Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maruzsa

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok lakossági megkeresést kaptam az elmúlt időszakban. Azon okvetetlenkednek a lakosok, hogy  a kerületi polgárőrök miért őrzik folyamatosan a kis terecskét és benne Tisza István szobrát sőt azt merészelik megkérdezni:   mibe kerül ez a kerületnek. Utánakérdeztem. A…..
Maruzsa 2012.07.16 10:34:37
Kedves Várnai Úr,

érdeklődéssel olvastam újabb bejegyzését. Tájékoztatom, hogy a Tisza-szobor történetéhez nem kell óriási nyomozást végeztetnie senkivel: olvassa el a
www.tiszaistvan.hu/index.php/szoborallitas oldalon, mert az természetesen nem titkos.

Annyi hozzáfűzni valóm lenne még, hogy az első körben Győrfi Sándor egyébként kiváló szoborpályázatával csak annyi baj volt, hogy az a kiírással ellentétben nem teljes alakos szobor - hanem mellszobor - volt, és a helyszíni próba után azt a szoborbizottság ezért elvetette. Harmath István akkori pályázatának pedig egy baja volt:30 cm helyett 50 cm-es méretben készítette el a pályaművét, ez persze banális hiba... ki is zárták. A második - ekkor már nem is meghívásos, hanem nyílt - pályázatra érkező pályaművek közül viszont Harmath István nyert, és állításával ellentétben a Budapest Galéria a már 1:1 méretben álló szobrot 2011. augusztusában véleményezte, és azt felállításra alkalmasnak találta. Nem tudom, miért nincs fent a bírálat az archívumukban, de ezt kérdezze meg tőlük. Ez a szakvélemény egyébként az Önkormányzatnál is fellelhető, a bizottsági szavazáskor - ahol jelen voltam - része volt a képviselőknek kiosztott anyagnak. Ha szépen megkér, át is küldöm Önnek.

Azt is tudhatja jól, hogy a szobrot a kerület ajándékba kapta, nem is értem, miért hiányolja a szobor-kivitelezésről és a szobrász honoráriumáról szóló információkat, mert ezeket a számlákat az egyesületünk állta.

Örülnék, ha ennek fényében némiképpen korrigálná a leírtakat, mert jelenlegi állapotukban nem felelnek meg a tényeknek, melyekre blogja szerint Ön - nagyon helyesen - olyan sokat ad. HA hiteles tájékoztatásra törekszik, és kérdése lenne, nyugodtan fordulhat hozzám az egyesületünk e-mailcímén: tisza_istvan@tvn.hu

Üdvözlettel:
Maruzsa Zoltán
a Tisza István Baráti Társaság elnöke
Maruzsa 2012.07.17 00:46:57
@a_tom:
Kedves A_Tom!
A válasz nem volt túl civilizált, mert nem gondolom, hogy a levelem primitív álnaívság lett volna, de ezt ítélje meg minden olvasó maga.

Azt is sajnálom, hogy a válaszomból csak ezt az egy pontot emelte ki és nem változtatott semmit a - jóhiszeműen feltételezem, információhiányból származó - tévedésein, a kommunikációnak így igazán kevés értelme van, pedig mindig szoktam bízni abban, hogy mégis...

A szobor elkészíttetése 12 millió forintunkba került, ezt - ha valaki megkérdezte - sosem titkoltuk; ez az összeg meglátásom szerint eléggé takarékos, nem is tudok olcsóbbat az elmúlt évekből. A szobornak igen sok támogatója volt, a honlapunkon sokkal hosszabb lista szerepel az Ön által kiemelt ötnél, és azt hiszem, még ennyit sem szokás kitenni, legalábbis én sehol nem láttam még. Az összeg jelentős része ráadásul az egyesület saját vagyonából származott, merthogy az is lehetséges, nem kell mindig a skandallumot keresni. A kerület pedig "anyagilag" is kifejezetten jól járt vele, nem hiszem, hogy egy hasonló méretű zsűrizett köztéri alkotást - bármely település - sokkal olcsóbban megúszott volna.
Én igenis örülök, hogy a korábbi elhanyagolt terület helyett most egy rendezett kis tér van ott (persze még fejleszthető); nem döntöttük le senki szobrát és nem vettük el senki más nevét sem, ezt is lehet(ne) értékelni.

Üdvözlettel,
Maruzsa Zoltán