Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EE 20 D0 90 FB

15 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tehernapló DM, BB és C64 2014.07.15 18:30:13
  Nem(?) csak az aktualitás mivolta "íratja" velem ezt a posztot. (Természetesen a mai Depeche Mode koncertre céloztam.) [Mai? Na, ez is egy több mint egy éves poszt. - EE 20 D0 90 FB] Már régóta foglalkoztat a (költői) kérdés; vajon melyik előadó(k) műveiből létezik a legtöbb…..
Tehernapló Isteni scene-játék 2013.05.08 13:37:06
Vannak a C64 történetében végeláthatatlan projectek. Most az egyik ilyenről lesz szó (nem, nem az Ultimate Newcomer-ről).A történet (nem a project) a 80-as évek végén kezdődött; az Unicess nevű csapat megalakulásával. Az egyik alapító, Mason, akkor kezdte pályafutását a…..
Tehernapló Keserű gyalázat 2013.02.19 07:05:40
Manapság divatos téma a plagizálás. A C64-es demoscene történetében is találunk jópár plágium ügyet. A legtöbb eset zenékhez kapcsolódik, amik annyira gyakoriak voltak, hogy el se érték az ingerküszöböt. Sokkal nagyobb port vertek fel a grafika és a kód lopások. Ne gondoljuk,…..
Már hagyomány, hogy a napfordulók környékén (legyen az téli vagy nyári) érkezik az aktuális HVSC frissítés. Így volt ez most is. Elképesztő, de ez már az 58. kiegészítés  (igazság szerint csak az utóbbi pár évben tartják magukat az évi kettő update-hez). Nézzük a…..
Tehernapló Szabad a pálya 2012.12.07 23:43:23
Video Killed the Radio Star. Ezt régóta tudjuk. A mobiltelefonok "eltüntették" a nyilvános telefonok többségét. Gyakran szóba kerül mit "ölt" ki a (demo)scene-ből a Net. Most valami olyasmiről lesz szó, ami a Net-nek köszönheti a létezését. Ezek a Standalone Compo-k vagy Online…..
Pár napja Lassan egy hete, hogy lezajlott az év (vagy inkább az elmúlt kettő év) legfontosabb C64-es eseménye az X'2012 (party). Tény; a legrangosabb democompokat az 'X' partykon rendezik, itt nyerni a legnagyobb dicsőség. Az idei rendezvény előtt is óriási volt a várakozás, mert ha…..
Tehernapló A scener (rang)listája 2012.10.18 22:38:53
A (demo)scene egyik mozgatórugója -kétségtelenül- a versengés. A küzdelem erdemény-listákban és rangsorokban manifesztálodik. Manapság a "tömeg" dönti el ki a legjobb, ki a második, harmadik..stb. Van azonban egy speciálisan C64-es műfaj, ahol egyetlen személy határozza meg…..
Létezik vajon a tökéletes demo? Jómagam még nem találkoztam olyan C64-es demoval, amibe ne lehetett volna - legalább egy apróságba - "belekötni". Jelenleg - vitathatatlanul - az 'Edge of Disgrace' a legjobb demo C64-re. Ez azt is jelenti, hogy a legtökéletesebb? Nézzük hol található…..
A különféle demoscene platformoknak megvannak a sajátosságai. Persze ez nem azt jelenti, hogy egyes műfajok csak és kizárólag egy géposztályra korlátozódnának. Gondoljunk csak az ANSI gfx-re, ami leginkább FP-n jellemző megnyilvánulási forma, de létezik a C64-es "megfelelője"; a…..
Profik. Akik felrúgták a konvenciót. Vagy csak tükörbe néztek és szembe köpték magukat? Görbe tükör ez ami saját farkába harapott. Ők lettek azok, akiknek valamikor kegyelettel adóztak.Bizony nem értette a (külföldi) nagyközönség az első időkben, hogyan kerül Fairlight és…..
Folytassuk a C64-es jelöltekkel. A négy érintett demot mindjárt két részre oszthatjuk, az egyik páros az LCP 2011-en, a másik a Silesia 5-ön indult. Kezdjük időrendben, a Little Computer People-ön indult demokkal. A "We Are Mature" az LCP 6. helyezetje(!), a Fairlight csapat "We Are..."…..
Tehernapló Oldschool és az inkák 2012.08.23 00:32:56
A 'Scene.org Award' a demoscene művészeti(?) díja, amelyet a 'Scene.org' site szervez. A díjazottakat egy zsűri választja meg, kivéve a közönségdíjast.     A díjátadó 2006-ban lett igazán érdekes, ekkor került be a "Best demo on an oldschool platform" kategória. (Itt…..
Tehernapló A SID tudor 2012.08.15 20:35:28
Kilenc hónappal ezelőtt fedeztem fel a "SID Known" nevű "parancssoros alkalmazást". A hozzám hasonló "berhelőknek" nagyon hasznos lehet. Röviden úgy határozhatnám meg; ez egy .SID (be)azonosító. Az első verziók a HVSC brigádnak készültek, a rendszerezés megkönnyítésére.…..
Tehernapló A C64 sztahanovistája 2012.08.13 21:58:24
Pár napja JSL és csatlósai (ROLE) kiadtak egy képkollekciót. Mondhatnám azt is megjelent a heti JSL stuff. Miért is? Az alábbiakban kiderül, de először nézzük az aktuális alkotást. A mű a 'Monsters' címet kapta, ebből már ki is található a téma. A mindössze egy file-os…..
A Tehernapló blog szerzői meghívtak téged engem is blogolni. Cargo a legjobbat kereste... ...és megtalálta (gyk.: én vagyok az)!   Arra kért írjak egy kis bemutatkozó posztot, hogyan nem teremtettem meg a nemzetközi és a magyarországi C64-es kultúrát. Íme: Először három…..
Tehernapló Heti CSDB vizit (CW32) 2012.08.06 10:38:54
A blog indulása óta körülbelül egy tucat release jelent meg a CSDB-n Ez egyébként viszonylag átlagos szám. Lássunk hát némi demo bontást, mit érdemes húzni?! A hétvégén ugye Assembly party volt Helsinkiben. A finn megaparty oldskool demok tekintetében főként az X party évében…..
EE 20 D0 90 FB 2012.08.07 18:01:30