Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fogdakezem

86 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Íme, egy tanulságos mese, melyet nemrég olvastam a gyermekeimnek: Benedek Elek: Az özvegyasszony tehene  Krisztus urunk a Földön jártában-keltében, Szent Péterrel egy szegény özvegyasszonyhoz tért be szállásra. Ennek a szegény özvegyasszonynak egyebe sem volt, csak egy…..
Fogd a kezem Mikulás 2013.12.06 10:00:00
Ráakadtam egy nagyon kedves kis versre a Mikulásról. Fogadjátok szeretettel: Szuhanics Albert Mese a Mikulásról Azt mondják, hogy nincs Mikulás,az egész csak mese.De hiszen én tegnap estetalálkoztam vele!Kint sétált a fényes utcán,rajta piros kabát.Felnéztem rá, s ő…..
  Néhány angol weboldalon nagyon érdekes gyerekekkel végezhető kísérletre bukkantam, amelyeket szívesen kipróbálnák a gyermekeimmel is. Az eredményeket megosztom a kedves olvasókkal is, hátha kedvet kapnak a kísérletezésre, a világ dolgainak önálló felfedezésére. Az…..
  Most, hogy itt a nyakunkon a nyári szünet itt a nyaralások, kirándulások tervezése. Tavaly nyáron beszélgettem néhány szülővel, hogy hová mennek nyaralni és azt tapasztaltam, hogy a kisgyerekes szülők leginkább azt gondolják, hogy gyerekkel csak vízpartra, vagy kalandparkba…..
  Néhány nagyon jó ötletre leltem rá az interneten, amit gyerekekkel egyszerű megvalósítani és látványos is az eredmény. Természetesen el is készítettük ezeket. Íme a képek és hozzá a leírás. Készítsétek el ti is! Újságpapírból katica: Ez egy nagyon egyerűen…..
Fogd a kezem Apák napja 2013.06.16 10:17:43
  Június 3. vasárnapja, apák napja, az idén ez június 16-ra esik. Nálunk még sajnos nem nagyon ünnepeljük, inkább csak külföldön, pedig szerintem érdemes lenne ezt a szép szokást átvennünk. Ha az anyákat megünnepeljük miért ne járna ugyanilyen tisztelet az apáknak is.…..
Óriás katica és gyerekdalok: Találtam egy nagyon aranyos katicát, melynek nyomtatható változatát itt találjátok. Miután kiszíneztük, összeragasztottam, majd később kikerült az ablakba dísznek. Nagyon szeretjük, mert mikor hazaérünk, illetve ha valaki jön hozzánk ez a…..
Fogd a kezem Mogyorókrémes linzer 2013.05.18 13:44:54
  Érdekes, hogy az ember hol talál rá egy-egy receptre. Ez a linzer recept például a 3. osztályos matematika könyvből való. Nagy fiammal el is készítettem. Sajnos most képet nem tudok feltenni, mert mire észbe kaptam már el is fogyott. Pótolni fogom. Hozzávalók 4 személyre:…..
Fogd a kezem Anyák napja 2013.05.05 08:00:00
  Május első vasárnapja, Anyák napja. Ez a mondat olyan számunkra, mint egy kis vers, de mostanában döbbentem rá, hogy nem mindenütt a világon ünneplik ekkor az anyák napját. Amerikai és német oldalakat olvasgatva láttam, hogy ők május második vasárnapján ünneplik ezt a…..
  Az Óz, a nagy varázsló mesét csak filmen és színházban láttam, a  könyvet nem ismertem. Könyvtárban akadtunk rá a gyerekekkel és nagy élmény volt elolvasni az egész történetet. Sok dolog kiderül belőle, ami a könyvből és a színdarabból kimaradt. Még karácsony…..
Óriás képek: Nagyon élvezik a gyerekek, ha óriás képeket rajzolhatnak, így nem szab határokat a képzeletüknek a rajzlap, írólap nagysága. Erre legalkalmasabb a csomagolópapír. Nem túl drága és 5 db van összecsomagolni, így több dolgot is lehet belőle alkotni. Mi az egyik…..
  Hétfőn lesz a Föld világnapja és már hetek óta kérdésekkel bombáz ezzel kapcsolatban nagyfiam(8), mert az iskolában versenyre készülnek. Így aztán mostanában minden környezetvédelemmel kapcsolatos dolog felkelti az érdeklődésemet. Véletlenül fedeztük fel múlt hét…..
  Kezdő anyukákban felmerül a kérdés, hogy cumit adjon a gyereknek, vagy hagyja, hogy rátaláljon a saját ujjára ha szüksége van rá. Mind a cumi, mind pedig az ujjszopás a gyereket segíti abban, hogy megnyugodjon. Ez talán az első lépés a gyermek életében, amikor egyedül…..
  1964 óta ünnepeljük Magyarországon a költészet napját április 11-én, József Attila születésnapjának évfordulóján. Az óvodában a gyerekek pár éve versmondással köszöntik ezt a napot. Az idén már Norbi fiam is készült eggyel, ezt szeretném megosztani veletek is a…..
A számítógépes bejegyzésem óta adós vagyok a játékajánlóval. Most összegyűjtöttem a gyermekeim kedvenc számítógépes játékai közül azokat, amelyeket én is nagyon jó, fejlesztő, szórakoztató játéknak tartok.Leírom nektek néhány szóval a játék lényegét, majd végül…..
Zokniállatok: Nagyfiam(8) szeretett volna valamit varrni igazi tűvel, cérnával, ruhaanyagra. Így jött az ötlet, hogy készítsünk zokniból kígyót. Kerestünk egy hosszú zoknit (apa lyukas zokniját) és kitömtük sok-sok lyukas zoknival. (Minden lyukas ruhát el szoktam tenni anyagnak,…..
   A 9-es szorzótáblánál több jellegzetességet is felfedezhetünk. Ha a régi, jól bevált módszer - vagyis minden szorzótáblát addig mondogassunk, amíg bele nem vésődik az agyunkba és kapásból nem tudjuk megmondani a választ- ellenére gyermekének nehezére esik…..
Garázs házilag: Hozzávalók: Egy nagyobb kartonlap, 1 hosszúkás kartonlap a feljáróhoz, 6 db WC-papír guriga, vagy egyéb cső, ragasztószalag, olló. Mi egy kartondobozt vágtunk szét az alkotás érdekében. A nagyobb kartonlap közepére vágunk egy akkora lyukat, amelyen átférnek a…..
  Ez a kedvenc játékgyűjteményes könyvem, de sajnos amikor fényképet kerestem róla, akkor döbbentem rá, hogy ezt a könyvet már nem lehet kapni, nem készítettek belőle újabb kiadást. Végül a saját könyvemről készítettem fényképet. Antikváriumban, könyvtárakban talán…..
  A gyermekeinket ugyanúgy, mint minket naponta érik stresszhelyzetek. A családban, amikor egy költözés történik, ha kistestvér születik, súlyos beteg van a családban, válás történik, stb. Az iskolában, mikor dolgozatot írnak, meg akarnak felelni a tanító és a kortársaik…..
Bárány: Már nagyon várjuk a tavaszt, ezért most tavaszi alkotásokat készítettünk. Ez a kis bárány már a húsvétot idézi. A bárány részeit letölteni és kinyomtatni innen lehet. Mivel nekünk nincs nyomtatónk én úgy szoktam megoldani, hogy a nyomtató papírt ráhelyezem a…..
Fogd a kezem Filmajánló: Croodék 2013.03.01 21:04:35
  Változtatni szeretnék kicsit a filmajánlókon. Utánanéztem milyen filmek mennek mostanában a moziban és most szeretnék friss filmeket is ajánlani Nektek. Vigyük el a gyerekeket moziba is, hisz a mozinak teljesen más az élménye, mint a televízióban, a DVD-ről, vagy internetről…..
  Már több mint két hete nem jelentkeztem, mert sajnos a családot ledöntötte a lábáról egy kis felső légúti megbetegedés és a felnőttek voltak a legrosszabbul a családban. Az ápolás és a gyógyulás közben nem volt erőm leülni a gép elé sem. Szerencsére túljutottunk…..
Fogd a kezem 7.téma:Napi feladatok 2013.02.08 20:54:41
    A Reggelivel kapcsolatos bejegyzésben már említettem, hogy a gyerekeimnek vannak mindennapos elvégezendő feladatai. Most leírom miket kell megcsinálniuk. Készítettem nekik kis kártyákat, amikre felírtam a teendőiket, a kicsiknek pedig lerajzoltam. A fenti kártyákon…..
Már lassan 2 hete nem jelentkeztem technikai problémák miatt. A problémát elhárítottuk, ezután a megszokott témákkal jelentkezem minden héten. Álarc: Készültünk a farsangra, álarcokat készítettünk itthon. Letölthető, nyomtatható álarcokat találhattok itt és itt is.…..