivel a program is elérhető, ez inkább csak technikai kérdés)
@font-face { font-family: "Arial"; }@font-face { font-family: "Calibri"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 10pt; line-height: 115%; font-size: 11pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }A Spinoza kétségtelenül hangulatos hely. Bár…..
Tök életlen Összeraktam 2010.11.18 19:12:00
 Némileg rossz a lelkiismeretem, hiszen már egy ideje szeretnék rögzíteni pár gondolatot a péceli fotózásról, továbbá szeretném a gyakorlatban is kipróbálni pár új szerzeményem... ehelyett játszom.Egy kínai webshopban találtam rá az Enlighten  fantázianevű…..
 Nemrég szereztem egy patinás, Gamma féle Pajtás fényképezőgépet. Persze hogy nem álltam meg, hogy ne szedjem szét és nézzem át belülről. Persze azért volt rá ürügy: az utóbbi bő 50 évben jócskán rakódott le rá kosz, és a mechanikát is érdemes volt átnézni.A…..
Tök életlen Túltelítve 2010.10.11 12:16:00
 A múlt héten pár napot Aligán töltöttem, és mivel kellemesen borult-csatakos  volt az időjárás, rögtön két hobbimnak is tudtam élni, miszerint fotóztam és torokgyulladást szereztem. Noha ezek egymást kizáró gondolatnak tűnnek, valójában a kettő között szoros…..
Tök életlen A nyereményjáték 2010.10.03 11:59:00
 Találtam a munkahelyemen egy zacskót, amiben egy kupac vacak eldobható kínai fényképezőgép volt. Alapvetően semmit sem tudnak szegények, végtelenül primitív eszközök, de van belőle vagy 20, nagyrészt bontatlan dobozban (4 nyelvű használati utasítással...). Mivel az…..
Tök életlen Egy bolond 2010.09.30 11:11:00
Némileg büszkeséggel tölti el az embert, ha készít egy képet, és mások ezt a képet reprodukálják (rekreálják? újrafogalmazzák?). Ugyanakkor van bennem némi kétely és zavar - hiszen egyrészt nem egyértelmű, hogy tényleg reprodukcióról van szó, egy ötlet, téma másnak is…..
IDDQD Heti retro: Boulder Dash 2010.09.16 15:00:00
Ma végre begördül a Boulder Dash a retrorovatba – ideje volt, már három hete vártok erre. Az első emlék, ami beugrik nekem róla, hogy C64-en megvolt a program, rongyosra játszottam. Aztán egy nap jött a játékdealerem és a zsírúj stuffok között hozott egy érdekes címűt:…..
Ez a brutális videó jött szemben velem az interneten, naná, hogy ezt mindenkinek látnia kell! Igen, ez tényleg nagyüzemi rongálás (mielőtt kommentben felhívná bárki erre a figyelmünket), de graffiti is a javából! Belegondoltam, hogy milyen félelmetes lehet a vonatban ülő emberek…..
harmful vibration 2010.09.12 15:54:08
@beta version: Szerintem semmi meglepő nincs abban, hogy egy műfaj, ami határozottan provokálni akar (szerintem egy ilyen akció leginkább simán provokáció, polgárpukkasztás, ha úgy jobban tetszik) szembesül azzal, hogy azokból akiket provokál, erős indulatokat vált ki. Különben mi értelme lenne egy úton lévő vonatot összefújni? A kérdés szerintem teljesen jogos, most megtudtuk, hogy azok, akik 1) nincsenek benne a dologban 2) nem értenek hozzá, de érintve vannak (mondjuk mert egy ilyen vonaton utaznak), hogyan ragál(ná)nak egy ilyen szituációra. Akit érdekel a téma, úgyis megnézi a többi postot, és tanul belőle, de szerintem igenis hasznos, ha egy kicsit is érdekli a graffitiseket, hogy mit hogyan ítél meg az átlagember.

Nem vagyok híve a lefújásos, megverős (és gorombább) megoldásoknak, de mondjuk személy szerint nagyon bosszús lennék ilyen helyzetben. Ettől nem gondolom, hogy faszhuszár lennék.
Az IFA elektronikai kiállítás accesories termeiben a kiállítók kilencven százaléka az Apple termékeihez mutatott be kiegészítőket. Ez egyrészt unalmas volt, mert a harmincadik iPhone-tokos stand után már futólépésben próbáltam keresztülvergődni a termen. Másrészt így…..
harmful vibration 2010.09.06 22:03:52
Én ilyet vettem:
cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160414744960&ssPageName=STRK:MEWNX:IT#ht_2390wt_952
az oké, hogy valamivel vastagabb (0,3mm), de annyira nem érzem, hogy megérné a 10x-es árszorzót... (illetve nekem 20x, én még 3,5-ért vettem egy hónapja). Arról nem beszélve, hogy nem tudom, adnak-e európai verziót is, a honlapon erről nincs szó. Csak arról, hogy nem is szilikon, hanem uretán...
Pár hete leírtam a személyes véleményem Budapest nevének kiejtéséről Ná­das­dy Ádám hasonló témájú cikke kapcsán. Most egy másik írását fogom bon­col­gatni, de ezúttal szakmai szemmel, tárgyilagosan. A Modern Talking címet vi­se­lő…..
Elnézést kérek a hamburgerrajongó, romlatlan lelkű tizenévesektől, de először is tisztáznunk kéne, mi is az a "fekvő punci". Ha ezen túl vagyunk, akkor jöhet a megdöbbenés: Oldradio bekattant azon, hogy a reklámok nem a valóság naturalista tükrözői. Durva, mi?…..
harmful vibration 2010.08.23 13:11:24
Mindannyiunk bánatára Stöki szabadságon van, így leesne az aranygyűrű az ujjáról nincs most kedve a szerdai retróval bütykölni, de hogy ne vigyen el minket a népharag, kitaláltam valamit, amivel hozunk is ajándékot meg nem is, satöbbi.Szóval kivételesen nem egy régi játék…..
És nem indul. Illetve indul, a ventilátorok felpörögnek, de a monitor makacsul sötét marad. Próbáltam kurblinyílást keresni. Nincs. Na de a történet: egyik kollégám hozta be ezt a gyönyörűséget, ami annak előtte a Cash Flow szerkesztőségében szolgálta ki újságírók…..
Házi flottám legékesebb büszkesége a zöld állólámpás Merci, amelyről utoljára hónapokkal ezelőtt írtam. Szégyellem magam, már be is írtam az intőt. Életem első (a mostani elmeállapotom szerint) tisztességes restaurálása volt ez az autó. Azaz nem volt, hanem még nagyon is…..
harmful vibration 2009.08.27 10:49:50
Üdv!

Sárgult műanyagra van egy megoldás (ami elvileg még a mintát sem szedi le):
retr0bright.wikispaces.com/
Gyanítom az autóban használt elemek is ugyanazért sárgulnak, mint a számítógépek (brómvegyület tűzvédelmi okokból), tehát valószínűleg itt is működik.
Az oldal részletesen elmagyarázza a szer működését, és nem tűnik bonyolultnak összerakni sem.

Igaz, én még nem próbáltam, de erősen tervbe van véve :)
„Szeretnék segíteni ebben a nehéz gazdasági helyzetben, de a szektások megakadályozzák” – Mágenheim „Junior” Julcsi „Olvassák az Új Embert is, az is egy alternatíva. Hátha valaki megtér.” – Bőhm szenátor Kis családjaink nagy…..
harmful vibration 2009.06.30 13:11:43
az nem Commodore64, hanem Videoton TVC :)
tvc.homeserver.hu/
Magyar gyártmány volt, szóval ez is mehet a product placement kategóriába.
harmful vibration 2009.06.30 13:48:29
@"azta": igaz, gratulálok :) Ha lesz harmadik működő TVC-m, felajánlom nyereménynek :)