Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sanya76

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még forró a hír: a Vinum Praemium Alapítvány által választott 50 borász tegnap este megválasztotta a Borászok Borászát. Az elismerést 2010-ben Légli Ottó kapta. A szavazáson két további díjról is döntöttek: Az év borászfelfedezettje Tarnóczi Zoltán (Orsolya Pince, Eger), A…..
A magyar pezsgőkultúra a borhoz képest mégcsak gyerekcipőben jár, ahogy ezt a sajtóban mondani szokás, de már jár, elindult, bizonytalan léptekkel valami felé, amit bizonyít az is, hogy az elmúlt években jelentős borászok tucatjai vágtak bele kézművespezsgő-projektekbe,…..
Jó napok járnak a művelt és az az idült alkoholistákra: a héten két olyan kutatási eredmény is napvilágot látott, miszerint az alkoholfogyasztás az eddig tudottnál nagyobb mennyiségben is jótékonyabb hatású, mint hittük. Ha komolyan vesszük e kutatási eredményeket és…..
Sanya76 2009.12.03 18:51:45
Az előfizetők számára már hétfő óta ismert az, amit a honlap fokozatosan csöpögtet, vagyishogy 2009-ben az "év bora" a Wine Spectator szerzői szerint egy Washington állambeli cabernet sauvignon. A Columbia Crest Cabernet Sauvignon Columbia Valley Reserve 2005 27 dolláros…..
Sanya76 2009.11.20 20:21:57
@SpeedFreak: Kedden utánanézek neked,nekem valami rémlik....
A Művelt Alkoholista Best Buy 2009.09.14 14:32:00
Rendszeresen karbantarott rovatunkban olyan borokat ajánlunk, amelyek megérik az árukat, viszonylag könnyen beszerezhetőek, és élményt adnak. (Mivel az Olcsón jót címet sokan félreérthetőnek találták, ezért jobb híján visszatértünk a bejáratott globálszlengre.) Reméljük,…..
Mi a közös a következő borokban, pezsgőkben: Gere Solus 2007, Thummerer Vili Papa Cuvée 2003, Szepsy Furmint 2007, Robert Mondavi Opus One 2004, Louis Roederer Cristal Champagne, Dom Perignon? A válasz némiképp meglepő, legalábbis nekem az: mindegyiket betehetjük a hétvégi…..
Sanya76 2009.10.14 17:32:42
@kekfrankos: Miért,szerinted,hogy bánnak"pakolásban közben"a borokkal?
Szívesen látlak bármelyik napon pakolni,akkor megláthatod...Egyébként tényleg jó borok vannak nálunk a Metro-ban,és van 2 jó sommelier is.
Kinek van kedve húsz rozét végigkóstolni? Senkinek, nyilván, de a művelt alkoholisták csakis a közönségnek élnek. Ha erre van igény, hát legyen rozé. Márpedig van erre igény, ezt mutatják a borkereskedők eladási listái, amelyeket ilyentájban rendre rozék vezetnek. És mutatják…..